Пятниця, 19.04.2024, 04:12
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Березень » 7 » Вінницьких дітей зможуть усиновити одностатеві пари



    Вінницьких дітей зможуть усиновити одностатеві пари
    16:27
    Український парламент ратифікував Європейську конвенцію про усиновлення дітей. Держави можуть поширювати дію цієї конвенції на одностатеві пари, які одружені або перебувають у зареєстрованому партнерстві, чи разом проживають у постійних стосунках.
    Положення конвенції застосовуються до усиновлення дитини, яка не досягла 18 років, яка не перебуває і не перебувала у шлюбі. Для усиновлення дитини необхідна згода її матері, батька або уповноважених осіб, а також згода або думка дитини.
    Деякі положення міжнародного документа суперечать чинному українському законодавству. Зокрема, міжнародне право дозволяє всиновлювати дитину різностатевій або одностатевій парі, що перебуває в офіційному чи цивільному шлюбі, а відповідно до Сімейного кодексу, усиновити дитину може тільки різностатева пара, що перебуває в офіційному шлюбі.
    Конвенція також вимагає, щоб вік усиновителя був від 18 до 30 років, а в українському законодавстві вікові обмеження - від 21 до 45 років.
    Україна приводить своє законодавство до європейських стандартів, і це головна думка, якою керується уряд, ухвалюючи подібні рішення та положення.
    Проте, за дослідженнями соціологів, українське суспільство стає все більш гомофобним. І це головна перешкода наданню права на всиновлення одностатевим парам.
    Першого березня біля стін Верховної Ради України відбувся мітинг проти усиновлення дітей одностатевими парами. Перша хвиля протесту зібрала близько 200 протестувальників. Серед них представники різних громадських і релігійних організацій з різних міст. Люди тримали в руках транспаранти з написами «Ми - за майбутнє наших дітей», «Любов проти гомосексуалізму», «Гомосексуалізм = СНІД», «Ні! - Законам, які підривають основи суспільства».
    Водночас представники одностатевої спільноти в Україні вважають, що вони не отримають нових прав зі схваленням конвенції.

    В’ячеслав Чумаченько (45)
    психолог-сексолог, психотерапевт

    - Перше питання, яке у мене виникає, коли я чує про всиновлення одностатевими парами дітей – чи готова до цього Україна? І відповідь проситься сама – люди не готові прийняти одностатеві шлюби. Якщо це рішення депутати почнуть затверджувати, відразу почнеться шум, незадоволені почнуть протестувати, це може навіть в акції перерости. Ми не готові до тих європейських стосунків, які нам нав’язують.
    Дитина, виховуючись у такій родині, не перейматиме від батьків сексуальну орієнтацію. Її неможливо нав’язати – це все закладено на рівні генів. А враховуючи, скільки дітей у нас потребують усиновлення, то я вважаю, що від такого рішення скоріше буде користь, аніж шкода. Але люди цього не розуміють. Можливо чиновники і ухвалять такий закон, проте навряд чи він буде у нас працювати.
    Дитині потрібна любов, і як її любитимуть – мама і мама чи тато і тато – не важливо. Головне, що цьому малюку дорога в світ буде викладена любов’ю. Пари, які взагалі у своєму житті не можуть мати дітей і знають про це, готові на будь-який крок заради сім’ї та дитини. Але суспільство буде тиснути і на цю дитину, і на сім’ю, роблячи їх життя важким.

    Ніла Правдюк (55)
    директор школи-інтернату

    - Завжди останній вибір за дитиною, якщо її хочуть взяти у родину. Діти також мають право голосу. Якщо вона не захоче бути усиновленим двома батьками або двома матерями – її ніхто їм не віддасть. Але у нас дуже багато дітей потребують усиновлення. В Україні ця цифра перевищує 30 тисяч. Дитина все одно хоче мати родину. Але як на мене, а я старого виховання, така форма сім’ї незрозуміла і навіть неприйнятна. У цьому питанні потрібно дуже детально розробити законодавчу базу, адже виникає безліч проблем, і наше законодавство просто до цього не готове.

    Уляна Романова (33)
    психолог

    - На мою думку, усиновлення одностатевими парами – це протиприродне явище. Власні бажання геїв чи лесбіянок створити сім’ї – це їх право. Але втягувати в це дитину, яка має такі ж права, як і усі на чоловіче і жіноче начало – неправильно. В традиційній родині дитина отримує знання від чоловіка і жінки. Вона бачить, як розвиваються їх стосунки, і десь на підсвідомому рівні це фіксує. Це гармонійне виховання, від такої родина дитина навчається, як поводитися у майбутньому. Світова практика показує, що, як правило, всиновлюють дітей чоловічі пари. Дитина не бачить традиційних стосунків, в її свідомості утворюється вакуум – вона не матиме з чого взяти приклад, і це може вплинути на статеву ідентичність. Крім того, терпимість до геїв та лесбіянок у нас в країні відсутня, люди налаштовані вороже та агресивно. Дитина може стати об’єктом насмішок та знущання.

    Дмитро Нижник (40)
    юрист

    - На мій погляд, європейські конвенції - це не ідеальні закони. Це скоріше схоже на систематизований масовий компроміс, готовий піти на все і пожертвувати всім, лише б зберегти єдність серед різноманіття думок в конкретному питанні.
    Тут варто поставити собі питання: скільки років державності в Україні та скільки років державності в Об'єднаній Європі або як його ще називають Європейським Союзом?
    Що являє собою Об'єднана Європа в аспекті політики та законодавства? Якихось смутних тридцять років на тлі тисячолітньої історії розвитку німецько-римських іанглосаксонських теорій держави і права не роблять погоди в Європі. І це не дає привілеїв вважати закони Об'єднаної Європи привілейованими перед законами окремо взятої європейської держави. Одним словом, кожна держава в даному аспекті може діяти відповідно до своїх внутрішніх традицій, укладу, засад, самобутності, і не дозволяти собі нав'язувати думки інших держав, і тим більше їх об'єднань.
    Ратифікація цієї конвенції вказує на те, що офіційний Київ вважає своє законодавство недосконалим у порівнянні з законодавством Об'єднаної Європи.



    http://vn.20minut.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1142 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net