Четвер, 09.05.2024, 15:36
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5593
    Форум: 555/31829
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 10 » ЗВІТ Кобеляцького міського голови Ісипа О.М.



    ЗВІТ Кобеляцького міського голови Ісипа О.М.
    18:47
    ПЕРЕДМОВА
    Шановні кобелячани! Нижче ви прочитаєте звіт Кобеляцького міського голови про проведену роботу за 2007 рік. Будь ласка, уважно прочитайте його. А потім аналізуйте, критикуйте, вносьте свої пропозиції та робіть висновки. Адже протягом всього року ми працювали, спираючись на Ваші ідеї та прохання, вирішували проблеми всього міста і кожного з Вас. Не залиштеся байдужими, будьте уважними, активними та принциповими. Кожен із нас є частинкою громади. І тому досягнення та прорахунки, успіхи та невдачі міської ради є й вашими особистими. Ви — жителі міста, головний носій місцевої влади.

    І.Організаційно-
    кадрова робота

    Протягом 2007 року до виконавчого комітету міської ради надійшло 1138 документів від підприємств, установ і організацій, а також 1635 звернень громадян, з них 1550 заяв і скарг. Розглянувши їх всі, міська рада прийняла 1695 рішень виконкому, 140 розпоряджень міського голови, надіслано листи-відповіді. За цей період видано 1320 різних довідок. Під час особистого прийому посадовими особами міськвиконкому прийнято 2100 громадян та службових осіб. Проведено 5 сесій Кобеляцької міської ради, на яких розглянуто і прийнято рішення по 126 питаннях. Також проведено 12 планових засіданнь виконкому. Міським головою було укладено 188 цивільно-правових договорів. Адмінкомісія розглянула 33 справи, складені РВУМВС (22), РАЦС (2) ККП “Міська сервісна служба” (9) в результаті чого 15 осіб були оштрафовані, ще 10 осіб попереджені.
    У 2007 році в складі міськвиконкому працювало 9 осіб, з них 5 чоловік – на громадських засадах. В апараті міськвиконкому працювало 15 осіб на постійній основі, в тому числі міський голова, заступник міського голови, секретар ради, керуюча справами, спеціаліст-землевпорядник, спеціаліст-діловод, спеціаліст по зв’язках з громадськістю, водій, прибиральниця, 3 охоронці. У фінансовому відділі, створеному при міськвиконкомі працювало 3 спеціаліста-бухгалтера та два спеціаліста бухгалтерами в дошкільних закладах освіти.
    Посадові особи міської ради взяли участь у 7 зборах громадян за місцем проживання та на 9 відкритих зустрічах із мешканцями з різних питань, також взято участь керівництвом міської ради в 6 зустрічах із ветеранами війни та праці. Проведено 17 виробничих нарад та кілька десятків зустрічей з керівниками підприємств, установ і організацій. Протягом роботи на цих зустрічах відбувалися звіти міського голови про роботу за поточний рік, вирішувалися щоденні питання та розроблялися плани на майбутнє.
    Взято участь у громадських ініціативах з приводу оформлення договорів та впровадження послуги централізованого вивезення ТПВ по місту в мікрорайоні «Солонці» у травні. Організовано кілька суботників по прибиранню міських територій організаціями і громадянами міста на міському кладовищі, на центральному пляжі та побережжях річки Ворскла, по узбіччях доріг. Протягом всього року міська рада співпрацювала з громадськими організаціями. Було підтримано ветеранський рух. На загальних зборах та зустрічах з ветеранами неодноразово був присутній міський голова, заступник та секретар ради. Надано допомогу Кобеляцькій міській організації ветеранів у організації та проведенні свята 20-річчя створення та діяльності міської ради ветеранів. Всього на зустрічах з ветеранами міський голова провів 6 заходів та привітав трьох ювілярів із святом.
    Також в рамках результатів зустрічей міського голови з громадянами на загальних зборах створено кооператив «Лісне селище» для будівництва вуличного водогону у 2008 році. Таке будівництво планується провести за принципом співфінансування громади і міського бюджету. Подібна робота розпочалася і в мікрорайоні «Заворскло».
    Більшість важливої інформації міська рада оприлюднювала в засобах масової інформації, а все, що згідно законодавства повинне було бути опубліковане – посадові особи передавали до друку в місцевій пресі. Це і перелік програм, бюджет та зміни до нього, проведення конкурсів, звіти і т. ін.
    Для покращення роботи структурних підрозділів міської ради відремонтовано залу засідань у приміщенні міськвиконкому на суму 32 795 грн. та на оформлення залу - 1600 грн. Також для потреб міськвиконкому та роботи ради придбано нові меблі. Витрачено 1 тисяча гривнів на передплату преси в дитячі садки і міську раду.
    Проведено 3 громадських слухань за різними темами, що стосувалися обговорення будівництва об’єктів у місті Кобеляки та запобігання поширенню пташиного грипу. Взагалі, міський голова та керівництво намагалися організовувати роботу, спираючись на побажання громадян міста і депутатів.

