Пятниця, 26.04.2024, 00:23
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Березень » 21 » Експерти IFC запропонували українському ринку нові агрострахові продукти



    Експерти IFC запропонували українському ринку нові агрострахові продукти
    10:22
    На ринку агрострахування відбулася знакова подія – розроблено пакет сучасних стандартних страхових продуктів для страхування восьми культур, а саме - озимих зернових (пшениця, жито, тритикале, ячмінь), ріпаку, кукурудзи, соняшника та цукрового буряку. З нагоди їх впровадження на ринку розробник продуктів – проект Міжнародної фінансової корпорації (IFC, Група Світового банку) «Розвиток агрострахування в Україні» 17 березня провів у Києві прес-конференцію.
    У своєму виступі перед журналістами керівник Проекту Гарі Роше зазначив, що потреба в стандартизованих агрострахових продуктах є очевидною. Вони значно спрощують стосунки між сільгоспвиробниками та страховими компаніями, сприяють підвищенню рівня довіри до страховиків і до агрострахування в цілому. Це особливо багато важить в умовах, коли Україна докладає всіх зусиль для підвищення рівня ефективності вітчизняного АПК, збільшення його експортного потенціалу та вирішення питання забезпечення власної продовольчої безпеки.
    Гарі Роше нагадав, що Україна має величезний аграрний потенціал. Скориставшись ним повною мірою, вона спроможна стати житницею не лише Європи, а й усього світу. А відтак, взяти активну участь у вирішенні продовольчої проблеми, яка набула планетарного масштабу.
    «Сучасне агрострахування спроможне забезпечити стабільний розвиток українського сільського господарства, убезпечити його від численних ризиків, з якими постійно стикається. Понад усе йдеться про несприятливі погодні умови, які через зміну клімату дедалі частіше нагадують про себе».
    На підтвердження своєї думки Гарі Роше навів такі дані: через шкідників аграрії недобирають 10% врожаїв, через бур’яни – 15%,  через хвороби, від яких потерпають сільськогосподарські культури, - 17%, а через погодні умови – 58%.
    «Нові страхові продукти, - додав Гарі Роше, - розроблені експертами IFC на основі кращого світового досвіду та з урахуванням українських особливостей. На всіх етапах роботи проводилися консультації зі спеціалістами провідних страхових компаній, вивчалася думка сільгоспвиробників. Все це дозволило нам максимально враховувати їхні потреби і бажання».
    Гарі Роше нагадав, що розробку стандартних страхових продуктів Проект започаткував у 2009 році. Тоді аграріям було запропоновано страхувати озиму пшеницю на весь період вирощування. Вибір цієї культури був невипадковий – вона є стратегічно важливою, а її виробництво пов’язане зі значними ризиками, які особливо посилюються в зимовий період.
    2009-го року Проект провів тестування цього продукту у пілотному режимі. Результати виявилися обнадійливими: було укладено 10 договорів, а загальна застрахована площа склала близько 10 тис. гектарів. Страхувальники дали схвальні відгуки про продукт.
    Так, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «Добробут», що на Полтавщині, Олександр Коваленко, який застрахував за цим продуктом посіви пшениці, зокрема, відзначає: «Хороший продукт. Його перевага полягає у тому, що страхуєшся на весь період вегетації культури. І це правильний підхід. Бо щоб там не казали, а ми під Богом ходимо: сьогодні все добре, а завтра… Добре й те, що продукт страхування, розроблений Проектом «Розвиток агрострахування в Україні», детально роз’яснює всі нюанси страхування. Ми абсолютно покладаємося на нього і робимо все так, як у ньому зазначено. Тому нам не доводиться ламати голову над тим, як не наробити помилок. Впевнений, що аграрії належним чином оцінять цей страховий продукт».
    І справді, аграріям новий продукт сподобався, бо в 2010 році кількість договорів страхування озимої пшениці за ним сягнула 163-х, а загальна застрахована площа – 39,6 тис. гектарів.
    «Ми наполегливо працюємо над тим, щоб розширити лінійку якісних страхових продуктів, аби якомога більше аграріїв України отримали ефективний страховий захист, - провадив Гарі Роше. - Впевнений, що й нові страхові продукти, які ми запускаємо цьогоріч, стануть в пригоді сільгоспвиробникам та страховим компаніям».
    Таку свою впевненість Гарі Роше пояснив наступним чином: «Нові страхові продукти також стосуються стратегічних культур. Зокрема, соняшник, кукурудза, ячмінь та жито завжди займали в українському агровиробництві особливе місце, а цукровий буряк за своїм значенням не поступається озимій пшениці».
    За словами Гарі Роше, очолюваний ним Проект нещодавно розпочав потужну інформаційну кампанію, яка набула загальнонаціонального масштабу. Загалом в 11 областях буде проведено близько 50 семінарів. До участі в них планується долучити значну кількість сільгоспвиробників та представників страхових компаній, які надають послуги з агрострахування. У Житомирі, Кіровограді, Одесі, Полтаві та Харкові відбудуться круглі столи.
    «Для нас важливо не просто запропонувати ринку нові страхові продукти, а й все зробити для того, аби вони запрацювали на повну силу, значно поліпшили якість українського агрострахування. Саме тому інформаційному компоненту, який покликаний підвищити обізнаність сільгоспвиробників та страховиків щодо можливостей, які нині відкриваються перед ними, ми надаємо особливого значення», - підсумував Гарі Роше.  


    Степан ГОНЧАРЕНКО,
    Національний прес-клуб «Українська перспектива»
    Категорія: Новини України | Переглядів: 491 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net