Пятниця, 29.03.2024, 17:34
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2007 » Листопад » 13 » ДОРОГУ ЗДОЛАЄ ТОЙ, ХТО ІДЕ



    ДОРОГУ ЗДОЛАЄ ТОЙ, ХТО ІДЕ
    11:32
    Кому б не хотілося бачити Україну заможною і щасливою, правовою державою, яка б забезпечила своїм громадянам надійну соціальну захищеність, можливість жити в гармонії матеріального й духовного?
    Скажете, про таке тільки мріяти можна, особливо на фоні сучасної суспільної «лихоманки» від афер, аварій, цін… Звісно, мріяти замало, а от досягати бажаної мети – значить бути не пасивним спостерігачем дійсності, а змінювати її на краще. Ось так, приміром, як новосанжарець Микола Оксюта.
    В свій час у Харкові набув професію геодезиста-маркшейдера, працював в інституті геодезії. Згодом роботу в новосанжарському відділі архітектури і містобудування поєднав з навчанням в Полтавському інженерно-будівельному інституті.
    …Життя змінювалось – від Радянського Союзу до незалежної України. Від планової економіки до ринкової. Слово «підприємливий» перестало бути зневажливим.
    - Не можна малювати все однією фарбою. Планова економіка забезпечувала роботу виробництву, передбачала міцні зв’язки між виробниками, зайнятість людей. Про безробіття йшлося хіба що у газетних матеріалах під рубрикою «Два світи – дві долі». Але ж – чого гріха таїти – плани часто були надуманими, а їх раз-у-раз потрібно було виконувати і перевиконувати ! Пригадую, як на підтримку заклику до молоді переїздити в село, збудували десять будинків для новоселів. Ідея в цілому хороша. Про те, не збудували, а «зліпили» - на вимогу «високого» начальства здати житло якнайшвидше. А чого варта була норма в будівництві – житлова площа не повинна перевищувати 60 квадратних метрів ! Ось від цієї цифри і «танцюй», тобто проектуй, - поділився думками Микола Оксюта.
    Коли ж ринок «розв’язав руки» підприємливим людям, започаткувати власну справу вирішив і він. Почав з торгівлі, торгував різним крамом – «і продуктами, і шпалерами»… Лише цією діяльністю не задовольнився.
    - Захотілося краси, - напівжартома, напівсерйозно говорить Микола.
    - Якось по обласному радіо почув повідомлення про відкриття в Полтаві салону-перукарні «Вікторія». На другий же день поїхав, постригся, а заодно і роздивився, як люди працюють – в яких умовах, як з клієнтами поводяться. Сподобалось, вирішив і в Нових Санжарах відкрити приватну перукарню.
    Так в 1997 році «народився» в селищі «Стиль». Працювали тоді разом з підприємцем Юрієм Гришаніним. Орендували приміщення, відремонтували, обладнали всим необхідним. Запропонували роботу кільком молодим жінкам, котрих направили на навчання в кращі салони Полтави.
    Першими перукарями стали Оксана Королько, Світлана Лгунова, Ольга Коробкіна, Леся Комарова. Старанні, ввічливі, швидко набули популярності серед клієнтів. До речі, зараз в салоні тринадцять робочих місць.
    З часом постала потреба розширення його площі. Разом з дружиною Лідією придбали далеко не новий будинок на вулиці Шевченка.
    - Планував реконструювати його і відкрити салон-перукарню «Ваш Стиль» років за два-три, але потім вирішив прискорити роботи. Додав «заряду» і селищний голова Андрій Река, котрий радив потрудитися, як слід, аби розпочати працювати саме в 2007 році, а не в наступному – високосному.
    Місяць тому 7 жовтня перукарі зустріли перших відвідувачів… Зараз будова вже прикрашає вулицю, хоч роботи по благоустрою продовжуються: буде збудовано фонтан, впорядковано тротуар.
    В Нових Санжарах крім «Вашого Стилю» - ще три приватних перукарні, кожна має своїх клієнтів, яким імпонують ті чи інші майстри. Тож діючи в рамках здорової конкуренції, працівники «Вашого Стилю» стараються йти «в ногу з часом», задовольняти потреби, як молоді, так і новосанжарців старшого віку. Без перебільшення – їх можна назвати своєрідними психологами, творцями хорошого настрою, адже якщо людина гарно виглядає – почувається краще, впевненіше, що так важливо в нашому неспокійному сьогоденні.
    … У житті будь-якого суспільства діє правило: щоб витрачати – треба виробляти. Ось і Україні зараз конче необхідна опора на бізнес, зокрема на малий бізнес, як на найбільш активну виробничу частину економічного процесу, адже поряд з одержанням власних прибутків стає основним інвестором в освіту, культуру, соціальну сферу.
    В Нових Санжарах місцеві підприємці теж неодмінні учасники життя територіальної громади, зокрема, і Микола Оксюта. Скажімо, за підсумками проведення семи екологічних днів, під час відзначення Дня селища відбулося нагородження найбільш активних, шанованих громадян, трудових колективів. Серед призів (а це «Екологічні карети», знаряддя для робіт по благоустрою, набори насіння квітів тощо) були й досить оригінальні, від Миколи Оксюти: талони на зачіски до салону-перукарні.
    Тож хочете бачити Україну заможною і щасливою? На це риторичне запитання мало однієї стверджувальної відповіді. Потрібно діло робити, а не вдаватися лише до політичної тріскотні, від якої в простого люду вже оскомина. Правду кажуть : «Дорогу здолає той, хто іде». Отоді й заживемо…

    Вікторія Дев’ятко


    Категорія: Новини України | Переглядів: 1123 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net