Вівторок, 23.04.2024, 11:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Квітень » 7 » Над Тігіпко ходять хмари



    Над Тігіпко ходять хмари
    14:06
    Сергію Тігіпко все частіше доводиться чути критику з вуст союзників. Нагадаємо, що найбільший опір у суспільстві викликають положення проекту реформи, що передбачають підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а також збільшення мінімального трудового стажу для нарахування пенсії. Втім, віце-прем'єр розраховує, що проект пенсійної реформи все-таки буде розглянутий у парламенті в кінці травня-початку червня.
    Адже тільки після ухвалення таких непопулярних заходів Україна зможе отримати наступний транш кредиту Міжнародного валютного фонду. Інших способів добитися необхідного зниження дефіциту бюджету, необхідного МВФ, в уряді не знайшли.
    Оскільки обіцянку ухвалити закон про пенсійну реформу в березні 2011 р. Київ не виконав, Микола Азаров заговорив про те, що і без чергового траншу Україна обійдеться. Експерти вважають, що чергового траншу не буде як мінімум до літа.
    А урядовий законопроект вже четвертий місяць "буксує" в комітетах. Днями Верховна Рада знову проголосувала за те, щоб відправити його на доопрацювання уряду.
    18 березня президент України Віктор Янукович заявив, що законопроект про пенсійну реформу не готовий до розгляду у Верховній Раді, а в середу лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключив, що проект відкличуть з Ради. Його товариші по партії не скупляться на критику урядової ініціативи. "Нічого хорошого в цьому документі немає. Недаремно ми вже давно вимагають його доопрацювати. обговорення були і слухання. Там реформу розкритикували. Ми збиралися на збори кілька днів тому, був і Тігіпко. І ми знову розгромили його проект",- сказав голова комітету з питань соцполітики і праці Василь Хара (ПР). За його словами, для удосконалення законопроекту буде створена спеціальна група. "Там будуть профспілки, роботодавці та представники влади. І тоді документ буде готуватися трьома сторонами соціального діалогу",- прогнозує Хара. Його колега по комітету і по фракції Ярослав Сухий поділився своїм баченням нового законопроекту. "Там ми хочемо чітко показати, що таке реформування системи пенсійного забезпечення. Це ті речі, які були зупинені в 2005 р.: створення накопичувальної системи, без якої сьогоднішні молоді співробітники при виході на пенсію будуть на такому ж рівні, як і сьогоднішні пенсіонери. І обов'язково новий проект закону треба винести на всенародне обговорення", - сказав він в коментарі.
    У фракції "БЮТ-Батьківщина" пояснюють "задній хід" влади загрозою соціальних протестів. "При владі перебувають не сліпі люди, вони бачили, яка реакція була у підприємців на Податковий кодекс, і можуть собі уявити, як відреагує населення на антинародну пенсійну реформу", - сказав депутат Ради Андрій Павловський ("БЮТ-Батьківщина"). Проте нардеп сумнівається, що новий законопроект буде більш якісним. "Там нікому робити якісний продукт. Знову швидко щось сліплять. Їм же транш потрібен по-любому", - зазначив політик.
    На думку політолога Віктора Небоженка, владі поки просто не вистачає політичної волі зважитися на непопулярні реформи. "Не з того боку почали. Поставили віз попереду коня. Тому нічого не виходить. Справа в тому, що треба було почати з основного джерела регулювання відносин, з праці. Спочатку ухвалювати Трудовий кодекс, потім Пенсійну реформу, Податковий кодекс. А в Кабміні спочатку зробили абсолютно репресивну машину для всіх видів діяльності. А тепер згадали про пенсіонерів", - сказав Небоженко.
    Експерт вважає, що головною турботою влади сьогодні є порятунок "старовинної, радянської установи під назвою "пенсійний фонд". Серед обставин, що ускладнюють реформу, Небоженко називає відсутність в уряді спікерів, які можуть дохідливо пояснити плюси і мінуси запланованих перетворень системи пенсійного забезпечення. "Кілька днів тому Партія регіонів зібрала сім тисяч своїх представників різних рівнів у Києві. Хіба це був поганий привід, щоб дати вказівки роз'яснювати на місцях з приводу пенсійної реформи? Ні. А що насправді? Ні слова! Тихо роз'їхалися сім тисяч сірих піджаків і все", - зазначив експерт.


    www.investadviser.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 483 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net