Субота, 20.04.2024, 16:18
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5557
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Жовтень » 17 » ДЕПУТАТИ ОГОЛОСИЛИ НЕДОВІРУ ГОЛОВІ РДА



    ДЕПУТАТИ ОГОЛОСИЛИ НЕДОВІРУ ГОЛОВІ РДА
    00:05
    null Для України вже досить давно не є дивиною протиріччя, які виникають між виконавчою і представницькою гілками влади. Часто-густо керівники, призначені з Києва не знаходять порозуміння із органами місцевого самоврядування, із громадами та їх представниками у владі. І в результаті прірва між державою і її громадянами поглиблюється ледве не щохвилинно. І особливо прикро констатувати, що українці все більше впевнюються – держава Україна (точніше її представники) навіть не демонструють бажання реагувати на їх побажання і вимоги. Приклади таких конфліктів ми можемо бачити і в Кобеляках, і в Нових Санжарах, і в Козельщині. І на жаль, скрізь, абсолютно у всіх випадках, виконавча президентська вертикаль відверто демонструє нехтування вимогами часу, інтересів громад, а інколи навіть норм людської моралі. Люди, які прийшли до влади критикуючи, за їх словами, «антинародний режим Кучми», отримавши владу, швиденько перевершили Леоніда Даниловича та його апарат у своїй байдужості до сподівань простих українців.
    Яскравим підтвердженням істинності висловленої вище тези є конфлікт, який кілька років триває у Новосанжарському районі. Ще депутати райради минулого скликання висловлювали свою незгоду із методами керівництва новопризначеного голови Новосанжарської РДА Миколи Долини. Але тоді на їх висновки ніхто не звернув уваги. Можливо, віднесли їх невдоволення на наслідки «кумівської епохи». Та після виборів 2006 року вже нові новосанжарські обранці більше аніж 50 відсотками голосів висловили недовіру все тому ж голові РДА. І знову їх точку зору ігнорували. Голова облдержадміністрації Валерій Асадчева не звернув уваги навіть на те, що невдоволення діями його колеги по президентській вертикалі влади висловили «нашоукраїнці» та «бютівці». Більше того, він навіть не побажав вислухати думку новосанжарського селищного голови Андрія Реки, який також забив на сполох, бачачи ненормальність ситуації, котра склалася в районі. «Губернатор» не побажав зустрітися із лідером селищної громади. Та подібні конфлікти, як ті чиряки, довго визріваючи, мають здатність прориватися назовні. І кілька днів тому на черговій своїй сесії депутати Новосанжарської райради в третій раз висловили недовіру голові РДА Миколі Долині. Під час голосування із 45 обранців, бюлетені взяли 33. Із них 32 висловилися проти голови РДА. Підтримав його лише один депутат. І до початку сесії, і в її ході ніхто із виступаючих не сказав жодного слова задля того, щоб Микола Долина залишився на своїй посаді. Коментуючи результати голосування голова лічильної комісії Олександр Тара невський назвав їх закономірними. Зокрема він згадав, що підприємці району неодноразово скаржилися на справжній терор з боку виконавчої влади.
    Цікаво, що у свій час нинішній голова Новосанжарської районної ради Юрій Лебедин йдучи у владу неодноразово заявляв про необхідність захисту прав підприємців і товаровиробників. Дехто у Нових Санжарах навіть згадує про його пропозицію до голови РДА одночасно скласти свої повноваження, якщо це послужить для блага району. Що ж скаже тепер? Адже Миколу Долину вже «пішли» і далеко не всім у районі подобається, що й голова райради є таким собі «весільним генералом», котрий далеко не щодня «ощасливлює» Новосанжарщині своєю появою. Чимало депутатів і простих громадян хотіли б бачити свого лідера «вживу», а не вислуховувати його точку зору через посередників.
    Отже, конфлікт між гілками влади у Новосанжарському районі став відомими усім, попри намагання керівників області його приховати. І цілком можливо, що виконавчу владу очолить інша людина. Вже зараз серед чиновників, наближених до влади звучать кілька кандидатур. Обидва ці претенденти добре знайомі читачам «Ехо Кобеляк». Претендент №1 – депутат Полтавської обласної ради, кобелячанин Анатолій Шкарбан. Другим називають теперішнього селищного голову Андрія Реку. Маючи таку інформацію «ЕК» миттєво зв’язалася із цими людьми. Андрій Река категорично заперечив можливість очолити Новосанжарську РДА. Він сказав: «Знаю, чув подібні думки. Про себе скажу – зараз у виконавчу владу не піду. Чому? Тому, що вже працював там і мені це нецікаво. Зараз хочу попрацювати і добитися результату із своєю новою командою. А це десятитисячна громада Нових Санжар. Кого б хотів бачити новим головою РДА? Точно сказати не можу, знаю лише, що навряд чи хтось зможе працювати гірше, аніж зараз. Якщо ж Новосанжарський район очолить Анатолій Шкарбан, то особисто я буду це лише вітати. Знаю його, як найактивнішого за всі часи депутата облради, як розумну, ділову і порядну людину та керівника. Завдяки йому та місцевому керівнику «Держлісгоспу» Василю Красюку Новосанжарщині перетворюється в загальноукраїнського лідера по збереженню довкілля. А якщо Анатолій Миколайович стане головою РДА…. Тоді наш район «гримітиме» на рівні Комсомольська та Іллічівська».
    Сам Анатолій Шкарбан однозначно не заперечив і не підтвердив інформацію про своє можливе призначення. Він сказав, що дуже спокійно ставиться до розмов про кадрові пертурбації, які пожвавішали після дострокових парламентських виборів. Але водночас зробив вельми інтригуючу заяву: «Я звик давати однозначні відповіді, маючи на руках документи. А поки що їх немає. Отже все, що ви чуєте, є лише чиїмось побажаннями. Хоча не буду приховувати, подібні думки для мене досить приємні. Значить люди належно оцінюють мої намагання зробити внесок у розвиток рідного краю. Додам також, що категорично заперечувати можливість своєї появи у виконавчій владі не буду».
    Отже, інтрига у владних коридорах Новосанжарщині не лише залишається, а й посилюється. Якщо додати до цього ще й чутки про можливі зміни у керівництві Полтавської ОДА… В такому разі можна очікувати пере турбацій не лише на Новосанжарщині. Фаворити Асадчева є і у Кобеляцькому районі.
    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1556 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net