Субота, 20.04.2024, 13:02
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Жовтень » 21 » МАФІЯ



    МАФІЯ
    14:08
    nullМолочна тема і все, що з нею пов’язане ще довго буде надзвичайно актуальною для аграрного Кобеляцького району. Напевне аж до того часу, коли Україна вступить в Євросоюз, молоко від населення не заготовлятимуть, а людям вистачатиме зарплат і пенсій, щоб не сподіватися на корівку-годувальницю. Та навіть найзапеклішим оптимістам зрозуміло, що протягом найближчого десятиліття настільки кардинальні зміни в державі не відбудуться. Отже селяни й надалі триматимуть корів і житимуть за гроші, виручені від продажу молока. І дуже й дуже болісно реагуватимуть на зміни в ціновій політиці в цій галузі сільського господарства.
    В попередніх номерах «ЕК» вже піднімалася тема існування чи не існування в Кобеляцькому районі так званої молочної мафії. Нагадаємо зміст проблеми. Свого часу жителі Перегонівки поскаржилися на низькі закупівельні ціни на молоко, які пропонує їм один із приватних підприємців. А коли до них приїхав інший заготівельник і дав вищу ціну, то проти нього миттєво ополчилися державні служби – від міліції і до ветеринарної медицини. І довелося тому бізнесмену швиденько припиняти свою діяльність. Звичайно ж і ціни залишилися на попередньому рівні.
    Про ситуацію, схожу із перегонівською розповіли і жителі сусіднього села Кірове. Вони також незадоволені закупівельними цінами на молоко і також вважають, що державні служби лобіюють інтереси окремих бізнесменів. «Олії у вогонь» підлила й інформація, згідно із якою кіровський сільський голова Павло Каблучко був оштрафований за те, що спробував привести в навколишні села інших заготівельників молока. Павло Андрійович підтвердив «ЕК» той факт, що співробітники районної прокуратури дійсно склали щодо нього протокол про корупційні дії і він був оштрафований на 850 гривень. Отже, все сходиться? І дійсно є визначене коло бізнесменів, які мають право закупляти молоко? Всіх інших миттєво випроводять з району співробітники санітарної медицини, міліції і прокуратури? Ці питання ми їм і задали. Валентина Семиног, заступник державного санітарного лікаря Кобеляцького району категорично заперечила такі припущення. І наголосила, що процес контролю над якістю зданого молока, здоров’ям корів і так далі і тому подібне не є компетенцією санепідслужби. Отже й методів впливу на підприємців немає. Заперечила Валентина Іванівна і наявність в автопарку ввіреної їй служби, автомобіля, про який розповіли «ЕК» жителі Перегонівки. Вони запам’ятали номер «ВАЗа», на якому приїжджали представники перевіряючих служб, котрі й спровадили із села щедрішого на оплату бізнесмена.
    Цю машину нам вдалося виявити в іншій службі – районному управлінні ветеринарної медицини. Сергій Куземко, керівник цієї служби не став заперечувати той факт, що саме його співробітники на «ВАЗ-21099» червоного кольору приїжджали 19 вересня в Перегонівку, щоб проконтролювати процес прийомки молока. При цьому Сергій Михайлович наголосив, що в тій ситуації дії його працівників були цілком законними і адекватними. Ось що він розповів «ЕК». Дійсно, у відділення ветеринарної медицини повідомили, що у Перегонівці з’явився новий підприємець, який закупляє молоко. Та справа в тому, що він не отримував необхідних дозволів і погоджень. В ході перевірки виявилося, що цей бізнесмен, скупляючи молоко, переробляв його на вершки на власному сепараторі. Потім вершки продавав, а відвійками підгодовував власну худобу. В принципі, в цьому нічого надто протизаконного немає. Але підприємець знову ж не мав дозволів на відкриття переробного підприємства, а його обладнання не мало сертифікатів. Подібне обладнання, яке відповідає санітарним і ветеринарним вимогам є лише на молококонсервному комбінаті.
    Саме через вказані вище причини, за словами Сергія Куземка і був «спроваджений» бізнесмен, який спробував платити селянам вищу ціну за молоко. Звичайно ж заперечив Сергій Михайлович і будь-яку причетність ввіреної йому служби до лобіювання чиїхось інтересів. Цю інформацію він прокоментував таким чином: «Якби ми комусь й допомагали, то на ринку закупівлі молока в районі залишився б виключно Білицький МКК. Але ж це не так, на Кобеляччині приймають молоко кілька десятків заготівельників».
    Отже, мафії таки немає? Чи є? Можливо внести більшу ясність в ситуацію могли б представники районної виконавчої влади. Перегонівські селяни, за їх словами, отримали обіцянку від заступника голови РДА Михайла Лещука скликати спеціальну нараду по розгляду «молочного» питання. Це повинно було статися в четвер. Щоправда, в який, чиновник не уточнював Напевне в той, що «після дощику».
    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1611 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    23.10.2007
    1. KING (Admin) [Матеріал]
    На Сицилії мафії котрі крутять фінансами, езаконніми продажами зброї та наркотиківЮ а у нас молоком приторговують:) Не широко беруть щось... biggrin


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net