Пятниця, 29.03.2024, 12:50
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Вересень » 7 » Вибоїна на вибоїні вибоїну доганяє …



    Вибоїна на вибоїні вибоїну доганяє …
    15:54
    Знайома ситуація. Раніше боялись весни – зійшов сніг, а разом з ним і минулорічний асфальт. Тепер же доводиться боятись і літа, і осені, і зими. Що ж робити, коли все-таки потрапив у ДТП внаслідок неналежного стану дорожнього покриття? Одразу ж хочу зауважити, що рекомендація, подана нижче, повинна бути адаптована до кожного конкретного випадку. Чому… Та тому що "ворог" хитрий – аналізуючи судову практику з метою написання цієї статті, можу запевнити в суді "сюрпризів" буде маса: Автодор (приймемо за загальну назву всіх органів ДАК "Автомобільні дороги України") чіпляється за кожну можливість не платити по, здавалось б, об’єктивних претензіях.
    Тепер по суті: спочатку встановимо статус Вашого авто – застраховане чи ні. Якщо перший варіант – поздоровляю – Вам пощастило. У цьому випадку на Вашому боці й аварійний комісар, і страхова з регресним позовом та фактично безкоштовним юристом, котрий опосередковано Вас захистить. Хоча і така ситуація не дасть Вам беззаперечних гарантій захисту.
    Загальна рекомендація: старайтесь здобути максимальну кількість доказів одразу ж по факту ДТП. По-перше, викликайте одразу ДАІ – хай складають протокол, малюють схему ДТП, описують дорожню ситуацію, котра була на момент події. Сказати легко. А на практиці … Дуже часто в оформленні цих звичайних, для аварій "смертних", документів Вам одразу ж відмовлять – думаю, що в ДАІ існує негласне розпорядження уникати належного оформлення ДТП по причині стану доріг. Тому Вам доведеться настоювати на правильному та повному оформленні події.
    Загальних рекомендацій про те, як це зробити, немає – просто потрібно відстоювати свою позицію, за можливості зафіксувати на фото, відео, аудіо процес спілкування з працівниками ДАІ та встановлення обставин події. Додатково рекомендую вимагати від інспекторів запросити на місце події представника організації утримувача дороги. У разі відмови чи некоректної поведінки, якихось суперечливих моментів у спілкуванні з працівниками ДАІ – дзвоніть на телефон "гарячої лінії" - в першу чергу матимете підтвердження щодо звернення до компетентних органів, бо всі дзвінки на номери лінії записуються в автоматичному режимі, відповідно матимете можливість згодом пред’явити їх у суді як додатковий доказ.
    У разі, якщо машина застрахована, викликайте страхового комісара – він то належним чином зафіксує дорожню ситуацію, надасть відповідний висновок та проведе всі необхідні дії. Наступна рекомендація – встановити персонального відповідального за ділянку, на якій трапилось ДТП, чи з чиєї бездіяльності воно відбулось – для цього вартує звернутись з офіційним зверненням в обл.(рай)автодор із запитом про надання інформації щодо відповідальних осіб. Встановивши даного працівника – вернутись до правоохоронних органів про притягнення його до відповідальності у відповідності до ст. 140 КуАП. У разі відмови тиснути через прокуратуру.
    Отримавши постанову про притягнення, а ще краще, маючи данні про сплату цією особою відповідного штрафу, або ж про наявність рішення суду про стягнення з неї цієї санкції (що в подальшому є кращим варіантом), можемо готувати позов до суду. У мотивуванні вказуємо посилання на всі зібрані докази, покази свідків, матеріали власних записів, фотографії, відео – одним словом, все, що зібрали по події + долучаємо квитанції про оплату ремонту (за суттєвого збитку краще мати експертний висновок, який необхідно отримати в сертифікованій організації, витрати на його проведення не забудьте внести до суми позову).
    Питання моральної шкоди в загальному випадку піднімати недоречно: довести причинно-наслідковий зв'язок події з реальним завданням цієї шкоди дуже скидано. Якщо ж підстави для такого стягнення є, та вони підкріплені відповідними доказами, а не просто словами та міркуваннями – зайвою така вимога точно не буде.
    Щодо нормативного регулювання позову, рекомендую в ньому звернути увагу на такі документи: Цивільний кодекс (ст. 1166 та глава 82 в цілому), Законом України "Про дорожній рух" (ч. 3, ст. 14), Єдиними правилами ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правила користування ними та охорони, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 року (п. 5), Законом України "Про автомобільні дороги" (ст. 10, 11). Додатково в процесі розгляду особливо корисним буде наявність підтвердженого адміністративного правопорушення – про нього говорилось вище – незаперечним аргументом за таких обставин буде посилання на ч. 3 ст. 61 ЦПК України.
    Підсумовуючи все написане, краще в такі ДТП не потрапляти, але якщо уже потрапили – раджу боротись до кінця – коштує така боротьба порівняно недорого, але матиме вона подвійний ефект – матимете шанс отримати матеріальну сатисфакцію та можливість у черговий раз заставити виконувати держслужбовців свої прямі посадові обов’язки (як правило, вибоїни, котрі стали причиною ДТП, ремонтуються в екстреному порядку з надією скрити сліди злочину). Борімось і, можливо, поборемо систему безвідповідальності, корупції та тупості.


    droginfo.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 757 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net