Субота, 20.04.2024, 17:02
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5557
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Серпень » 16 » У Львові неповнолітні обікрали храм «Божий дім»



    У Львові неповнолітні обікрали храм «Божий дім»
    16:41
    Нещодавно до правоохоронців звернувся настоятель церкви євангельських християн „Божий дім”. Чоловік повідомив, з храму викрали музичні інструменти, необхідні їм для богослужінь.Правоохоронцям швидко вдалося з’ясувати, що до злочину причетні четверо неповнолітніх – троє хлопців та дівчинка. Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС України у Львівській області.
    Мешкали всі четверо неподалік від храму. Та ще й були прихожанами „Божого дому”. Думка про крадіжку виникла у них випадково, під час вечірньої прогулянки.
    „Одного вечора вони четверо сиділи неподалік церкви, - розповідає Володимир Пазюк, начальник міліції громадської безпеки Залізничного РВ ГУМВС України у Львівській області, - і, можливо, знічев`я, хтось з них запропонував залізти у церкву і вчинити крадіжку”.
    Церкву ніхто не охороняє. Не має вона ні високих мурів, ні міцних замків. Тому, дітлахи, з легкістю, залізли спершу у двір храму, а потім і у сам „Божий дім”.„Вони перелізли через паркан, - розповідає Олег Житняк, начальник сектору дільничних інспекторів міліції Залізничного РВ ГУМВС України у Львівській області, - підійшли до дверей церкви. І один з підлітків, підбором ключа, відчинив їх”.
    Як не дивно, ключ від квартири одного з хлопців підійшов і до дверей церкви. Проте, лише до одних. На других діти зірвали замок.
    Підлітки були тут уже не вперше, часом вони відвідували заходи, які церква організовувала для молоді. Тому знали що і де шукати. Спершу забрали гітару, яку служителі храму використовують для своїх заходів. І втекли. Заховали її неподалік.
    Коли страх минув, вирішили повернутися знову. Вже другого разу винесли з церкви ще один інструмент, валізу з мікрофонами, та коробку з печивом. Виходячи, помітили ще й скриньку з пожертвами. Там було майже п’ятдесят гривень. Їх теж прихопили.Інструменти сховали у друзів, та спробували згодом продати. Мікрофонами так і не скористались, адже, втікаючи, загубили ключ від валізи. Печивом поласували самі.
    Юрій, служитель церква „Божий дім”, згадує: „Найважче було тоді, коли ми дізналися, хто заліз у „Божий дім”. Адже ці діти були завжди біля церкви, вони приходили до нас, вони брали участь у різноманітних програмах. Але щось їх наштовхнуло на те, щоби піти на злочин. Це було дуже сумно, адже і батьків тих дітей ми знаємо також”.
    Однак, цей випадок дав служителям церкви поживу для роздумів. А ще став поштовхом до дій.„Нас не засмучує, що з нами таке трапилось. – каже Юрій, - це як поштовх, щоб працювати далі з молоддю, направляти їх. Дякуємо, що ми могли співпрацювати з міліцією і наводити порядок. Ми, зі своєї сторони духовної, вони – зі своєї сторони – державної”.
    Несподіванкою це стало і для батьків підлітків. Вони ніколи б не подумали, що їхні діти здатні на таке. Зараз, зі слів правоохоронців, батьки намагаються всіляко спокутувати провину своїх дітей і відшкодувати завдані храму збитки.
    „Я спілкувався з батьками цих неповнолітніх, - каже Володимир Пазюк, - не сказав би, що підлітки з неблагополучних сімей. Просто безконтрольність батьків призвела до такого злочину. Ми попросили їх більше звертати увагу на своїх дітей, щоб вони, своїми вчинками, не перекреслили собі майбутнє”.
    Працівники міліції кажуть, розкрити цей злочин для них було справою честі. Адже наруга над святинею вразила їх не менше ніж інших. А ще, дітлахів, що залізли до церкви, вони, між собою, жартома називають „бременськими музикантами”.


    http://galinfo.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 566 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net