Пятниця, 29.03.2024, 03:31
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2011 » Грудень » 15 » Владислав ГЕЛЬЗІН: «Мрію у складі «Олімпіка» зіграти в прем'єр-лізі»



    Владислав ГЕЛЬЗІН: «Мрію у складі «Олімпіка» зіграти в прем'єр-лізі»
    16:58
    Не так давно президенту дебютанта першої ліги донецького «Олімпіка» було вручено диплом Книги рекордів України. Виявляється, Владислав Гельзін — єдиний президент професіонального футбольного клубу в країні, який «поєднує» дві якості — керівника і гравця.
    На той момент він зіграв 96 матчів, а в грі проти ФК «Одеса» провів соту зустріч в якості професіонального футболіста. А перед зимовою паузою Владислав Григорович дав ексклюзивне інтерв'ю для «УФ».

    — Ваші очікування і реальність від дебютного виступу «Олімпіка» в першій лізі збігаються?

    — Різкий контраст ми відчули вже в першому турі, коли до десятої хвилини програвали «Динамо-2» з рахунком 0:2. Але потім освоїлися, гру вирівняли, і якби ще трохи удачі, то могли б і внічию зіграти. По суті, команда провалила лише один матч в Армянську. Та й ситуація там була така, що за рахунку 1:1 побігли забивати, за що нас двічі й покарали. А в цілому, й у матчах з лідерами, якщо і програвали, то гідно. І той факт, що після осіннього відрізку команда перебуває в «десятці», свідчить: ми рухаємося в потрібному напрямку.


    «Відчули специфіку першої ліги»

    — З якою складністю клубу і команді довелося зіткнутися у зв'язку з підвищенням у класі?
    — Що стосується структурних підрозділів клубу, то вони мають величезний досвід в організації і проведенні матчів міжнародного рівня. Тож у цьому плані проблем не виникало. А ось команда… Знадобився певний період часу, щоб футболісти (адже кістяк колективу подібного досвіду не мав) відчули специфіку першої ліги, адаптувалися до тієї гри, яку там демонструють команди. Теоретично всі знають, що тут і рішення треба ухвалювати стрімкіше, і м'яч швидше рухається, і грати, не втрачаючи концентрацію, треба всі дев'яносто хвилин плюс доданий час, і що тут б'ються від свистка до свистка». А на практиці — не все так гладко. Але нічого, втягнулися. Видали шестиматчеву серію без поразок. І якщо чесно, то пошкодували, що так рано завершився сезон.
     
    — Згідно з опитування, проведеного прес-службою клубу, найкращим гравцем «Олімпіка» в першій частині чемпіонату став Дмитро Гришко. Розділяєте такий вибір?

    — Мені, як президенту клубу, було приємно вручити Дмитру приз від наших спонсорів. Рівнозначно, як і іншим лауреатам — Дмитру Жданкову і Роману Санжару. Щоб визначити лауреатів, прес-служба провела величезну роботу і, напевно, таке рішення, що відображає реальну ситуацію, цілком закономірне.
     
    — Під час зимового антракту на стадіоні, де виступає «Олімпік», планується будівництво ще однієї трибуни. У плані поліпшення інфраструктури чи будуть інші кроки?
    — Передусім — це установка освітлення, що дозволить особливо восени проводити матчі в слушний для вболівальників час. Також починаємо будівництво критого футбольного манежу з полем стандартних розмірів. Це робиться в першу чергу для наших малюків, які взимку займаються на відкритому повітрі. Як швидко ми освоїмо цей об’єкт, сказати не можу, поки готується проектно-кошторисна документація. Багато що залежить і від інших обставин. Закладаємо ще одне трав'яне тренувальне поле стандартних розмірів. Знову ж таки на ньому займатиметься наша Академія.
     

    «Вихід до прем'єр-ліги не такий простий, як здається»

    — Знаю, у вас амбітні плани. Можна чекати, що «Олімпік» років за п'ять дебютує у прем'єр-лізі?
    — Коли десять років тому на місці покинутого парку ми почали будівництво спортивного комплексу для дітей, ніхто не міг собі уявити, що з часом тут гратиме команда майстрів, яка до того ж виграє першість другої ліги. Апетит приходить під час їжі. Завдання на нинішній сезон — адаптуватися до реалій першої ліги. Взагалі, вихід до прем'єр-ліги не такий простий, як здається. З іншого боку, посісти перше місце в першій лізі —  не таке вже й нездійсненна завдання.
     
    — У президента «Шахтаря» Ріната Ахметова є мрія, щоб «Шахтар» виграв Лігу чемпіонів. А у вас яка футбольна мрія?
    — Побувати на фіналі, коли «Шахтар» виграватиме Лігу чемпіонів, у складі якого виступатимуть вихованці «Олімпіка»! (сміється). А якщо серйозно, то мрію у складі «Олімпіка» зіграти у прем'єр-лізі. А щодо єврокубків, то поганий той солдат, який не мріє стати генералом.
     
    — Чи варто чекати взимку змін у складі команди, і який результат за підсумками дебютного для «Олімпіка» чемпіонату в першій лізі вас задовольнить?
    — Безумовно, точкову селекцію буде проведено. Але все залежить від того, скільки футболістів у нас «заберуть» елітні клуби (є такі пропозиції). Цілком можливо, що до нас повернеться хтось із вихованців нашої ж Академії. А щодо результату, то це поняття відносне. Нинішнє десяте місце ще півроку тому ми розцінювали б як досягнення. Але нині після ретельного аналізу можна сказати, що очок десять — недобрали. Тож могли в турнірній таблиці зараз бути і вище. Ще раз повторюся: завдання на сезон — закріпитися у першій лізі, дати можливість зміцніти, «змужніти» у футбольному сенсі нашій молоді, адже середній вік гравців  «Олімпіка» — трохи понад двадцять три роки. Ну а далі… Це тема іншої розмови.


    Дмитро ДОЙНИКОВ, http://ukrfootball.in.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 815 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net