Субота, 20.04.2024, 11:10
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Листопад » 25 » The Washington Times: Чи виживе Україна?



    The Washington Times: Чи виживе Україна?
    11:04
    Російський ведмідь простягає лапу до великого трофея: України. Ця країна з населенням 46 мільйонів і завбільшки з Німеччину та Британію разом має надзвичайне геополітичне значення – як для Росії, так і для Заходу, пише Джеффрі Кунер у матеріалі в американському виданні The Washington Times.
    Зажерливий Путін називає суверенну націю "Малоросією".
    Москва наступає. Росія Володимира Путіна є найбільш дестабілізуючою – і відчайдушною – супердержавою на світовій арені. Після розвалу Радянського Союзу Росія могла стати стабільною демократією та жити в мирі з сусідами.
    Замість того пан Путін зводить Велику Російську імперію. Він створив у країні брутальну поліцейську державу. Журналістів періодично вбивають. Критиків і дисидентів ув’язнюють. Свобода слова та опозиційні партії в облозі. У Кремлі заправляє бандитська верхівка, розкрадаючи рясні багатства країни.
    Росія стала шахрайською державою-парією. Мета пана Путіна – зробити з Москви центр антиамериканської, антизахідної осі. Росія провела війну-геноцид у Чечні. Де-факто вона анексувала грузинські республіки Південну Осетію та Абхазію. Перетворила Білорусь на економічного васала. Погрожує балтійським державам. Москва обстоює сферу впливу в Центральній Азії та на Кавказі. Продає важливі ракетні й ядерні технології іранським муллам. У неї тісні зв’язки з Венесуелою Уґо Чавеса.
    Але російський ведмідь простягає лапу до ще більшого трофея: України. Ця країна з населенням 46 мільйонів і завбільшки з Німеччину та Британію разом має надзвичайне геополітичне значення – як для Росії, так і для Заходу. Слово "Україна" означає прикордоння. Століттями ворожі сусіди – Росія, Польща, Литва – намагалися заволодіти її багатими ресурсами та родовищами. Через географічне розташування Україні судилося служити мостом між Азією та Європою; вона розкинулася на лінії цивілізаційного розламу, що відмежовує Захід і Схід. Це і прокляття України, і благословення.
    Пан Путін розуміє, що його імперські амбіції реалізуються, лише якщо Україна буде підпорядкована. Росія разом з Україною нагадує Америку – велику континентальну супердержаву. Без неї Росія є більше Канадою: просторою країною переважно в снігах.
    Крім того, демократична та процвітаюча Україна – це кинджал у саме серце путінського режиму. Вона показуватиме приклад своїм північним слов’янським кузинам: життєздатну, привабливу альтернативу до варварства пана Путіна. Тому за логікою Москви Україну має бути розчавлено; її експеримент незалежності – припинено.
    Столиця України Київ є політичним полем бою, де проросійські сили протистоять прозахідним націоналістам. Президент Віктор Янукович намагається перекрутити годинник назад в еру перед Помаранчевою революцією. Тоді, у 2004-му він за підтримки Кремля спробував сфальсифікувати вибори, чим збурив вуличні протести, що кульмінували у Помаранчевій революції. На початку цього року він переміг на виборах – тепер уже чесно – з гаслами економічної модернізації та національного замирення.
    Одначе пан Янукович знову довів старе прислів’я, що горбатого могила виправить. Він бандит-русофіл, який поступово кує авторитарну державу. Його адміністрація централізувала владу, анулювавши зміни до Конституції – без публічних дебатів чи там голосування – і це сильно ослабило парламент. Зростає цензура в ЗМІ. Загадково зникають журналісти, критичні до режиму. На недавніх місцевих виборах переслідувалися опозиційні партії. Шахрайства з бюлетенями та інші виборчі махінації були просто нестямними.
    Базою пана Януковича є російськомовна частина України – радянізований промисловий схід. Його Партія регіонів хоче надати російській мові статус державної; вона вже відмовилася від української версії на своєму веб-сайті. Інтеграцію з НАТО і Європейським Союзом пан Янукович викреслив з пріоритетів – на догоду Москві. Поволі, але впевнено він відриває Київ від Заходу. Коротше, лакей пана Путіна.
    У результаті Україна суверенна лише номінально. Москва фінансує Партію регіонів пана Януковича та численні українські мозкові центри та ЗМІ. У Криму Кремль роздав тисячі російських паспортів, створивши таким способом російських "громадян", яким у майбутньому може знадобитися "захист" від уявної загрози з Києва: ця схема вже була апробована в Грузії. Також термін оренди бази в Севастополі для російського Чорноморського флоту – що мав спливти у 2017 році – був подовжений до 2042-го. Україна перетворюється на протекторат Росії.
    Пан Путін зі зневагою ставиться до української національної самосвідомості. На саміті НАТО в 2008 році російський владний лідер сказав тодішньому президентові Джорджу В. Бушу: "Україна – навіть несправжня країна". Пан Путін говорив про "подарунок" Москви, адже значна українська територія належала до царської Росії. Він публічно називає Україну "Малоросією". Його заяви не просто обурливі та нешанобливі; це відверта войовничість.
    Вашингтонові негайно слід на це зважити. Спроби президента Обами натиснути на "кнопку перезавантаження" у відносинах із Кремлем провалилися, підбадьоривши фашистський режим пана Путіна. Падіння України до путінізму стало б трагедією історичних масштабів. Усупереч московській пропаганді, Україна не є регіональним аванпостом російської цивілізації; це радше орган європейського тіла – багатостраждальна нація з відмінною культурною ідентичністю, закоріненою в європейських цінностях, з окремою мовою та унікальною слов’янською спадщиною.
    Україна є східним оплотом Заходу. Це стратегічний бастіон проти російського експансіонізму. Не "Малоросія", а самодостатня нація. Америка не може заплющити очі. Ми повинні дати ляпаса ведмедеві й ясно сказати пану Путіну, щоб тримав свої пожадливі лапи подалі від України.
    Джеффрі Кунер є президентом Інституту Едмунда Берка. Недавно він виступив в Отаві на щорічній конференції Канадсько-української парламентської програми, що підтримує демократію та верховенство права в Україні.


    http://vidgolos.com
    Категорія: Новини України | Переглядів: 667 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net