Пятниця, 29.03.2024, 06:45
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 12 » БАСЕЙН ДЛЯ ГОЛОДНИХ



    БАСЕЙН ДЛЯ ГОЛОДНИХ
    11:16
    Ось уже третій рік передплачую «Ехо Кобеляк» і з цікавістю перечитую кожний номер, адже газета висвітлює всі аспекти життя нашого району, друкуючи статті різних людей незалежно від їхніх політичних уподобань. Сама ж пишу вперше. І поштовхом до цього стало опубліковане в останньому номері газети інтерв’ю з депутатом районної ради Вікторією Шкарбан.
    Приємно, що Вікторія Іванівна має свій, реалістичний погляд на проблеми району і не належить до сліпих копіювальників закордону. Повністю розділяю її думки «про кобеляцькі басейни та закордонні вояжі». Недаремно ще наші дідусі і бабусі говорили: «Полову їсть, а марку держить».
    Невже наш рівень життя піднявся настільки, що ми всім забезпечені? А гроші громади Кобеляцького району нікуди вже вкладати – вулиці заасфальтовані, ветерани війни і праці безкоштовно вилікувані, від ситого життя нудьгують і думають про доміно і шахи? Складається враження, що кобелячанам для повного щастя тільки басейна не вистачає, точніше можливості поплавати в ньому, заплативши якихось 50-100 грн. (менше не можна, бо споруда повинна окупитись, а ще й утримувати її за щось треба). Але за статистичними даними приблизно 70-80% українського народу живе за межею бідності. А це означає, що, на жаль, більшість людей вже років десять не їли вдосталь м’яса і молочних продуктів, не купують нового верхнього одягу, та й білизна, мабуть, ще виробництва фабрики «Червоний комунар». І будівництво басейну в нашому місті за таких умов буде «пиром во время чумы». Шановні, ви хочете повести Україну в Європу? То сядьте в новенькі свої автівки і поїдьте по селах Кобеляцького району. І відразу ж побачите, кого ви хочете ощасливити басейном. На все село – десяток, а то й менше, заможних хазяїнів, «нових русько-українців», які живуть більш-менш пристойно, а сотні дворів – це рівень африканських слаборозвинутих країн. Скрізь – страхітливі злидні й загальна розруха. Ті ж невблаганні статисти стверджують, що за роки незалежності Україна зазнала збитків більше, ніж під час фашистської навали. З цього приводу батько мій завжди із жалем говорить: «Навіть німці колгоспів не розганяли, а демократи бач, розвалили».
    Володимир Жуков у своєму бліц-інтерв’ю говорить, що в першу чергу басейн потрібен дітям. Не заперечую, дійсно потрібний. Але чи тільки басейн? Я теж була за кордоном і можу провести паралелі між рівнем життя українців та, наприклад, американців. І порівняння, звісно, будуть не на нашу користь. Прагнути до кращого, безперечно, потрібно. Але починати, на мою думку, треба не з помпезності і пере різання стрічок, а з повсякденної турботи про підростаюче покоління. Правильно говорить Вікторія Іванівна про відсутність внутрішніх туалетів у сільських школах. Але ж вони відсутні і в міській школі №3! Немає у багатьох школах і нормальних спортивних залів, і покрівлі шкіл протікають з року в рік, відсутні і надійні огорожі біля навчальних закладів (особливо біля тих, які розміщені поруч із регіональними дорогами). І це не «самоїдство», як стверджує Володимир Володимирович, а ті наболілі питання, які потрібно вирішувати негайно, в першу чергу.
    Звичайно, думка депутатів районної ради, думаю, буде врахована при вирішенні такого важливого питання. А щодо громади… Якщо районна влада буде дослухатися так, як дослухалася до думки батьків при вирішенні питання про відкриття 5 класу на базі школи №3, то співпраці з громадою не буде.
    Я працюю вчителем вже багато років. Навчала різних дітей, з різних сімей. Але тільки в останні роки я стала свідком ганебних для цивілізованого суспільства випадків – голодних запаморочень. Діти прямо на уроках втрачають свідомість, і, як констатують лікарі, – саме від голоду. І після цього ми будемо вдавати із себе піклувальників про дітей, правдолюбів? Давайте спочатку нагодуємо дітей, а потім вже побудуємо в кожному селі басейни, хай ситі дітлахи вчаться плавати.
    Валентина ШПОРТ, м. Кобляки


    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1099 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net