Четвер, 25.04.2024, 06:38
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Квітень » 4 » Казахстан б'є всі рекорди



    Казахстан б'є всі рекорди
    15:19
    Сьогодні будуть оприлюднені попередні підсумки позачергових президентських виборів, які відбулися вчора в Казахстані. На сюрпризи чекати не варто: чинний президент Нурсултан Назарбаєв здобуде чергову нищівну перемогу. Інтрига нинішнього народного волевиявлення полягала лише в рівні активності виборців і в тому, наскільки "лідер нації" перевершить свій результат від 2005 року (тоді він набрав більше 91% голосів).
    Співробітникам казахських виборчкомів не позаздриш. Не встигли вони вчора о 7.00 ранку відкрити свої ділянки, як перед ними одразу утворилися черги. Тисячам держслужбовців, пенсіонерів і студентів хотілося виконати свій громадянський обов'язок як можна раніше, подекуди доходило ледь не до бійок. На опозиційних сайтах писали, що трудящих змушують голосувати під загрозою звільнення, студентів лякають відрахуванням, а пенсіонерів заманюють на ділянки безкоштовним чаєм і календариками, проте ці дрібниці не могли зіпсувати настрій політичному раднику Нурсултана Назарбаєва Єрмухамет Ертисбаеву. "Все йде чудово", - заявив він, коли явка перевищила 70%.
    Нагадаємо, на президентських виборах 2005 року явка склала 76-78%, і якщо у вчорашньому голосуванні і була хоч якась інтрига, то полягала вона саме в активності виборців.
    У результаті станом на 20.00 явка склала близько 90%. "Дуже хороший показник, - радів пан Єртисбаєв.- Ось нещодавно були регіональні вибори у Франції, так там явка в 45% - це стеля. Наші ж виборці проявили свідомість, не зважаючи на те що погода підкачала". Закиди опозиції в тиску на виборців і підкупі політик з легкістю відкидає: "За виборами цього разу стежило рекордна кількість міжнародних виборців - 1059 осіб. Може, вони і зроблять якісь зауваження, ну так і останні вибори в США теж отримали нарікання спостерігачів від ОБСЄ. Певні порушення завжди бувають, але грубих у нас немає".
    Серйозних порушень міжнародні спостерігачі вчора дійсно не помітили. При цьому в проміжній доповіді ОБСЄ якась критика все-таки містилася. Зокрема, в ній говорилося, що "передвиборча ситуація характеризується недостатньою участю опозиційних партій, що призводить до утворення неконкурентного середовища, а боротьба за посаду президента розгортається між чинним президентом і трьома іншими учасниками, які, за своїм власним визнанням, бажають перемоги на виборах Нурсултану Назарбаєву". І справді: вчора один із суперників чинного президента - голова екологічного союзу "Табігат" Мелс Елеусізов - заявив, що віддав свій голос за Нурсултана Назарбаєва, а два інші кандидати - лідер Партії патріотів Казахстану Гані Касимов і секретар Комуністичної народної партії Казахстану Жамбил Ахметбеков - напередодні виборів заявили, що борються за друге місце.
    "Так звані конкуренти Назарбаєва - насправді просто маріонетки режиму, які дискредитують саму ідею виборів, - обурювався у розмові глава незареєстрованої опозиційної партії "Алга" Володимир Козлов (він, як і лідери інших опозиційних сил, від участі у виборах відмовився і закликав своїх прихильників бойкотувати їх).- Два місяці - надто короткий термін для підготовки до виборів, рівність кандидатів на старті порушується грубим чином. Один чоловік двадцять років працював над своїм іміджем, привласнюючи собі всі заслуги народу в галузі економіки і всього іншого, а інші повинні встрибують в склад, що мчить, на повному ходу. Немислимі умови!"
    Дострокові вибори були призначені після того, як Нурсултан Назарбаєв наклав вето на проведення запропонованого ініціативною групою громадян і підтриманого парламентом всенародного референдуму щодо продовження його повноважень до 2020 року. Західні політики всіляко хвалили за це пана Назарбаєва, однак представники казахської опозиції впевнені - він пішов на вибори тільки для того, щоб легітимізувати себе в очах виборців і уникнути долі авторитарних керівників арабських країн, зметених народним гнівом.
    "Опозиція не знає менталітету багатонаціонального казахстанського народу, який дуже дорожить стабільністю, передбачуваністю і стійкістю розвитку країни. Люди реально і залізно підтримують чинну владу, тому що переконані: немає більш спокійного і стабільного місця для проживання на земній кулі, ніж Казахстан", - заперечує радник президента Єртисбаєв.
    "Опозиція не знає народу? Це навряд чи. Ось що через всесильний апарату держпропаганди народ не знає опозиції, це точно", - заперечує йому опозиціонер Володимир Козлов. Він стверджує, що "напруга в суспільстві росте", проте сам визнає, що на поведінці виборців це відіб'ється "лише в довгостроковій перспективі".
    Сьогодні в нищівній перемозі чинного президента ніхто не сумнівається. При цьому радник Назарбаєва говорить, що президенту особисто не настільки важливо, "яким буде результат нинішніх виборів". "80%, 85% або 90%? Яка різниця? Зрозуміло, що абсолютна більшість його підтримує, - заявив він, але потім додав: - Особисто я думаю, що за 90% зашкалить. Рекорд 2005 року буде повторений і, можливо, перевершений". Опоненти пана Назарбаєва виражаються трохи інакше. "Якщо б у нинішніх виборах брав участь сам пророк Мухаммед, то і він не зміг би перемогти", - заявив один з екс-претендентів у кандидати на участь у виборах Амантай-кажи Асилбек. Вже після закриття виборчих ділянок Єрмухамет Єртисбаєв заявив журналістам, що "це були найбільш ідеальні вибори за всю електоральну історію країни". Він висловив надію, що таку ж оцінку виборам дадуть західні спостерігачі. І справді, вони, можливо, висловлять якісь претензії до організації голосування, але на різку критику з їхнього боку не розраховує навіть казахська опозиція.


    www.investadviser.com.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 596 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net