Четвер, 28.03.2024, 22:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Червень » 1 » Хочеш ПДВ «автоматом»? Підніми зарплату!



    Хочеш ПДВ «автоматом»? Підніми зарплату!
    13:56
    У Податковому кодексі, що набрав чинності першого січня цього року, є цікаве і важливе нововведення для підприємців, які готові працювати в режимі відкритості й максимальної прозорості. Державна податкова служба України розробила для платників податків механізм визначення права на автоматичне відшкодування податку на додану вартість — ПДВ. Днями відбулася телефонна «гаряча» лінія за участю начальника відділу контролю за відшкодуванням ПДВ Сергія Мудрого, присвячена цьому питанню.

    — Сергію Степановичу! Що таке автоматичне відшкодування ПДВ та які підстави для його виникнення?
    — Відповідно до пункту 200.18 Податкового кодексу платники, які заявили до відшкодування ПДВ, мають право на його автоматичне бюджетне відшкодування. Для отримання такого відшкодування платники повинні відповідати критеріям, які визначено кодексом, а саме: не перебувати в судових процедурах щодо банкрутства; вони мають бути платниками податку, включеними до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, стосовно яких у реєстрі немає записів про відсутність підтвердження відомостей, відсутність за місцезнаходженням (місцем проживання), прийняття рішень про виділ, припинення юридичної особи, підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця, визнання повністю або частково недійсними установчих документів чи змін до установчих документів юридичної особи, припинення державної реєстрації юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця та стосовно таких осіб відсутні рішення або відомості, на підставі яких проводять державну реєстрацію припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця. Також право на автоматичне відшкодування ПДВ мають: платники податку, які здійснюють операції, до яких застосовується нульова ставка (питома вага яких протягом попередніх дванадцяти послідовних звітних податкових періодів (місяців) сукупно становить не менше 50 відсотків загального обсягу поставок (для платників податку з квартальним звітним періодом — протягом попередніх чотирьох послідовних звітних податкових періодів). Необхідно також, щоб загальна сума розбіжностей між податковим кредитом, сформованим платником податку за придбаними товарами/послугами, та податковими зобов’язаннями його контрагентів, у частині постачання таких товарів/послуг, за даними податкових накладних, не перевищувала 10 відсотків заявленої платником податків суми бюджетного відшкодування.
    Важливим є те, що автоматично відшкодувати ПДВ зможе тільки той платник податку, в якого середня заробітна плата працівників не менше ніж у два з половиною разу перевищує мінімальний встановлений законодавством рівень у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів). Підприємець також повинен мати один з таких критеріїв: або чисельність працівників, які в трудових відносинах з таким платником податку, перевищує 20 осіб у кожному з останніх 4-х звітних податкових періодів (кварталів); або платник податку має основні фонди (починаючи зі звітності за ІІ квартал 2011 року — основні засоби) для ведення задекларованої діяльності, залишкова балансова вартість яких на звітну дату за даними податкового обліку перевищує суму податку, заявлену до відшкодування за попередні 12 послідовних календарних місяців; або рівень визначення податкового зобов’язання з податку на прибуток до сплати до бюджету (відношення сплаченого податку до обсягів отриманих доходів) є вищим від середнього в галузі у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів). Платник не повинен мати податкового боргу.

    — Які строки визначення відповідності платника критеріям на автоматичне відшкодування ПДВ?

    — Таке визначення проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності. Податкова протягом 17 календарних днів після граничного терміну подачі звітності повідомляє платникові податку про невідповідність критеріям на автоматичне бюджетне відшкодування з наданням детального пояснення і розрахунків за критеріями, значення яких не дотримано. Якщо у встановлений термін платник податку не отримав зазначеного повідомлення, вважається, що він відповідає критеріям для одержання права на автоматичне бюджетне відшкодування податку.

    — Який порядок та строки автоматичного відшкодування?

    — Автоматичне бюджетне відшкодування здійснюється за результатами камеральної перевірки, яка проводиться протягом 20 календарних днів, наступних за граничним терміном отримання податкової декларації. Податкова зобов’язана протягом трьох робочих днів після закінчення перевірки надати Держказначейству України висновок із зазначенням суми, що підлягає автоматичному відшкодуванню з бюджету. Держказначейство перераховує платнику податку суму автоматичного бюджетного відшкодування з бюджетного рахунку на його поточний банківський рахунок в обслуговуючому банку протягом трьох операційних днів після отримання висновку податкової.

    — Чи є на Тернопільщині підприємці, які отримали право на автоматичне відшкодування ПДВ?

    — У цьому році жоден платник податку в області, що декларував до відшкодування ПДВ, не отримав право на автоматичне відшкодування. Проаналізувавши ситуацію, встановили, що більшість підприємців не дотримується критеріїв щодо рівня середньої заробітної плати працівників та суми розбіжностей між податковим кредитом і податковими зобов’язаннями контрагентів.


    Валентина ДЕВЛИШ
    http://vilne.org.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 447 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net