Четвер, 25.04.2024, 12:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Березень » 29 » Чорнобиль зсередини: радіація, кохання і коні Пржевальського



    Чорнобиль зсередини: радіація, кохання і коні Пржевальського
    15:04
    Подивитись, як живе Чорнобильська зона, приїжджають сотні туристів з усього світу.
    Чорнобильська зона стає все популярнішим об'єктом для відвідин туристів. Так, якщо раніше в зоні відчуження бували десятки людей за тиждень, то тепер сюди приїздять сотні людей.

    В агентстві "Чернобильінтернінформ", яке займається організацією поїздок, запевняють, що відвідування ЧАЕС цілком безпечне. Адже за 5-6 годин перебування у зоні турист може отримати невелику дозу радіації - близько 200 мікрорентген. Для порівняння смертельна доза радіації в 500 мільйонів разів більша.
    За $100 туристам показують у Чорнобильській зоні міста-привиди Чорнобиль та Прип'ять, спорожніле село Копачі та саму станцію ЧАЕС.
    Кореспондент tochka.net проїхав по туристичному маршруту зони відчуження і подивився, як працюється людям у зоні відчуження.

    У Чорнобилі знайшлося кохання
    Місто Чорнобиль розташоване за 15 км від атомної станції. І якщо до аварії тут проживало понад 12 тисяч осіб, то зараз тут живе близько тисячі. В основному, це співробітники ЧАЕС і адміністрації зони відчуження. Більшість з них не живуть тут постійно, а лише приїжджають на кількаденні зміни.
    Для них тут відремонтували гуртожитки, будують кафе, і навіть працює будинок культури, де на свята влаштовуються концерти.
    У Чорнобилі жити можна, запевняє 40-річна співробітниця Адміністрації зони відчуження Вікторія. Вона працює тут вже 10 років і каже, що на здоров'я робота в зоні ніяк не вплинула: "Ми кожен рік проходимо дуже ретельний медогляд. У нас все перевіряють, і поки що я ні на що не скаржилася ".
    Шукати роботу в Чорнобилі Вікторію змусило безробіття в її рідному місті в Житомирській області. Але, окрім роботи в Чорнобилі, Вікторія знайшла своє кохання. "Я тут познайомилася зі своїм другим чоловіком. Він працює в МНС. Ми вже кілька років разом ", - розповідає Вікторія.

    Прип'ять - місто привид

    Від колись 50-тисячного міста Прип'ять тепер залишилися лише спорожнілі будинки. У місті працює лише спецпральня, де очищають забруднений радіацією одяг і спецгараж з транспортом для ЧАЕС.
    У Прип'ять туристів привозять на центральну площу перед будинком культури "Енергетик". Зліва від нього стоїть напіврозвалена  будівля з вивіскою "Ресторан". Заклад відкрили в Прип'яті до свята 8 березня 1986 року. Ресторан приймав відвідувачів трохи більше місяця.
    Співробітники "Чернобильінтернінформ", що супроводжують туристів у поїздках, запевняють, що знають рівень радіації в Прип'яті як своїх п'ять пальців і водять туристів по спеціально відведених для цього алейках.
    "Тут радіація в одному місці може в 50 разів перевищувати норму, а через два метри вже у 100. Тому ми стежимо, щоб туристи нікуди не лізли", - розповів tochka.net співробітник "Чернобильінтернінформ" Юрій Татарчук.
    За його словами, туристи приїжджають до Чорнобиля не лише подивитися на місто-привид, людей також приваблює цікава природа.
    "Чого тут тільки немає. У зоні близько 300 вовків живе, дикі кабани, вепри, зайці, навіть коні Пржевальського є. Птахів багато, білий орлан, сіра чапля. Кажуть, що навіть рись в місті бачили. Вона кошенят в одному з покинутих приміщень народила", - розповідає Татрчук.

    За 300 метрів від реактора
    Подивитися на сумно відомий 4-й енергоблок Чорнобильської атомної електростанції можна дуже близько від нього, лише за 300 метрів.
    Татарчук каже, що територія навколо ЧАЕС - це зона активної дезактивації: "Тут навіть асфальт новий стелили, а старий поховали. Тому знаходиться тут безпечно. Але тільки недовго".
    Працювати під боком у реактора не боїться кухар Ірина з Чернігова. Вже 17 років вона щодня приїжджає на електричці на ЧАЕС. "Ми кілька разів переодягаємося. Кожному видають спеціальний накопичувач, який вимірює рівень радіації, отриманий нашим організмом. Якщо відхопили більше радіації, можуть і оштрафувати. Значить, ходили не там, де потрібно", - розповіла Ірина.
    За словами кухаря, для співробітників станції передбачене спеціальне профілактичне харчування для того, щоб організм краще протистояв радіації.
    "Є норма, що в день людина повинна отримати 84 г м'яса, 24 г риби, 84 г молока, сиру. Також свіжі фрукти, овочі повинні входити в меню", - каже кухар.
    Як повідомляла tochka.net, Чорнобиль планують забудувати вітряками. Крім того, експерти ООН пропонують звузити Чорнобитльську зону.


    http://news.tochka.net
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1143 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net