Четвер, 25.04.2024, 17:47
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Квітень » 14 » Герман відповість за все



    Герман відповість за все
    16:10
    Політики і журналісти мають бути рівною мірою підконтрольні суспільству, вважає колишній керівник київського представництва "Радіо Свобода" та колишній заступник керівника Адміністрації президента Ганна Герман. Нещодавно статус пані Герман у владній ієрархії дещо знизився - тепер вона радник президента, керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації.
    Раніше в її оцінках колишніх колег частіше чулися або доброзичливі, або поблажливі інтонації. У період перебування Партії регіонів в опозиції вона навіть обіцяла захищати журналістів. Після зміни посади пані Герман демонструє відверту неприязнь до представників ЗМІ.
    Вона стверджує, що "журналісти спекулюють на темі утиску свободи слова і насправді опозиція має всі можливості завдяки ЗМІ "лити бруд" на владу". Твердження насторожує, оскільки факти тиску на журналістів і насильства проти них відомі. Пані Герман з її багатим досвідом зарубіжних поїздок знає, що в державах, які прийнято вважати цивілізованими, опозиція атакує владу насамперед через ЗМІ.
    Та й сама Ганна Герман рекомендує звернутися до досвіду наших західних сусідів-поляків. Вона рекомендує реалізувати в Україні польський досвід декларування доходів журналістів. "Чому журналіст, який їздить на дуже дорогій машині, не повинен декларувати і пояснювати, звідки вона в нього, а політик - повинен?" - запитувала днями Герман в програмі одного з телеканалів, близького до Адміністрації президента. "ЭИ" не вдалося зв'язатися з пані Герман, щоб уточнити кількість відомих їй українських журналістів, які роз'їжджають на дорогих іномарках.
    Секретар парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець (НУ-НС) вважає пропозицію колишньої колеги абсурдним. "Так, в українських ЗМІ є замовні матеріали, є "джинса". Але журналіст - це професія, так би мовити, польова, він ніяк не впливає на засади редакційної політики. А значить - не може заробляти на замовних матеріалах, щоб купувати дорогі іномарки. Я думаю, що слова пані Герман ще раз засвідчили: влада живе в реальності, паралельній до тієї, в якій живе більшість українців", - сказав Стець.
    Не менш різко він відгукнувся і про твердження Ганни Герман, з якого випливає, що в Україні немає утиску свободи слова. "Президент не раз говорив: наведіть приклади порушення прав журналістів. Йому наводили приклади, а він у відповідь: наведіть приклади. Влада просто нічого не хоче знати про реальний стан речей у цій сфері. Побили Сергія Андрушка з СТБ, побили журналіста "Нового каналу" - ці кадри бачив весь світ. Тільки президент і його соратники не бачили і не хочуть цього помічати", - зазначив Стець.
    У липні минулого року Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з питань цензури в ЗМІ. Депутат Ради Степан Курпіль (БЮТ-"Батьківщина") говорить про десятки звернень про факти цензури і тиску на ЗМІ з більшості регіонів країни. "Ми отримуємо десятки звернень від журналістів. Тому коли Анна Герман каже про відсутність цензури, я дивуюся і схильний сприймати такі твердження як емоційний випад з боку пані Герман. Думаю, що вона поки що сама не до кінця усвідомила, що сказала", - зазначив у коментарі Курпіль. До польського досвіду, вважає депутат, влада справді варто придивитися уважніше - в тому, що стосується управління економікою та прозорості використання державних коштів.
    Депутат Ради від Партії регіонів Ірина Горіна впевнена, що свобода слова та ЗМІ в країні є. "Є прямі ефіри на телеканалах, де кожен висловлює свою думку відкрито. Зрозуміло, фізичне насильство по відношенню до журналістів, а такі випадки відомі, неприпустиме, і з ним треба боротися", - сказала Горіна. При цьому депутат вважає, що увага суспільства до доходів і витрат чиновників має бути особливою. "Адже їх утримуємо ми за рахунок своїх податків", - зазначила депутат-регіонал. Представників яких професій за ступенем контролю за ними треба поставити врівень з чиновниками - предмет громадської дискусії, додала Ірина Горіна.


    www.investadviser.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 507 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net