Вівторок, 23.04.2024, 11:17
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Липень » 12 » Хороший чорнобилець – мертвий чоронобилець?



    Хороший чорнобилець – мертвий чоронобилець?
    15:38
    Подвійні стандарти Азарова,Тигіпко та Януковича.
    Чорнобильці, діти війни та військові пенсіонери вимагають негайно скасувати антиконституційні рішення, які позбавляють мільйони людей соціальних пільг.

    Ще у грудні 2009 року між кандидатом у Президенти України Віктором Януковичем та Всеукраїнським громадським об’єднанням "Союз Чорнобиль України" був підписаний меморандум, яким майбутній Президент дав обіцянку покращити життя особам, які постраждали внаслідок найбільшої в світі техногенної катастрофи.
    Фінансування "чорнобильських" програм у 2011 р. буде збільшено. Про це 14 грудня минулого року заявив прем‘єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з керівниками громадських "чорнобильських" організацій з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС.
    22 лютого 2011-го відбулася зустріч чорнобильців з віце прем’єр-міністром України Сергієм Тигіпком, який також дав обіцянку не допустити прийняття законів якими погіршується соціальний захист цієї категорії осіб.
    1 червня Верховна Рада розглядає питання про включення до порядку денного проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо підвищення ефективності та гарантій соціального захисту) реєстраційний номер 8453.
    Від комітету голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи виступив Анатолій Семинога. Він ще раз нагадав, що чорнобильське лихо було зупинено ціною сотень життів наших громадян, які зуміли локалізувати цю проблему. Знову ж таки переконаний, що, народні депутати, як мінімум, повинні проголосувати за включення цього закону до порядку денного і прийняти його у першому читанні, таким чином хоч якось компенсувати втрату здоров’я тим громадянам, які сьогодні про живають на територіях забруднених і є ліквідаторами Чорнобильської аварії.
    Проголосували фракції так: Партія регіонів – 3, БЮТ – 51, "Наша Україна" – 19, комуністів – 25, "Реформи" – 0, Народна партія – 19, позафракційні- 4. Результат: закопроект парламент розглядати відмовився.
    Натомість 14 червня Верховна рада прийняла, в через два дні президент підписав Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" №8654.
    На перший погляд, здається, а що тут та-кого, ну внесли зміни в бюджет країни, і що з того? Але це на перший погляд.
    Насправді зміни стосуються мільйонів українців, адже фактично скасовують пенсійні доплати для чорнобильців, дітей війни і військовослужбовців. І метою прийняття Закону було саме це, позбавити мільйони людей більшої частини їх пенсій.
    Закон не скасовує пільг, а лише встановлює, що пенсійні доплати чорнобильцям, дітям війни та військовослужбовцям будуть виплачуватись «порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України виходячи з наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду України на 2011 рік».
    Зазначу, що доплати до основного розміру пенсій пільговикам та чорнобильські пенсії не є проблемою Пенсійного фонду України, це зобов'язання держави та повинні виплачуватись за рахунок Державного бюджету України.
    252 депутатів чудово розуміли це, коли голосували за прийняття цього Закону. Чудово це розумів і двічі несудимий президент, коли підписував цей Закон.
    Так само вони розуміли, коли списували 25 мільярдів гривень заборгованості перед державним бюджетом України приватних підприємств ПЕК. Розуміють це і державні мужі, які закупили у групи "Приват" для районних лікарень, деяких райрад, Управління СБУ в Чернігівській області, комунального підприємства "Тернопільтеплокомуненерго" бензин на суму 7,6 млн грн. за ціною 15-17 грн за літр.
    Це тільки два приклади розбазарювання державних коштів. Я не буду говорити про автомобілі, вертольоти,особнячки та межигір’я, куди вилітають мільйони гривень бюджету держави. Мовчу і про офшори.
    А далі пішло-поїхало. Прем’єр-міністр України М.Азаров, за зверненням міністра фінансів Ф.Ярошенка (доповідна записка № 31-07330-3-10/4353 від 22.06.2011р) звернувся до Голови Верховного Суду України та Голови Вищого адміністративного суду України з вимогою провести серед суддів роз’яснювальну роботу «щодо застосування у судовій практиці норм діючого законодавства».
    У електронному листі від 24.06.2011р. № 13024/02-20 що був направлений всім начальникам головних управлінь ПФ у областях,АРК, містах Києві та Севастополі, заступник голови правління Пенсійного Фонду України В. Никитенко, пише:
    «Просимо терміново припинити фінансування відомостей на виплату пенсій згідно рішень суду (тип відомості 9). Залишок коштів на рахунках Центрів поштового зв’язку використовувати на оплату послуг за доставку».
    Начальник головного управління ПФ України Харківської області електронною поштою № 9162-02/20 від 25.06.2011 р. звернувся до начальників управлінь ПФ районів Харківської обл., в якому прямо вказує: «До надходження роз’яснення просимо забезпечити виплату всіх призначених (перерахованих) пенсій у розмірах відповідно до чинного законодавства (без урахування розмірів, встановлених згідно постанов суду).
    (Аналогічний лист за № 10768/03-1 від 25.06.2011р. направлений начальникам управлінь у містах, районах та районах у містах Донецької області.Не маю сумніву, що подібні листи направлені до усіх управлінь пенсійних фондів України).
    Керівники держави та їх підопічні на свій розсуд відміняють рішення судів, наказуючи своїм підлеглим не виконувати судові рішення. А це вже є злочин, відповідальність за який передбачено ст.365 КК України «Перевищення влади та служ-бових повноважень», Ст. 376 – «Втручання в діяльність судових органів», ст. 382 «Невиконання судових рішень». Перевищивши свої повноваження вказані особи порушили ст. 19, 124, Конституції України., також ЗУ України «Про державну службу».
    Військовослужбовці та чорнобильці є відносно молодою частиною наших пенсіонерів, адже і ті і другі ідуть раніше на пенсію за всі інші категорії населення, а тому не думаю, що вони проковтнуть мовчки такий "подарунок" держави.
    Хороший чорнобилець – мертвий чоронобилець?
    6 липня в Києві біля адміністрації Президента вже відбулася попереджувальна акція чорнобильців, дітей війни та військових пенсіонерів в якій взяли участь більше 2 тисяч осіб із усіх регіонів України.
    На акції прийнята резолюція з вимогами до Президента України про негайне скасування антиконституційних рішень. До Кабінету Міністрів про припинення ганебної практики ініціювання проектів законів, що руйнують чинне законодавство щодо соціального захисту ветеранів. І до Верховної ради про недопущення прийняття законів, що поглиблюють зубожіння народу. Хоча мало хто повірив у реальність виконання цих вимог.
    Ця влада збанкрутувала. Причому разом з державою і з українським народом. А давно відомо, що українець сидить доти, доки йому в кишеню не залізли або не зайшли до хати. Своє українець ніколи не віддасть.
    Хороший чорнобилець – мертвий чоронобилець?
    Осінь та зима в Україні передбачаються штормовими для влади. Цікаво тільки, чому це наші провідні телеканали замовчують таку аферу з пенсіями? І опозиція також?



    Анатолій Мокрий,
    чорнобилець, полковник запасу
    http://rkr.in.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 481 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net