Субота, 20.04.2024, 13:17
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Грудень » 16 » Як вибрати найтеплішу шубу і скільки сезонів її можна буде носити



    Як вибрати найтеплішу шубу і скільки сезонів її можна буде носити
    14:49
    Новий рік без зими – не Новий рік. Нарешті ми її дочекалися. Справжньої, з легким морозом і снігом. Тепер можна і нову шубку одягнути. Що не кажіть, а має все-таки хутро якусь магічну силу: його хочеться не тільки одягнути, а й погладити, занурити в нього обличчя. Ми відчуваємо дивовижне задоволення від самого лише дотику до нього, нас вабить його блиск.
    Ще років 10-20 тому норкове манто та й навіть дублянка були предметом мрій та заздрощів більшості наших модниць. Сьогодні хутро стало набагато доступнішим та й асортимент його надзвичайно широкий: від цілком доступного для покупця середнього достатку до  ексклюзивних шуб, що своєю вартістю змагаються з вартістю авто.

    Краса чи функціональність
    "Натуральне хутро – найкращий вибір, щоб зігрітися в холодну пору. Адже ніщо інше так не захистить від вітру та морозу”, – зазначає "Пошті” доцент кафедри товарознавства непродовольчих товарів Львівської комерційної академії Лариса Ніколайчук.
    Вибирати хутро співрозмовниця радить і серцем, і розумом. Сьогодні у крамницях можна знайти саме той виріб, який буде подобатися та пасуватиме до фігури. Однак визначальним є насамперед те, для чого воно потрібне і скільки ми плануємо його використовувати: якщо для виходів у світ – одна річ, якщо для того, щоб зігрітися в мороз – інша. Не варто купувати дуже довгу шубу, щоб їздити в ній у громадському транспорті, а в сильні морози не дуже комфортно бігати в коротенькій. Якщо покупка розрахована на тривалий термін, то краще вибрати шубу в класичному варіанті. Класика поза часом.

    Яке хутро найкраще
    Окрім особистого смаку, треба також пам’ятати, що не все хут­ро однаково тепле та однаково довго служить. Вибираючи хутро, Лариса Ніколайчук радить звернути увагу на теплозахисні властивості, які залежать від густоти, висоти ворсу і пуху, та зносостійкість – спротив різним механічним впливам під час носіння, як-от стирання ворсу, розтягнення шкіри.
    Від холоду найкраще захистить хутро північного оленя та песця. Непогано зігріває хутро ведмедя, вовка, єнотоподібного собаки, а також ті, які мають густе підшерстя – соболя, лисиці. Добре зберігає тепло мутон – у спеціальний спосіб вичинена овчина. Вироби із мутону вирізняються з-поміж інших практичністю та універсальністю, є стійкими до вітру та мокрого снігу. Таке хутро є порівняно недорогим та хорошим вибором для жінок будь-якого віку.
    Далі за ступенем збереження тепла слід вибирати шуби з хутра бобра, шиншили, нутрії, котика, норки і кролика. Найхолоднішими є вироби з хутра горностая, байбака та козеняти.
    Найдовше прослужить шуба з видри і котика – 20 сезонів. Хутряний виріб з бобра буде прикрашати ваш гардероб 18 сезонів, соболя і єнота – 15, каракулю, песця і норки – 12, песця, овчини та лисиці  – 8-10. Хутро білки, нутрії, ондатри грітиме вас 4-5 зим, а шубки з кролика і шиншили – лише 2-3 роки. Однак усе це досить відносно, адже багато залежить і від якості самого хутра та технології його обробки.
    Сьогодні популярними є такі особливі способи обробки хутра, як вищипування, вистригання, епілювання, люстрування, фарбування та інші. Вони дозволяють досягнути більшої привабливості, розширити його асортимент. Однак, як зазначає фахівець, це знижує зносостійкість хутра.

    Не помилитися у виборі

    Запримітивши шубку, що сподобалася, не варто квапитися викладати за неї кругленьку суму. Насамперед Лариса Ніколайчук радить оцінити стан хутра: воно має бути блискучим, шовковистим, густим, його хочеться пестити. Водночас воно має бути достатньо пружним – після зминання швидко відновлювати форму та пухнастість. Слід також випробувати хутро на міцність – чи не лізе, для цього  його  можна пощипати, поскубти.
    Далі – добре потрусіть виріб. Відсутність будь-яких звуків – ознака хорошої якості. Коли ж шубка "хрустить”, це означає, що були порушення в технології обробки і такий виріб довго не прослужить.
    Шубку перед купівлею слід одягнути і походити в ній 5-10 хвилин, відчути її вагу. Виріб не має бути важким. Зручність – не єдина причина: добре вичинене хутро не буде важким. Вага готового хутряного виробу залежить також від довжини хутра, якості вичинки шкір і наявності утеплювача. Зверніть увагу і на свободу рухів: якщо є хоч незначне обмеження, під час експлуатації в ділянці пройм хутро може надриватися. Виріб має бути добре посаджений, шкірки чи пластини підібрані за кольором, висотою і напрямом ворсу.
    У хорошої шуби підкладку знизу не пришивають, тож можна побачити шкірку з вивороту, переконатися, що виріб зшитий із цільних шкурок, а не клаптиків (остання буде значно дешевшою). Зворотний бік нефарбованої шкіри – міздра – білий, якщо вона жовтувата, хутро старе і довго не послужить.
    Виріб має бути належним чином промаркований – оригінальною вшивною етикеткою з логотипом виробника на внутрішньому боці виробу, вшивною етикеткою із вказуванням типу чистки хутра і підкладки. Навісна паперова етикетка – книжечка, де зазначено всю інформацію про виріб та догляд за ним, а також усі контакти виробника.
    Хутро належить до категорії товарів, що не підлягають обміну. Тож не варто купувати його у продавця, який відмовляється видати чек, найкраще – у фірмовому або спеціалізованому магазині.

    Догляд за шубкою
    Щоб улюблений виріб прослужив якнайдовше, його потрібно правильно доглядати. Насамперед не допускати намокання. Якщо ж усе-таки шубка промокла, не варто сушити її феном, праскою або біля обігрівальних приладів. Виріб має просохнути за кімнатної температури, на плечиках. Якщо хутро забруднилося, найкращий засіб – чистий сніг.
    Можна також скористатися зволоженою чистою водою серветкою, більш глобальну чистку краще довірити спеціалістам. Однак не варто зловживати хімчисткою, бо речовини, які там використовують, є досить агресивними.Не можна зберігати хутро в поліетиленових пакетах. Місце для зберігання не має бути занадто сухим, як і занадто вологим. У літній період рекомендується зберігати хутровий виріб у сухому, прохолодному, добре провітрюваному приміщенні. Влітку хутро варто перевітрювати, але не в жарку погоду і не на сонці, а в затінку за температури повітря 18-20 С.


    http://news.lvivport.com
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1434 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net