    ІІ. Бюджетно-
    фінансова діяльність

    2007 рік відзначився плановою комплексною перевіркою обласного контрольно-ревізійного управління за період роботи міської ради протягом трьох років. Вона пройшла успішно. Знайдені недоліки та помилки в роботі виправлені. Минулий рік для бюджету міста був успішним. Бюджет перевиконувався і відповідно переглядався у бік збільшення за результатами першого півріччя та 9 місяців роботи. Всього надходження склали близько 3 млн. 284 тис. 500 грн., з них вилучено до районного бюджету 708,7 тисячі гривнів. До спеціального фонду надійшло 481 тис. грн.
    Левову долю фінансування витрат бюджету міста становили видатки на освіту – 1,3 млн. грн. З них зарплата становила 0,7 млн. грн. та енергоносії 0,2 млн. грн.
    На діяльність Кобеляцької міської ради та утримання органу місцевого самоврядування витрачено 565,9 тис. грн. Заробітна плата становила при цьому 318,9 тис. грн. На ремонти приміщення міської ради витрачено в 2007 році 73 тисячі гривень.
    Основні видатки спеціального фонду склали витрати на утримання та поточний ремонт доріг – 191 тисяча, реконструкція електромереж освітлення – 80,5 тис. грн. На будівництво об’єктів витрачено більше 75 тисяч гривнів за рахунок продажу землі та майна. Заплановано 40 тисяч на підтримку житлового фонду у на шому місті. На благоустрій та санітарну очистку заплановано 545,2 тис. грн. З них ККП “Міська сервісна служба” отримала основну частину коштів. Тільки за електроенергію по вуличному освітленню виплачено з бюджету міста 52,8 тисяч грн.
    На витрати по іншим платежам було заплановано 25 тисяч. Витрачалися кошти на сувенірну продукцію 500 грн, на поховання невідомих – 200 грн, оренду землі під звалищем у Золотарівській сільській раді 4,5 тис. грн, на оформлення документів у БТІ та «Тезіс» - 6 тисяч грн., проведення свята міста і харчування гостей – 5 тисяч, виготовлення проектної документації на будівництво та реконструкцію об’єктів – 5,3 тисячі, на членські внески «Асоціація міст України та громад» – 2 грн., придбання новорічних подарунків дітям – 1,7 тис. грн.
    В цілому бюджет міста хоч і не задовольняє потреби всієї громади міста, але виконує основні функції покладені законодавством на Кобеляцьку міську раду. Необхідно усім нам разом ще багато працювати над його поповненням.

