Четвер, 25.04.2024, 16:11
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Жовтень » 27 » "Балога шукає політичний дах, щоб знову прибрати до рук Закарпаття й перетворити на свою вотчину. Ось і вся ідеологія "ЄЦу"!"



    "Балога шукає політичний дах, щоб знову прибрати до рук Закарпаття й перетворити на свою вотчину. Ось і вся ідеологія "ЄЦу"!"
    15:54
    Геннадій Москаль не бере участі в теперішній виборчій кампанії, хоча добре відомий на Закарпатті й міг би розраховувати на цілком пристойний результат. Для сьогоднішнього інтерв’ю це має принаймні дві переваги – по, перше, екс-губернатор не займається агітацією якоїсь політичної сили, а, по-друге, може подивитися на передвиборчий розклад в області безсторонньо.
    Той, хто слідкує за діяльністю Г.Москаля, добре знає, що на Закарпатті в нього є давні опоненти. У їх характеристиці наш співрозмовник, як завжди, прямолінійний і категоричний…

    "В АПАРАТІ СБУ ДУРДИНЦЯ НАЗИВАЛИ, ВИБАЧАЙТЕ, "ТУПИМ ВУЙКОМ ІЗ ПОЛОНИНИ”…”
    – Геннадію Геннадійовичу, останнім часом ваші заяви щодо Закарпаття часто стосуються гучних справ, у яких замішана родина Балог. Ви ініціюєте розслідування, відслідковуєте їх розвиток, оприлюднюєте нові факти… Скажіть, у вас тут якийсь інтерес чи це особиста неприязнь?
    – Ніякого особистого інтересу немає. Я виступаю від імені громадської організації, яку очолюю – "Народна Самооборона”. Сама її назва покликана захищати. Ну, є якісь символи на Закарпатті, які не мають належати Балогам – замок "Паланок”, Синевирське озеро, музей Лісу й сплаву, палац Шенборна… Згадайте намагання взяти в підконтрольну обласну раду всі санаторії профспілок, а потім зробити їх банкрутами й продати, як були спроби з "Перлиною Карпат”. А щодо особистої неприязні… Пам’ятаєте, був такий заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець? Балога поставив його на цю посаду для наведення страху на українських політиків, це була своєрідна таємна поліція. В апараті Дурдинця називали, вибачайте, "тупим вуйком із полонини”, відкрито сміялися з його інтелекту, при тому що він займався "дуже серйозною справою” – збирав компромат на керівництво країни, заступників генпрокурора, політичних опонентів, у тому числі й на мене. Була вказівка Балоги й Гелетея посадити мене у в’язницю. Контррозвідка завела справу, наче я агент якоїсь розвідки, встановили зовнішнє спостереження, прослуховування телефонів. Двісті чоловік повиїжджали у всі регіони України, де я працював: на Закарпаття, в Чернівецьку область, Дніпропетровськ, Крим, Луганськ, Державний комітет у справах національностей, представництво Президента в Криму… Коли все це закрутилося, я попередив оточення Балоги: зможете посадити мене у в’язницю, садіть, така моя доля. Але якщо вам це не вдасться, тоді хлопці, начувайтеся… Нічого вони в результаті не знайшли. Я подав п’ять судових позовів на Дурдинця і всі виграв. Наливайченко на закінчення своїх повноважень через прес-службу попросив вибачення і спростував усі заяви СБУ щодо мене…

    – Як гадаєте, Балоги остаточно залишили плани прихопити палац Шенборнів, замок "Паланок”, Синевириське озеро…
    – Звичайно, що ні. Вони чекають реваншу після 31 жовтня. Якщо сформують більшість в обласній раді, усе почнеться по новому колу. Але ми теж не будемо мовчати. Чого боїться Балога зі своєю компанією? Світла! Тінь – це найкраще середовище для їх проживання й діяльності. Тому вивести цих людей на світло – крок до перемоги. А те, що й далі триватимуть спроби "прихватизації” санаторіїв і т.д., побачите. Всі ці об’єкти оновлені, в них вкладені величезні кошти, тут дорога земля, хороша інфраструктура, від них можна отримувати надприбутки. За необхідності задіються методи політичного тиску. Отець Сидор вилізе з підпілля, заявлять про себе інші русини, котрі отримають зі складу "Барви” триколори й почнуть шантажувати сепаратизмом центральну владу.

