Четвер, 25.04.2024, 14:38
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 4
    Гостей: 4
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Листопад » 7 » Ізраїль стоїть на порозі війни з Іраном



    Ізраїль стоїть на порозі війни з Іраном
    15:27
    Підготовка Ізраїлю до військової операції проти Ірану вступила у вирішальну фазу. Однак західні союзники поки не готові підтримати Тель-Авів.
    Ізраїль стоїть на порозі війни з Іраном. Про це повідомив президент Ізраїлю Шимон Перес, вперше визнавши в інтерв'ю місцевим ЗМІ, що "військова атака на Іран ближча, ніж дипломатичне вирішення" проблеми іранського атома.
    Безпрецедентна заява керівника Ізраїлю прозвучала напередодні звіту МАГАТЕ, який має бути оприлюднений найближчим часом, про створення Тегераном ядерної зброї, пише "КоммерсантЪ".
    Сенсаційну новину про те, що ізраїльське керівництво готується до удару по іранських ядерних об'єктах, Шимон Перес оприлюднив двічі. Спочатку в інтерв'ю місцевому телебаченню він заявив, що напад Ізраїлю на Іран "стає все більш і більш ймовірним".
    А напередодні Перес повторив свою тезу в інтерв'ю ізраїльській газеті Hayom. "Військова атака на Іран ближча, ніж дипломатичне рішення", - зізнався він, додавши, що ізраїльтянам залишається "зберігати спокій і не піддаватися зовнішньому тиску".
    Незважаючи на те, що тема ймовірного конфлікту з Іраном мусується в Ізраїлі не перший рік, перспективу удару по іранських об'єктах до останнього часу обговорювали експерти та ЗМІ, в той час як представники вищого керівництва утримувалися від визнання готовності напасти на Іран.
    Тим часом відверта заява Шимона Переса, який є другою особою в державі після прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху, свідчить про те, що в оцінці ситуації навколо Ірану в ізраїльському керівництві стався якісний зсув.
    Ще одним підтвердженням цього може служити інформація про те, що минулого тижня в Ізраїлі пройшли масштабні навчання з цивільної оборони, в ході яких відпрацьовувалися способи захисту як від звичайних ракет, так і від зброї масового знищення.
    Згідно з останніми опитуваннями, попереджувальний удар по Ірану підтримує 41% ізраїльтян, в той час як 39% громадян виступають проти, а 20% ще не визначилися. У той же час, за даними газети Haaretz, більшість з 15 членів так званого ізраїльського кабінету безпеки підтримати удар по Ірану не готові.
    Однак уже в найближчі дні кількість ізраїльтян і членів уряду, які схиляються до військового вирішення проблеми, може збільшитися. Справа в тому, що цього тижня (ймовірно, у вівторок-середу) МАГАТЕ має оприлюднити новий, найбільш повний і детальний звіт про стан іранських ядерних програм.
    Судячи з витоків, доповідь МАГАТЕ міститиме неспростовні факти, що свідчать про нові кроки іранських вчених на шляху до створення ядерної зброї. Зокрема, у доповіді йдеться про проведене іранськими фахівцями комп'ютерне моделювання ядерних боєголовок, а також про роботи з наповнення боєголовок збагаченим ураном і створенні для них ракет-носіїв.
    Втім, у разі нападу на Іран Ізраїлю, можливо, доведеться воювати самому. "Ми говорили багато разів за минулі тижні і місяці, що ми не прагнемо до військової конфронтації з Іраном. Ця позиція зберігається", - заявила офіційний представник держдепу США Вікторія Нуланд.
    А глава МЗС Франції Ален Жюппе в інтерв'ю радіостанції Europe 1 попередив, що удар по іранських ядерних об'єктах буде мати "тотально дестабілізуючий ефект у регіоні".
    В ізраїльському керівництві до такої позиції західних союзників, втім, готові. "На Близькому Сході може виникнути ситуація, коли Ізраїль повинен буде захищати свої інтереси самостійно, не покладаючись на регіональні та інші сили", - заявив міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак.
    Тим часом міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі 2 листопада заявив, що Тегеран "готовий до війни" з Ізраїлем. "Ми чуємо погрози з боку Ізраїлю ось вже вісім років. Наш народ єдина нація. Ми можемо захистити нашу країну", - сказав Салехі.

    http://tsn.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 591 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net