    ІІІ. Соціальний захист та соціальне забезпечення
    Виконкомом Кобеляцької міської ради чимало зроблено для підвищення рівня проживання окремих соціальних груп, інвалідів, ветеранів війни та праці, малозабезпечених жителів міста, надання їм соціально-побутової, матеріальної допомоги. Так протягом 2007 р. виділено 7375 грн. на соціальний захист населення. 55 чоловік отримали матеріальну допомогу готівкою з бюджету міської ради на загальну суму 4580 грн. Вісім малозабезпечених сімей, в яких перебувають на утриманні малолітні діти, діти-сироти, діти-інваліди, одна багатодітна сім’я, за поданням міського голови отримали матеріальну допомогу з бюджету Полтавської обласної ради на загальну суму 5000 грн. за рахунок особистого фонду депутата Головка В.А. Завдяки співпраці з народним депутатом О.В.Лелюком та його представниками в місті Кобеляки видано матеріальних допомог малозабезпеченим громадянам на суму близько 10 тисяч гривнів. Проведено згідно Закону України “Про поховання та похоронну справу” 7 безкоштовних захоронень громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною на загальну суму 2835 грн, які були виділені з обласного бюджету. Всього ККП “Міська сервісна служба” надала ритуальних послуг на суму 15 тис. грн. Виділено з міського бюджету на утримання міської ради ветеранів 6 тисяч грн.
    Діти з багатодітних сімей, діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти з дитячих садків міста отримали солодкі подарунки на День Святого Миколая та Новий Рік, придбані за кошти бюджету міської ради на суму 4895 грн.
    Також за кошти міського бюджету проводилася організація громадських робіт для безробітніх в рамках співпраці із районним центром зайнятості у жовтні місяці на суму 3 тисячі гривень.

    ІV. Розвиток міських дошкільних закладів
    Протягом 2007 року Кобеляцька міська рада утримувала як і раніше 2 дошкільних заклади освіти - №1 «Світлячок» та №2 «Золотий півник». Всього витрачено на утримання садочків 1 млн. 300 тис. грн. З них - на заробітну плату 703 тисячі грн. на продукти харчування витрачено з бюджету 87,6 тисяч гривнів, що забезпечило 3-разове харчування дітей протягом року по ціні 1,5 та з вересня 2 гривні за день. Поточний ремонт дошкільних закладів потягнув 23,3 тис. грн. На відрядження працівників дошкільних закладів витрачено з міського бюджету 2400 грн. в основному на перепідготовку та підвищення кваліфікації педагогічного колективу.
    В дитсадку №2 «Золотий півник» проведено ремонти водопровідних та каналізаційних систем, замінено частково сантехніку, також капітально прочищено дворову каналізацію та проведено ремонти підвальних мереж на загальну суму близько 14,3 тис. грн.
    Зроблено реконструкцію котельні в дитсадку №1 «Світлячок» під теплогенераторну з метою економії бюджетних коштів та енергоносіїв. На цей захід було витрачено близько 50 тисяч грн., також проведено ремонт бойлерної для підігріву води вартістю 1000 грн. Виконано реконструкцію тепломережі із заміною нових труб.
    В обох міських дитячих садочках встановлено потужні кондиціонери, які влітку охолоджували повітря в приміщеннях кухні. Загальна вартість становить близько 9 тисяч грн.
    Придбано посуд в дитячі заклади, зроблено дрібні ремонти, закуплено лінолеум, придбано нову електросковороду для приготування смачної їжі на суму більше 15 тисяч грн.
    З перспективою проведення капітальних ремонтів замовлено проектно-кошторисну документацію по оновленню будівель дитячих садків, їх дахів та заміну вікон і дверей на енергозберігаючі.
    Придбано вугілля на суму 2,9 тисячі гривнів для підігріву води у дитсадку №1.

