Четвер, 28.03.2024, 15:08
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5531
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Всі статті » Хоббі, захоплення » Готуємо смачно [ ]

    Категорії каталога
    Автосвіт [2]
    Тваринництво [3]
    Мисливство [1]
    Рибальство [0]
    Сад, огород [2]
    Філателія [0]
    Готуємо смачно [68]
    Медовий торт

    Дуже люблю цей тортик: і готувати, і потім куштувати з теплим чаєм. Спочатку здавалося, що буде багато мороки з коржами, але насправді вкладаюся в годину з хвостиком, щоб приготувати його. А вимішування тіста і розкачування тоненьких коржів чудово знімає стрес. Хоч тут і багато писанини, але готувати його досить легко. Тоненькі коржі, просякнуті кремом, стають ніжними і пухкими. Справжня насолода.
    Коржі: 50 гр. вершкового масла (спокійно заміняю на м’який маргарин); 3 ст.л. меду; 2/3 скл. цукру; 1 яйце; 1/4 скл. молока; 1/2 ч. л. соди; дрібка солі; 3 скл. борошна.
    Крем: 250 гр. згущеного молока (я беру переважно варене); 1,5–2 скл. сметани; 1–2 ст. л. соку лимона (за бажанням).
    Декор: 1 скл. солодких вершків; 1/2 скл. мелених грецьких горіхів.
    1. Розігріти на водяній бані молоко, масло, мед, цукор. Коли розчиниться, зняти з вогню і додати яйце. Муку просіяти з содою і сіллю. Замісити некруте тісто, що не липне до рук (у мене виходить дуже круте на мій погляд, але на якості торта це не відображається абсолютно). Поділити тісто на 8–12 частин, і розкачувати тонюсінькі коржі на присипаній мукою поверхні. Випікати їх в духовці при 180С 5–7 хвилин до золотистого кольору (печу по 2 одразу на різних деко). Обрізати можна, як до, так і одразу після випічки (мені зручніше до, приставивши тарілку відповідного розміру, або заготовлений прямокутник з цупкого паперу).
    2. Збити сметану зі згущеним молоком до однорідної маси. Додати за бажанням лимонний сік. Змастити кремом усі коржі, окрім останнього.
    3. Збити вершки. Змастити ними верх та боки торта, потім щільно присипати горіхами. Дати торту постояти при кімнатній температурі з годинку для пропитки.
    Можна використовувати звичайний сметанний крем, замінивши згущене молоко на склянку цукру; можна зробити крему більше і використати для декору замість вершків. Борошна у мене зазвичай іде більше 3–х склянок, і ще при розкачуванні постійно доводиться підсипати, але це залежить від сорту самого борошна, наскільки воно клейке і втягує вологу.
    Категорія: Готуємо смачно | Додав: Admin (03.07.2009)
    Переглядів: 923 | Рейтинг: 0.0/0 |
    Система Orphus


    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net