    – Чи бачите ви якусь ідеологію в "Єдиного центру”?
    – Яка там ідеологія? Партія не має ні ідеології, ні позиції, йде банальне загравання з новою владою. Балога прагне показати, що господар на Закарпатті не Ледида, а він, і це мають засвідчити результати голосування 31-го числа. Мені дзвонять активісти "Самооборони” й кажуть, що методи роботи не змінилися – знову носять продуктові набори, гроші… Тобто не пропонується, як зробити Закарпаття процвітаючим регіоном, туристичною Меккою, як задіяти область у зимових олімпійських іграх, про які стільки сьогодні говорять. У них мета одна – прибрати до рук те, що залишилося в розпорядженні громади, профспілок, приватизувати й продати… Подивіться на політичну біографію Балоги – це постійна зміна орієнтирів. То СДПУ(о) найкраща, на яку потім вилили тонни бруду, то Ющенко, про котрого Балога одразу після звільнення з СП сказав, що він не має морального права йти на вибори… Сьогодні йде пошук нового політичного даху, щоб прибрати до рук Закарпаття й перетворити на вотчину однієї людини, де всі інші будуть лише слугами. Ось і вся ідеологія! Якщо вони висувають у депутати сумнозвісного Чалого, котрий громив виборчі дільниці, бив їхніх партійців із "Нашої України” на Мукачівських виборах, виганяв без верхнього одягу на холод студентів-агітаторів… Я відслідковую по всій Україні, хто з представників криміналу йде у владу. Подібного, на жаль, не так і мало, проте в інших випадках кандидатами реєструються особи, що займалися крадіжками чи економічними злочинами. А щоб висунути в кандидати Паульо, котрий засуджений за скоєння масових заворушень і перешкоджання в здійсненні виборчого права, – такого ніде немає, це можливо лише в "ЄЦі”…

    – І дійсно – навіщо Балогам Чалий? Невже в нього справді такий великий авторитет?
    – От ви й подумайте – ми обираємо слуг народу чи кримінальних авторитетів? Ради працюватимуть за законами чи за "понятіями”? Ось питання! Я взагалі був шокований, коли дізнався, що особа, котра своєю діяльністю наводила жах на всіх, у тому числі й народних депутатів, котра причетна до фальсифікацій виборів, об’єктом нападу котрої були якраз осередки Балоги, сьогодні, виявляється, політичний представник "ЄЦу”. Почитайте, як гарно про нього пише їхня преса… Чому вони його висунули? Це ж зрозуміло. Ви пам’ятаєте, що губернатора Різака засудили лише за одним епізодом – нападом на готель "Комфорт” у Сваляві. Це звинувачення повністю базувалося на показах Чалого. Видно, Балога сказав тоді Чалому – здаси "з потрухами” Різака, отримаєш умовну судимість, і ми про тебе не забудемо. Цим усе й пояснюється. А те, що Чалий бив нардепів, які захищали того ж Балогу, громив дільниці і т.д., – на це "ЄЦу” наплювати. Але хіба це нормально? Закарпатці мають визначитися за кого голосувати. В області таке вже було. Коли я прийшов сюди в 95-му році, Закарпаттям керували братки. Люди боялися виходити з квартир, усіх підприємців обклали рекетом… То що, сьогодні ми знову хочемо повернутися в середину 90-х? Ну, хто хоче, хай бере від "Барви” гречку й гроші, але потім усе це доведеться відробляти й віддавати вдесятеро!

    "ЗА ЧАСІВ СДПУ(О), КОЛИ Я ПРИЛІТАВ ДО УЖГОРОДА В СПРАВАХ, ПОГОРЄЛОВ БОЯВСЯ НАВІТЬ ЗІ МНОЮ ЗУСТРІТИСЯ…”
    – Якщо дозволите, кілька питань про Ужгород. У 2002-му ви фактично зробили Погорєлова мером обласного центру. Чому обрали саме його кандидатуру?
    –  Мені подобається відоме китайське прислів’я – немає значення якого кольору кішка, головне, щоб вона ловила мишей. Погорєлов був із відомої в Ужгороді сім’ї, досконало знав житлово-комунальне господарство, бо працював у цій сфері, очолював управління комунальної власності ОДА, тому ми його й підтримали. І він переміг, незважаючи на ту агресивну кампанію, яку нам нав’язали з Мукачева. Ми довели тоді, що в Мукачеві вирішується далеко не все, столицею Закарпаття є Ужгород.

    – Чи стала для вас несподіванкою подальша співпраця Погорєлова з СДПУ(о)?
    – Це була велика несподіванка. "Лягати” під СДПУ(о) в Погорєлова не було ніякої необхідності, ця партія не мала відношення до його перемоги. Погорєлов фактично отримав карт-бланш, бо через кілька тижнів після виборів мене перевели на роботу в Київ, і він міг спокійно працювати на благо ужгородців, не маючи ні перед ким жодних зобов’язань. Але коли через місяць мені почали дзвонити відомі в Ужгороді люди й питати: "Геннадію Геннадійовичу, кого ви зробили мером? Ви бачите, що він витворяє?”, то мені відповісти на це було нічого. У той період, коли я прилітав до Ужгорода в справах, Погорєлов, знаючи неприязнь до мене з боку есдеків, боявся навіть зі мною зустрітися.

