Четвер, 18.04.2024, 15:51
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5555
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 7 » Новосанжарське дербі



    Новосанжарське дербі
    11:42
    Слово «дербі» прийшло до нас з Англії. Воно означає поєдинок двох команд-суперниць з одного міста чи району.
    У Новосанжарському районі дербі започатковане і триває між командами районної ради та райдержадміністрації. Але змагаються вони не на футбольному газоні, а в кабінетах чиновників, під час сесій та в суді.
    І триває воно не 90 хвилин, як у футболі, а кілька років. Коли ж закінчиться і хто стане переможцем – невідомо.
    Керівництво Новосанжарської районної ради і більшість депутатського корпусу ще з 2006 року ніяк не знайдуть порозуміння з тамтешнім головою РДА Миколою Долиною. Депутати вже тричі висловлювали недовіру очільнику виконавчої влади. По цьому показнику Новосанжарський район є безперечним лідером на теренах Полтавщини.
    Чому виникло таке протистояння? Злі язики стверджують, що причину потрібно шукати в новосанжарських надрах. Дуже вони багаті на поклади нафти, а особливо – природного газу. І контролювати район означає бути контролером корисних копалин, біля яких «крутяться» шалені гроші. А де гроші, там і боротьба та конфлікти. От і почали боротися за те, кому бути найголовнішим на Новосанжарщині, голова райради Юрій Лебедин, котрий є вельми успішним бізнесменом, і голова РДА Микола Долина. Та це неофіційна версія.
    На офіційному ж рівні райрада регулярно закидала голові РДА волюнтаризм при прийнятті рішень, особливо в земельних питаннях. Очільник РДА, в свою чергу, не втомлювався нагадувати, що структури, підконтрольні Лебедину, не видають селянам державні акти на землю. В тому числі й на землю, в глибині якої є поклади газу й нафти.
    Як вже було сказано вище, тривала ця боротьба кілька років. І навесні 2008 року нібито завершилась перемогою команди райради. Як в казці, вдалою виявилась третя спроба проголошення недовіри. Після неї розпорядженням Президента України від 30 травня 2008 року №185/2008-РП було прийнято відставку голови Новосанжарської РДА Долини Миколи Івановича. Після цього віжки керування виконавчою владою взяв у свої руки третій заступник голови РДА Віктор Куць. Чому не перший зам Анатолій Мокляк? Чіткої відповіді немає. Та 28 жовтня 2008 року після 5 місяців відставки Микола Долина знову з’явився на роботі. І зайняв кабінет голови РДА. При цьому він посилався на рішення Новосанжарського районного суду, який поновив його на посаді. Між іншим, трудова книжка Микола Івановича всі ці п’ять місяців знаходилась в канцелярії РДА. Кабінет «новому старому» керівнику дістався фактично без бою. Опору ніхто не чинив. В.о. голови РДА Куць за класикою жанру захворів.
    У середу «ЕК» спробувало дізнатись про перипетії новосанжарського дербі у його головних учасників. Заступник голови райради Борис Федоренко, який де-факто виконує обов’язки голови замість практично завжди відсутнього Юрія Лебедина, погодився зустрітися і люб’язно за чашечкою кави надав свій коментар. Він твердо заявив, що для районної ради Микола Долина не є головою РДА. А рішення районного суду буде оскаржене в суді Апеляційному. Також Борис Васильович сказав: «Люди в районі вже давно звикли, що ми в раді виконуємо обов’язки виконавчої влади. Вони туди, на другий поверх (рада і адміністрація розділені в одній будівлі на 1 і 2 поверхах) навіть не піднімаються». Щодо претензій до Лебедина, його заступник вважає їх надуманими. А проблема з виготовленням державних актів, за його словами, протягом 2009 року буде повністю вирішена.
    На другому поверсі приємна симпатичні жіночка, дізнавшись хто ми і звідки, запропонувала зреєструватись у секретаря. Голова РДА, по її словах, в цей час перебував на зустрічі. Реєструємось. В цей час з «головного» кабінету вийшов худорлявий вусатий чоловік. За описом він був дуже схожий на Миколу Долину. Чоловік про щось тихенько перемовився із симпатичною жіночкою і вийшов у коридор.
    Чекали ми ще хвилин сорок. За цей час кілька разів бачили чоловіка, дуже схожого на Миколу Долину. Він виходив і заходив в адміністративне приміщення. Та чомусь не з головного входу. Змерзнувши на вулиці, ми знову піднялися в «коридори влади». І чомусь нам здалось, що худорлявий вусатий чоловік, дуже схожий на Миколу Долину, таки перебуває в кабінеті голови РДА. Та можливо, то була колективна галюцинація. Натомість цілком реальні співробітниці РДА дуже ввічливо і коректно нагадали, що голови немає і не буде, номери наших телефонів у нього є, і він нам обов’язково зателефонує.
    Микола Долина так і не зателефонував. А шкода. Без його коментаря ця стаття не може претендувати на звання повної і професійної. Отже доведеться їхати в Нові Санжари знову. Цього разу не лише для того, щоб спробувати отримати коментар. А ще й для того, щоб запитати у Миколи Івановича, що то за його двійник блукає біля РДА.
    - Коли ми покидали приміщення, до нас підійшла Оксана Пазюк, секретар спілки підприємців. Вона сказала: «Будемо викликати телевізійників, щоб всі дізнались про свавілля Долини. А те, що його нищить саме Лебедин, неправда. Вперше йому висловили недовіру ще до того, як Юрій Якович очолив райраду».

    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1120 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net