Вівторок, 19.03.2024, 09:42
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5509
    Форум: 555/31809
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2012 » Грудень » 17 » Державна міжвідомча комісія звітувала про досягнення за 2012 рік



    Державна міжвідомча комісія звітувала про досягнення за 2012 рік
    12:23
    11 грудня 2012 року в м. Київ відбулося підсумкове засідання Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій при Кабінеті Міністрів України. У ній взяли участь більше 20 представників центральних державних органів та відомств, серед яких: представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони України, Міністерства культури, Міністерства соціальної політики, Служби безпеки України, Національної академії наук України, Державної архівної служби України, Українського інституту національної пам’яті, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти,  Національного комітету Товариства Червоного Хреста України та інших.

    Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов позитивно оцінив роботу ДМК, відмітивши основні досягнення: «Зараз Комісія активно працює, на противагу тій бездіяльності, що процвітала  до 2011 року. І як результат – сьогодні говоримо про перші читання Закону України «Про проведення пошуку і впорядкування поховань жертв воєн та політичних репресій і увічнення їх пам’яті». Звичайно, над ним треба ще працювати,  врахувати всі зауваження й пропозиції. Але ми  вже дали поштовх фахівцям, які далі будуть займатися цією проблематикою».

    Першу редакцію проекту Закону засіданням було вирішено прийняти за основу  й спрямувати її на широке громадське обговорення, для внесення  зауважень і пропозицій. Таким чином, за словами О.Аліпова, починається масштабна робота всього суспільства. «Значним досягненням Комісії за 2012 рік є також боротьба з мародерами, з явищем «чорної археології». Таким чином пошуковий рух нарешті почав цивілізовуватися», - додав перший заступник Міністра.

    «2012 рік був періодом активної роботи Державної міжвідомчої комісії, яка окрім законодавчого регулювання пошукового руху, включала організацію численних розвідок та експедицій, пошукових робіт територією України,  перепоховання загиблих, впорядкування та благоустрій місць поховань», - зазначив відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій Ярослав Жилкін. За його словами, відповідно до  плану виконання бюджетної програми «Пошук і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій» від 27.07.2012,  на місці Корюківської трагедії  (Чернігівська область) було досліджено 46 об’єктів та виявлено останки 230 мирних жителів, серед яких в основному – жінки, діти та літні люди. Роботи з пошуку останків, ексгумації та перепоховання, а також благоустрою пам’ятників та меморіалів були здійснені в різних районах Волинської, Закарпатської, Одеської, Донецької  та інших областей України. Варто відмітити, що роботи з пошуку загиблих і благоустрою місць поховань проводяться і на території Республіки Польща, зокрема тих, куди протягом 1944-1946 років були переселені близько 500 тисяч українців.

    Окрім підведення підсумків роботи ДМК за 2012 рік, учасники засідання  обговорили актуальні завдання у справі увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій, які нині стоять перед Комісією. Одним з таких є завершення робіт зі спорудження Центральної частини меморіалу жертв тоталітаризму на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили». За словами головного архітектора проекту меморіалу Лариси Скорик, для  завершення центральної частини меморіалу необхідно ще 20 мільйонів гривень: «Ситуація зі спорудженням меморіалу взагалі була драматичною. У той час, коли поляки активно розбудовували свою частину, ми не мали достатнього фінансування. У нашому розпорядженні було 10 мільйонів гривень, тоді як повний кошторис центральної частини меморіалу складав 38,8 мільйонів гривень. Таким  чином до відкриття заповідника ми змогли викарбувати лише частину імен закатованих там у роки репресій».

    Учасники засідання одноголосно погодилися з необхідністю поінформувати Кабінет Міністрів України щодо необхідності продовження робіт зі спорудження центральної частини меморіалу жертв тоталітаризму на території Національного заповідника «Биківнянські могили».

