Четвер, 28.03.2024, 13:34
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 21
    Гостей: 21
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5531
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Вересень » 4 » Травмовану новосанжарку поставив на ноги лікар із Біликів



    Травмовану новосанжарку поставив на ноги лікар із Біликів
    14:22
    Євгенія Науменко у травні потрапила в аварію у самісінькому центрі селища. Процес одужання та відновлення зайняв кілька місяців. Але остаточно вилікуватися та повернутися до повноцінного життя дівчині допоміг військовий лікар із Біликів.
    Аварія, в яку потрапила шістнадцятирічна Женя, сталася в ніч з 1 на 2 травня – у День Міжнародної солідарності трудящих. Близько дванадцятої години ночі дівчина із своїм хлопцем поверталася додому із дискотеки. За її словами, вони йшли по пішохідній доріжці. Проминули магазин «Весна», обминули калюжу навпроти повороту до центрального стадіону і раптом побачили фари автомобіля, який наближався до них з боку лікарні. За якусь мить підлітки усвідомили, що машина рухається просто на них. Щоб врятуватися, вони кинулися бігти вбік, але їх все-таки зачепило крилом авто. Хлопець відбувся синцями. А от Жені дісталося більше...
    – Я пам’ятаю, як кинулася в сторону і... все,  – пригадує Женя. – Отямилась я вже на землі. До нас підбігли дівчата, які теж ішли з дискотеки по протилежній стороні вулиці. Всі разом  підняли мене і я зрозуміла, що не можу йти – дуже боліла нога. Ті ж дівчата сказали, що я була непритомною секунд десять. Доки я була без свідомості, машина зникла.
    Підлітки спробували викликати таксі, але як на те всі машини були зайняті. Тоді одна з дівчат, які допомагали Жені підвестися, вибігла на середину вулиці та почала «голосувати». На щастя, досить швидко зупинила машину, в якій їхали чоловік з дружиною і дитиною. Вислухавши дівчат, чоловік погодився відвезти Женю додому.
    – Коли доньку привезли, то вона не могла стояти на нозі – мала великий забій стегна, – розповідає мати дівчини, Наталія Миколаївна. – Ми з чоловіком одразу викликали швидку та зателефонували до міліції. А телефон доньки просто почервонів від дзвінків – дзвонили її розхвильовані друзі та знайомі. Довелося на деякий час його просто вимкнути, бо Женя і так відходила від шоку і почувалася не дуже добре.
    Міліціонери приїхали через годину. Але свідчення Євгенія давала вже у лікарні – медики визначили у неї черепно-мозкову травму і великий забій, та як наслідок, гематому правої ноги і госпіталізували її. Водія, який збив дівчину, правоохоронці знайшли вдома наступного дня після аварії. Даїшники попрохали його показати автомобіль, який стояв у гаражі. У машині були розбиті габаритні фари, бокове дзеркало та погнуте крило. Як потім пояснив чоловік на суді, з місця події він поїхав, бо «підлітки матюкалися», тому він злякався і не надав потерпілій першої допомоги.
    Євгенія Науменко два тижні лежала у хірургічному відділенні Новосанжарської ЦРЛ. Їй робили уколи, які мали усунути наслідки струсу головного мозку. А от лікування забитої ноги проходило не досить ефективно. Принаймні, так здалося матері дівчини. І, написавши відповідну розписку, вона забрала Женю додому.
    – Її стан аж ніяк не можна було назвати нормальним, – розповідає Наталія Науменко. – Вона втрачала свідомість, щойно піднімалася. Нога майже не згиналася в коліні, синець був застарілим, але не розходився. Судово-медичний експерт Андрій Поляков видав нам документ про отримання дочкою внаслідок аварії ушкоджень середнього ступеню тяжкості.
    Дівчину повезли на діагностичне обстеження до Полтави. Там в неї виявили нервовий розлад, порадили стати на облік по судинній дистонії. Потім Жені призначили курс лікування у приватній лікарні на Алмазному. Цілий місяць вдома їй кололи виписані препарати. У Нових Санжарах дівчина була під наглядом травматолога ЦРЛ Віталія Шевченка.
    Після цього місяця лікування Євгенія перестала втрачати свідомість, стала більш врівноваженою. Але з ногою було все ще погано. Тоді родина вирішила звернутись до Валентина Лихоноса, приватного лікаря-вертибролога, який мешкає у Біликах. На перший прийом Женю везли у власному автомобілі в напівлежачому стані. Лікар 2,5 години оглядав дівчину, перевірив повністю стан кісток організму, займався із нею гімнастикою. Валентин Миколайович знайшов у коліні дівчини невелике зміщення і наостанок призначив їй курс лікування уколами і травами. Впродовж двох місяців – аж до кінця липня – Науменки привозили доньку до лікаря у Білики щодня. Поступово гематома на стегнові почала розсмоктуватися, тоді Валентин Миколайович почав робити дівчині легкий масаж ноги. І за деякий час нога Жені почала згинатися і розгинатися, майже як і раніше. Вона вже навіть могла без зусиль присісти. Курс лікування вирішили закінчити, але у кінці серпня Науменки знову збираються у Білики, аби показати доньку лікарю і остаточно переконатися, що все гаразд.
    Сьогодні Женя Науменко почуває себе непогано – вона навіть виступає на святах у складі вокально-хореографічного колективу «Дивосвіт» і в неї зовсім не паморочиться у голові. Єдине, що їй поки що забороняє лікар, так це сідати на шпагат. Повернення до танців неабияк радує дівчину, адже після закінчення школи вона мріє вступити до Київського інституту культури і мистецтв на факультет хореографії. Після аварії Євгенія не дуже часто відвідує дискотеку – можливо, дається взнаки спогад про нічну аварію. Та й удень дівчина, навіть коли йде пішохідною доріжкою, підсвідомо звертає в сторону до забору, коли бачить зустрічний автомобіль.
    Що ж до водія, який збив дівчину, то на першому судовому засіданні йому присудили виплатити штраф у розмірі 250 гривень за втечу з місця пригоди. На другому засіданні його позбавили водійських прав на термін у півроку. Чоловік кілька разів приїздив до Жені у лікарню, просив вибачення, пропонував домовитися і заплатити за лікування. Але коли Наталія Миколаївна запропонувала оформити все нотаріально, нібито дав «задній хід». Тепер Науменки збираються подавати на водія до суду, щоб добитися відшкодування матеріальних та моральних збитків. Але, найголовніше, батьки вдячні усім лікарям, які допомогли відновити Жені здоров’я, зокрема, лікарю ЦРЛ Сергію Павловському, а особливо – Валентину Лихоносу з Біликів.


    Володимир Паршевлюк, кореспондент газети «ЕХО» в Новосанжарському районі, тел. 8(099)956-02-08
    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 999 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net