Пятниця, 19.04.2024, 09:11
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Жовтень » 17 » КІНЕЦЬ ПОЧАТКУ, ЧИ ПОЧАТОК КІНЦЯ?



    КІНЕЦЬ ПОЧАТКУ, ЧИ ПОЧАТОК КІНЦЯ?
    11:08
    РОБОТИ НА ГРАНІТНОМУ КАР’ЄРІ ЗУПИНЕНО. ЧИ НАДОВГО?
    Близько місяця тому Юрій Калюжний, державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Полтавської області, завітав до ТОВ "Тахтаївський граніт" щоб перевірити виконання природоохоронного законодавства.
    У кар’єрі здійснюється розробка Тахтаївського родовища гранітів на основі спеціального дозволу на користування надрами, реєстраційний № 4068 від 18 жовтня 2006 року виданий міністерством охорони навколишнього природного середовища терміном на 20 років.
    Роботи по видобуванню граніту виконуються відповідно календарного плану гірничих робіт ТОВ "Тахтаївський граніт" на 2007 рік. На даному підприємстві в наявності знаходиться екологічна карта Тахтаївського родовища, яка затверджена Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища, і паспорт радіаційного контролю сировини. Гірничий відвід площею 22,9 га надано ТОВ "Тахтаївський граніт" для розробки Тахтаївського родовища гранітів, розміщеного на території Кобеляцького району.
    Юрій Калюжний виявив, що на підприємстві відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Немає дозволу і на розміщення відходів, який, за словами технічного директора Миколи Кануріна, знаходиться в стадії розробки. Крім цього, за ТОВ "Тахтаївський граніт" не рахується артезіанська свердловина, вона знаходиться на балансі ТОВ "Луганськ-вуглетехпоставка", у якого також дозволу на спецводокористування не має. Розкривні роботи в 2007 році не проводились. Роботи по рекультивації не здійснювались, не закінчено переоформлення земельної ділянки на право користування. При огляді території Юрій Калюжний помітив надмірне забур’янення ділянки, розкидані металеві конструкції, обладнання та автомобільні шини.
    У присутності Миколи Кануріна, технічного директора ТОВ "Тахтаївський граніт", та Віктора Жука, виконуючого повноваження сільського голови Світло гірської сільради, Юрій Калюжний склав Акт перевірки виконання природоохоронного законодавства на ТОВ "Тахтаївський граніт". В Акті держінспектор зробив припис, в якому сказано, що треба розробити план організаційно-технічних заходів щодо ліквідації порушень вимог природоохоронного законодавства терміном до 1 жовтня 2007 року, отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (до 1 жовтня ц. р.), отримати дозвіл на розміщення відходів в Держу правлінні (до 10 жовтня ц. р.), закінчити переоформлення права користування земельною ділянкою ТОВ "Тахтаївський граніт" (до 25 вересня ц. р.), вирішити питання із ТОВ "Луганськ-вуглетехпоставка" за користування артезіанською свердловиною (до 15 жовтня ц. р.), навести належний санітарний стан даної території (до 25 вересня ц. р.).
    Розглянувши матеріали перевірки виконання вимог природоохоронного законодавства ТОВ "Тахтаївський граніт", Володимир Кузьменко, заступник Головного держінспектора з охорони навколишнього середовища Полтавської області, 19 вересня виніс рішення про тимчасову заборону (зупинення) виробничої діяльності даного підприємства з дня одержання даного рішення та підготувати обладнання до опломбування. Контроль за виконанням рішення покладено на Юрія Калюжного.
    10 жовтня Юрій Володимирович вкотре відвідав гранітний кар’єр. Цього разу з ним приїхали Олег Возін, начальник відділу держінспекції з охорони навколишнього середовища Полтавської області, Аркадій Коцюбинський, головний спеціаліст держінспекції. В зв’язку з тим, що директором підприємства не виконано рішення Державної екологічної інспекції від 19 вересня 2007 року про тимчасову заборону виробничої діяльності, що є адміністративним правопорушенням, представники обласної екологічної служби з'явились для того, щоб опломбувати обладнання.
    Довелось почекати перед ворітьми, перш ніж охоронцю дали дозвіл пропустити гостей, у складі яких була і автор статті, на територію гранітного кар’єру.
    Директор Микола Канурін спочатку прохав, щоб обладнання не чіпали, мотивуючи це тим, що потрібні дозволи для роботи вже робляться, деякі навіть у стадії завершення. Два дозволи вже отримано.
    - Та скрізь же сама бюрократія! Ми ж не сидимо склавши руки. – говорив Микола Васильович. – Це ж просто нереально отримати всі дозволи у такий короткий термін. Для чого ставити палки в колеса? Адже кар’єр щойно відновив свою роботу після простою, тільки набирає обертів, як його вже закривають.
    На що Юрій Калюжний відповів:
    - Підприємство працює уже кілька місяців, невже за цей час не можна було зробити потрібні дозволи? Тож тепер ми просто виконаємо закон.
    - Пломбуйте, все обладнання пломбуйте! – емоційно вигукував Микола Канурін. – І без роботи залишаться сто місцевих жителів, яким треба забезпечувати сім"ю. Не треба вам цього робити.
    Але представники Державної екологічної інспекції діяли згідно закону, тому було опломбовано водонапірну вежу та електролічильник. На всі дії складено протокол. Тепер виробничу діяльність на ТОВ "Тахтаївський граніт" можна відновити лише з письмового дозволу заступника Головного держінспектора з охорони навколишнього середовища Полтавської області, або вищих за посадою осіб, але за умови безумовного усунення порушень вимог чинного законодавства.
    … А вже через якісь кілька хвилин після опломбування виробничого обладнання на підприємстві й складення протоколу у кар’єр прилетів сам господар ТОВ "Тахтаївський граніт". Прилетів вертольотом з Дніпропетровська. Чоловік не представився, фотографуватися відмовився. Сказав лише, що до вечора "усі питання будуть вирішені і кар’єр відновить свою роботу".

    Марина ПРИХОДЬКО


    Категорія: Новини України | Переглядів: 1600 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net