    Під час засідання також обговорили створення в Україні програмного продукту «Централізований банк даних жертв війни та політичних репресій» та питання відновлення інтернаціонального кладовища часів Першої світової війни на території міста Ужгород Закарпатської області. Рішенням засідання розробку проекту, відновлення кладовища та контроль над охороною території від будь-яких протизаконних дій було доручено Закарпатській облдержадміністрації. «Відкриття відновленої заповідної території  заплановано на 2014 рік, до 100-річчя від початку Першої світової війни. Цей захід має велике міжнародне значення, адже на кладовищі поховані громадяни 11 країн сучасної Європи, загиблих чи закатованих у роки Першої світової війни», - зазначив Володимир Дупелич, начальник управління інформаційної діяльності Закарпатської ОДА, секретар Закарпатської регіональної комісії з питань увічнення памяті жертв війни та політичних репресій.

    Обговорені на засіданні проблеми та прийняті рішення свідчать, що Державна міжвідомча комісія розгортає свою роботу з усе більшим масштабом та залучатиме до цього провідні державні установи й соціальні інститути.
    Категорія: Новини України | Переглядів: 48297 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 12
    15.10.2022
    12. AjtekHedypeamy [Матеріал]
    stx21 http://jeofhidefbi.com mottow griekly atom noclegi augustow domki pokoje w augustowie augustow noclegi w centrum apartamenty augustow lodz tanie noclegi w centrum augustowa

    24.09.2022
    11. WajtekHedypeamy [Матеріал]
    stx21 mottow griekly atom noclegi w augustowie z bonem turystycznym noclegi w okolicy augustowa apartamenty augustow lodz noclegi w centrum augustow noclegi pracownicze augustow

    10.11.2021
    10. stromectol [Матеріал]
    Accustomed Message Fro this outcome
    https://ivermectinstrom.com stromectol
    https://ivermectinst.com stromectol
    https://stromectolivermect.com stromectol over the counter
    https://ivermectstromect.com stromectol
    https://ivermectinstrom.com stromectol

    05.11.2021
    9. stromectol over the counter [Матеріал]
    Non-specific Message Here this product
    https://ivermectinstrom.com stromectol 3 mg
    https://stromectolivermect.com stromectol 12 mg
    https://ivermectstromect.com stromectol
    https://stromectolivermect.com stromectol tablets
    https://stromectolivermect.com stromectol

    24.07.2021
    8. stromectol 12mg [Матеріал]
    Global Dope About this outcome
    https://stromectolivermect.com ivermectin tablets over counter

    23.06.2021
    7. ivermectin for humans [Матеріал]
    General Dope Here this offshoot
    https://ivermectinstrom.com is ivermectin a prescription drug

    20.05.2021
    6. ivermectin over the counter [Матеріал]
    Accustomed Dope About this outcome
    https://ivermectinst.com ivermectin

    08.05.2021
    5. ivermectin tablets [Матеріал]
    Accustomed Low-down Here this outcome
    https://ivermectinstrom.com ivermectin

    02.02.2017
    4. Raymondcom [Матеріал]
    rutakedown.ru

    18.10.2014
    3. helperius [Матеріал]
    Распродажа-скидки до 15%. Гарантия. Доставка!
    Благодаря новейшим материалам, позволяющим изобразить на полотне любой узор или цвет, открываются огромные возможности по декорированию помещений, будь то детская комната или гостиная. 3d models шторы
    Не пропусти!

    19.08.2014
    2. fdkaumyytcc [Матеріал]
    Meine Erfahrungen vom 2 April 2008

    goede avond

    Sie lieben plastische Chirurgie?
    erfahrungen femmestyle klinik
    Niemand operiert besser Brustvergrößerung
    Warum also noch immer suchen?

    Gehen Sie zur Femmestyle Webseite und bekommen Sie alle Infos über

    <a href=http://www.femmestyle.de/>Fettabsaugung</a>
    Ein toller Tip von tortenfischmauifemmealledomains 428
    paalam na po

    22.05.2014
    1. KnoneeIndekly (KnoneeIndekly) [Матеріал]
    конечно учу эксплуатирование магистрального газа на моем портале http://proekt-gaz.ru/ и всем советую.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Порекомендуйте укр... >>
  • FIFA 09 >>
  • Ігри, в які ви зар... >>
  • Вибор аватару >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net