    – Чому справу про зникнення 21 мільйона гривень так і не довели до логічного завершення? Хто стояв за цією оборудкою ?
    – За цією оборудкою стояв Шуфрич, а він тоді був фаворитом. Тому все й спустилося на гальмах. Це була найпростіша схема розкрадання державних коштів – з однієї фірми вони переказувалися на другу-третю, потім у конвертаційний центр і знімалися готівкою і привласнювалися.

    – Чому для цієї справи обрали саме Ужгород ?
    – Бо тоді він був під повним політичним контролем. Так само, як і правоохоронні органи. Неугодних, як-от генерала Крижановського, прокурора Гошовського, керівників СБУ і КРУ, відправили геть, а на їх місце призначили лояльних. Зробили кругову поруку, яку неможливо було розірвати. Вони б на це не пішли, якби попередньо знали, що десь може зірватися. Тобто був політичний дах згори і мовчазна згода правоохоронних органів знизу.

    – Як думаєте, чи здатний буде Погорєлов у випадку, якщо його знову оберуть мером, абстрагуватися від "допомоги” Балог?
    – Мені дивно, що Погорєлов так кардинально змінює свою політичну орієнтацію, він же ніколи не був з Балогою заодно. Звичайно, що нікуди він від "Барви” не абстрагується. Ужгород Балозі – як кістка в горлі, це єдиний опозиційний щит для їхнього клану. Це місто, яке не дає можливість перетворити Закарпаття на суцільний "Барвостан”, тому його треба взяти під контроль за будь-яку ціну. Без контролю над Ужгородом вони ще не мають тієї повноти влади і не можуть розраховувати на повний реванш. Зрозуміло, що Погорєлов не буде самостійною фігурою, він ніколи нею й не був. Служитиме Балозі до кінця каденції.

    – Що стоїть за ставкою Балог саме на Погорєлова – їхнє намагання помститися Ратушняку, зіграти на противагу Ледиді чи бажання будь-що прибрати Ужгород до рук?
    – Головне – це бажання будь-що прибрати Ужгород до своїх рук. Їм потрібен контроль над усією областю, потрібно, щоб усі це бачили. Вони прагнуть вийти на загальноукраїнський рівень, а для цього їм необхідно показати свою здатність перемогти хоча би на Закарпатті і взяти його під тотальний контроль. Очевидно, що для того, щоб на Балогу звернув увагу новий президент, він має стати головою обласної ради і сформувати там більшість. Тоді можна буде сказати: забирайте Ледиду геть, тепер тут буде губернатор, якого назвемо ми. А якщо не призначите його, будемо висловлювати в обласній раді недовіру й робити інші політичні блокади. Це стиль Балоги – шантаж центральної влади з допомогою розкрученої ним же теми лякання українського суспільства русинством та іншими провокаціями, які є в їхньому запасі. І президент, на думку Балоги, буде вимушений рахуватися з більшістю в облраді, йти на якісь домовленості.

    – Чи можливе призначення на Закарпатті губернатора-чужинця, наприклад, когось із донецьких?
    – Коли розказують, що якщо не виберете мене, маючи на увазі "ЄЦ”, то губернатором призначать когось із донецьких, – усе це повна дурня. Ну що донецьким робити на Закарпатті? Що їх може тут цікавити – кубик лісу чи мінеральна вода? Немає тут серйозних підприємств, донецькі займаються набагато більшим бізнесом. А Закарпаття вони й так контролюють. Тому я повністю це виключаю. Якщо й буде колись ставитися питання про губернатора, то, думаю, виберуть людину, що працює на місці, або ту, яка родом із Закарпаття. Ніколи ще за історію Закарпаття не призначали губернатора, котрий не знав специфіку області, і котрого тут раніше ніхто не бачив, не чув.

    – А які шанси зайняти крісло губернатора в когось із Балог?
    – Шанси нульові, якщо люди не зроблять вибір, який призведе до перетворення Закарпаття на "Барвостан”. Люди це мають розуміти, тим більше, що розмаїття політичних сил дуже велике, є з кого вибирати. Нові політпроекти, старі політичні сили… Як саме голосувати – право кожного громадянина. Але не варто робити над собою експерименти, бо потім ображатися можна буде лише на себе, на свій вибір. Нікого сьогодні не врятує продуктовий пайок чи 100–200 гривень, які пропонують за голос. Люди мають визначитися, чи хочуть вони жити на Закарпатті, де представлені всі політичні сили, які змушені співпрацювати й контролювати одна одну, чи це буде тоталітарна область, підконтрольна одному сімейному клану. Як виберуть, так і будуть жити…



    www.clipnews.info
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1324 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net