Середа, 24.04.2024, 23:29
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 11 » БЕРЕЖІТЬСЯ, ЗАЙЦІ - ЗИМОВЕ ПОЛЮВАННЯ



    БЕРЕЖІТЬСЯ, ЗАЙЦІ - ЗИМОВЕ ПОЛЮВАННЯ
    01:54
    nullПрийшла Покрова й принесла з собою ранні сутінки, довгі ночі, туманні ранки. Тужливо курличуть в небі журавлі, дерева горять різнокольоровими листочками, а вода в річці прозора, як кришталь. Одним словом, осінь повністю захопила владу в свої руки, і ось пошле на землю перший сніжок, перші морози.
    Небагато знайдеш людей, котрі б із захопленням дивилися у похмуре небо, блаженно підставляли обличчя під холоднючий кусючий дощ чи стрибали б радісно від пронизливого вітру.
    Але є такі! Це – мисливці! Для них погода грає не головну роль. І не заважає займатися улюбленою справою. Та й що поробиш, коли сезон полювання приходиться якраз на осінньо-зимову пору. Звичайно, сніжок, легенький морозець – найкращі супутники мисливця, але про це можна тільки мріяти.
    Та як би там не було, щоб там з неба не падало, сьогодні всі мисливці серйозно готуються до відкриття полювання на хутрових звірів, яке відбудеться 3 листопада ц.р. Сезон триватиме до 28 січня наступного, 2008 року.
    Основними видами хутрових звірів, на які дозволено полювати в мисливських угіддях нашого господарства, це заєць (один на одного мисливця в день полювання) та лисиця червона і єнотовидна собака (ліміт на відстріл не обмежений через їх високу щільність в порахунку на 1000 га угідь). Днями полювання встановлені субота та неділя.
    Вирушаючи на полювання, обов’язково треба мати при собі всі необхідні документи: державне посвідчення мисливця, контрольну картку, дозвіл на право користування мисливською зброєю, членський квиток мисливського товариства, а також відстрільну картку, яку можна придбати в нашому господарстві за досить помірними цінами. Одноденна картка коштує 3 грн., а картка на весь сезон полювання – 80 грн.
    Зверну увагу мисливців, що відстрільна картка з 1 січня 2008 року буде дійсною при умові, що мисливець замінить контрольну картку в органах Держлісгоспу та сплатить внесок в Кобеляцьку райраду УТМР. В гіршому разі мисливець ненароком стане порушником Правил полювання.
    Ще на один суттєвий нюанс слід звернути увагу кожного мисливця. Перш ніж вирушити на полювання, мисливець мусить погодити з користувачем угідь місце та дату полювання, про що в контрольній картці єгер визначеної дільниці робить відповідну відмітку. Перебування у мисливських угіддях без погодження Правил полювання. А все це тягне за собою складання припису та адмінстягнення.
    До речі, сьогодні діють жорсткі такси за порушення в галузі полювання. А з метою посилення боротьби з браконьєрством спільним Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та Держкомлісгоспу України у липні цього року затверджені та погоджені в органах юстиції нові такси для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих мисливській фауні.null
    Для прикладу кілька цифр, які підтверджують, що впольоване незаконним шляхом м’ясо чи хутро мисливських тварин і птахів може стати золотим. Отже, за незаконне полювання (читай браконьєрство) встановлені такі штрафи: лось – 20000 грн., кабан – 10000 грн., козуля – 8000 грн., бобер 2600 грн., бабак, куниця – 1500 грн., ондатра – 1000 грн., заєць – 500 грн., гуси, фазан, сіра куріпка – 500 грн., качки усіх видів – 250 грн.
    Високі штрафні санкції встановлені і на такі порушення в галузі полювання, як розорення гнізд, нір, бобрових загат, вилучення яєць з гнізд, знищення або пошкодження біотехнічних споруд, аншлагів та ін.
    Та годі про це, наші мисливці в основній своїй масі – дисципліновані, виховані, культурні люди і на будь-які порушення Правил полювання реагують негативно, постійно інформують наше господарство та єгерську службу. В переддень відкриття полювання на хутрових звірів прийміть щирі вітання і побажання, вдалих вам полювань, погожої днини, ні пуху, ні пера!
    Дмитро СРІБНИЙ,
    старший єгер ГМРГ, почесний член УТМР



    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 6375 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 3
    06.12.2007
    3. Andriy [Матеріал]
    Які Ви всі добрі!!! Аж смішно! А коли їсте ковбасу і одягаєте мешти не думаєте, що з людини теж добрі мешти і ковбаса вийдуть!

    11.11.2007
    2. KING (Admin) [Матеріал]
    Підримую. Нещодавно бачив картинку на якій лисиця з гвинтівкою ганяється за безброєним мисливцев. Представив собі цю картину, вирішив що було б круто.

    А ще бечив відео тему, де голуби бігають по асфальту і ганяться за маленькою людиною, і врешті її зїдають. Ану мо представити нас в цій ролі - за нами ганяється якесь велетенске чудовисько, а ми можемо лише тікати, та й то якщо вийде!.. Ото було б гарно!...


    11.11.2007
    1. Анатолій (Лтава) [Матеріал]
    sad Завжди дивувався людям які отримують задоволення від вбивства тварин. Купив гвинтівку з оптикою і хизується. От якби і зайці мали можливість відстрілюватися, тоді це по чесному. А так вбивство беззахистної тварини.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net