Вівторок, 19.03.2024, 11:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 11
    Гостей: 11
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5509
    Форум: 555/31809
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Липень » 2 » Якщо в грозу згоріла техніка, електрощитові чи уся квартира, звертайтеся до Святого Іллі, – висновок з відповіді «Львівобленерго» на запит



    Якщо в грозу згоріла техніка, електрощитові чи уся квартира, звертайтеся до Святого Іллі, – висновок з відповіді «Львівобленерго» на запит
    16:38
    23 червня цього редакція ЗІК скерувала офіційний запит на поштову адресу ВАТ «Львівобленерго» щодо надання інформації про грозозахист львівських будинків. Сьогодні, 2 липня, редакція отримала відповідь № 107-2475 від 29.06.2010 року на офіційний запит від підприємства. Про це повідомив кореспондент ЗІК.
    Констатуємо, що формальну частину підприємство виконало: вчасно відреагувало на офіційний запит. Проте практично, відповіді на свої питання редакція так і не отримала, адже ці відповіді без перебільшення можна назвати лише формальною відпискою, що часто практикується у відповідях на офіційні запити.
    ЗІК публікує відповідь ВАТ «Львівобленерго» у повному обсязі без жодних змін й залишає право за своїми читачами вирішити, чи таку відповідь можна назвати повноцінною. Окремо хочемо звернути Вашу увагу на відповідь підприємства на друге запитання щодо винних за погорілу техніку у львівських квартирах. Із такої відповіді можна зробити висновок, що за компенсацією вартості погорілої техніки львів’янам можна звертатися хіба що до Святого Іллі, якого, за народними повір’ями, називають захисником від грому.
    «У відповідь на Ваш інформаційний запит від 23.06.2010 надсилаємо Вам інформацію відповідно до питань запиту:
    1. Який стан грозозахисту львівських багатоповерхівок? Хто несе відповідальність за справність блискавкозахисту у будинках? За якою системою, за яким графіком перевіряються системи грозозахисту у будинках Львова?
    – Питання не торкається сфери діяльності та відповідальності ВАТ «Львівобленерго».
    За стан грозозахисту будинків, його справність та графіки перевірки систем грозозахисту несе відповідальність балансоутримувач будинку.
    2. Якщо внаслідок грози у квартирі мешканця згоріли електроприлади, куди йому потрібно звертатися для отримання компенсацій?
    – Згідно із чинним законодавством компенсації за побутові електроприлади, які погоріли в квартирі внаслідок грози, відшкодовує сторони, яка є винною в даному випадку.
    3. Якими є державні стандарти грозозахисту і чи дотримується їх ВАТ «Львівобленерго» у повному обсязі?
    – Електрообладнання, яке є на балансі ВАТ «Львівобленерго», облаштовано пристроями грозозахисту та здійснюється контроль їх стану відповідно до нормативних документів:
    «Правила улаштування електроустановок»;
    «Технічна експлуатація електричних станцій і мереж. Правила».
    ВАТ «Львівобленерго» в повному обсязі виконує вимоги цих нормативних документів, а контроль за дотриманням Товариством всіх вимог чинних нормативних документів здійснює Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії та Державна інспекція з експлуатації електричних станцій і мереж.
    4. Експерти НУ «Львівська політехніка» зазначають, що останнім часом у Львові збільшилася грозова діяльність, яка у липні-серпні цього року може призвести до виникнення серйозних пожеж. Які заходи вживає Ваше підприємство для їх недопущення та попередження?
    – Так, за останні роки спостерігається підвищення грозової активності на Львівщині.
    ВАТ «Львівобленерго» постійно проводиться робота по утриманню установок грозозахисту електрообладнання і апаратів захисту від перенапруг електромереж, які знаходяться на балансі Товариства, у справному технічному стані у відповідності до вимог нормативних документів.
    Стосовно другої частини Вашого запиту відповідаємо, що відділом корпоративних зв’язків ВАТ «Львівобленерго» завжди оперативно та в повному обсязі надаються відповіді на інформаційні запити журналістів».
    Відповідь на запит підписана Головою правління ВАТ «Львівобленерго» В. Матвіїшином.
    Нагадаємо, у другій частині запиту ЗІК наголошував:
    «Минулого тижня журналісту ЗІКу в телефонному режимі пояснили, що для отримання коментаря керівництва ВАТ «Львівобленерго» потрібно зареєструватися на веб-сайті й поставити там запитання. У понеділок, 21 червня, ми так і зробили, але у вівторок, 22 червня, нам повідомили, що потрібно надіслати офіційний Інформаційний запит на поштову адресу підприємства.
    Постає запитання: для чого тоді на сайті ВАТ «Львівобленерго» створено рубрику «Для преси», якщо така не вважається надійним джерелом для отримання інформації? У рубриці журналістам чітко написано: «Шановні колеги! Якщо Ви зареєструєтесь, Ваша електронна адреса автоматично буде включена у розсилку новин ВАТ «Львівобленерго», а також Ви зможете оперативно подавати інформаційні запити, користуючись веб-сайтом Товариства».
    Це є підтвердженням того, що інформаційні запити можна подавати через сайт підприємства, тому просимо Вас пояснити причину, через яку відділ корпоративних зв’язків ВАТ «Львівобленерго» попросив надсилати звернення на поштову адресу».
    ЗІК продовжить розслідування цієї теми, мета якого – знайти відповідальних за організацію системи грозозахисту у Львові, домогтися цієї відповідальності, тим самим убезпечити львів’ян від надзвичайних ситуацій.

    Довідка
    2 серпня – день пророка Іллі. Цей святий – один із найбільш великих пророків Старого Заповіту. Він народився в Палестині за дев’ять століть до народження Ісуса Христа. Ще змолоду присвятив себе служінню Богові, навіть оселився серед пустелі та вів аскетичне життя в пості та молитвах. За церковними переказами, пророк Ілля за свою завзяту службу во славу Господа був живим узятий на небо – відправився туди у вогненній колісниці.
    Святий Ілля – наступник Перуна. Цей образ у народній уяві пов’язується з багатьма легендами й міфами.
    А ось одна з народних легенд. Колись дуже давно чорти перестали Богові коритися. Бог розгнівався й наказав святому Іллі прогнати нечисть із неба. Ілля сумлінно поставився до виконання наказу – він і досі ганяється за чортами по небу, а підтвердження тому – блискавки та грім, що він у нечисту силу пускає.
    Від цього дня в Україні бувають так звані горобині ночі – нічні грози з блискавками та громом. Коли йде гроза, люди намагаються не підпускати до себе собак і котів, бо в цих тваринах, за народними забобонами, нечиста сила може від Іллі сховатися.
    Перед образами під час грози старі люди рекомендують запалити свячену свічку. Вважалося, що це вбереже оселю від грому. А якщо вже блискавка запалить дім» то за старих часів люди навіть не намагалися цю пожежу гасити, оскільки вона начебто самим Богом запалена, а значить, простій людині й годі її загасити.



    http://zik.com.ua/
    Категорія: Новини України | Переглядів: 601 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Порекомендуйте укр... >>
  • FIFA 09 >>
  • Ігри, в які ви зар... >>
  • Вибор аватару >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net