    V. Культурно-мистецькі та спортивні заходи
    Міськвиконком традиційно проводить культурно-мистецькі та спортивні заходи у визначені самим життям свята і дні. Це, насамперед, День Перемоги, День міста, День визволення Кобеляк. Після кількарічної перерви відновлено гарну традицію усім містом святкувати Новий Рік у першу новорічну ніч біля міської ялинки. Міська влада не відмовлялась допомогати у проведенні й інших свят, організованих, зокрема, районною владою (Свято врожаю, День Незалежності). Також надано підтримку ведмедівчанам в організації святкового дійства до Івана Купала. Оскільки міська рада не має свого відділу культури, ми активно співпрацюємо з відповідним підрозділом райдержадміністрації та районним Центром культури й дозвілля. Вдалося укомплектувати музичною апаратурою творчу студію І. Коржука, яка діє на базі дитячого садка №2 „Золотий півник”. Придбано звуковідтворюючу і звукопідсилюючу апаратуру у дитячий садок №2 на суму близько 5 тис. грн.
    В минулому році організовано відкриті турніри з шахів, шашок, карт, а також комп’ютерні ігрові змагання серед дітей. Проведено традиційні змагання з міні-футболу за участю команд міської ради, районної ради, районної державної адміністрації.
    Здійснено допомогу в організації виставки картин С. А. Коломійця в м. Полтава та проведено зустріч з школярами та освітянами до дня суверенітету України. Підтримано проведення урочистостей з нагоди ювілею нашого почесного жителя міста Кобеляки М. А. Касьяна. В 2007 році прийнято і затверджено ще один атрибут нашого міста – гімн на за мотивами пісні М.А.Касьяна «Мої Кобеляки».
    Взято участь у змаганнях по міні-футболу серед міських команд з нагоди відкриття спортивного комплексу у міській ЗОШ №1. Там команда міської ради отримала 1 місце. Також міська влада допомагала школі в проведенні ремонту спортивних знарядь та території. Запропоновано нове приміщення для районного відділення РАГС. Взято участь в святах з нагоди чергового випуску учнів творчої студії при музеї літератури і мистецтва.
    Важливою подією в році, що минув, стало проведення святкуваня 375-ої річниці міста Кобеляки. Заходи включили широку програму насичену спортивними та культурними подіями. Витрачено з міського бюджету близько 5 тисяч грн. На святові відпочило більше 3 тисяч мешканців міста і гостей. У рамках святкування виготовлено більше 100 тримачів та прапірців для встановлення в святкові дні на центральній частині міста на електроопорах.
    Організовано та проведено в місті традиційні заходи на день Святого Миколая. У дошкільних закладах проводились ранки, а міським головою традиційно було вручено кожній дитині в подарунок «Миколайчика». Відповідний концерт був даний в приміщенні міської ради в цей день.
    Кобеляцькі люди мають змогу жити повноцінним творчим життям, відвідувати численні концерти, свята, гуляння, а ще й самим брати участь в культурно-мистецьких та спортивних заходах. Без душевної пісні, запального танцю чи дотепного гумору не обходиться жоден творчий захід в Кобеляках.

    VІ. Благоустрій міста і санітарна очистка

    Протягом 2007 року в ККП “Міська сервісна служба” працювало 43 працівника (керівників і службовців – 6 чол., водіїв і трактористів – 7 чол., двірників – 8 чол., дорожніх робітників – 3 чол., робітників кладовища – 3 чол., інші – 7 чол., оператори газових котелень – 9 чол.). Автотракторний парк становив 7 одиниць автомобілів та 6 одиниць тракторів. Дане підприємство є специфічним і в основному виконує замовлення від міської ради для виконання робіт по благоустрою Кобеляк.
    Всього в 2007 році заплановано більше 500 тисяч грн. на благоустрій міста. З них - на вуличне освітлення більше 60 тисяч грн. На виконані роботи по благоустрою ККП “Міська сервісна служба” 354 тисяч і на придбання предметів довгострокового користування (контейнерів та газонокосилок) 61,5 тисяч.Протягом 2007 року ліквідовано 14 стихійних несанкціонованих сміттєзвалищ (парк Центральний, парк Б.Хмельницького, парк Перемоги, вул. Ветеринарна, Батиря, Київська, Червоноармійська, Московська, Калініна, Садова, Кірова, Котляревського, район Ведмедівського мосту). Вивезено на звалище в с. Ганжівка твердих побутових відходів з нашого міста 6,5 тис. м. куб. на суму 180 тис.грн. та відпрацьовано бульдозером на стихійних звалищах ізвалищі в с. Ганжівка 722 години на суму 6 тис грн. Вивезено твердих побутових відходів на замовлення населення та інших споживачів на суму 22 тис. грн. Складено договорів на розміщення твердих побутових відходів 189 шт. на суму 29 тис. грн., з них оплачено більше 95%. В рамках виконання міської програми поводження з твердими побутовими відходами в 2007 році закуплено за результатами всеукраїнського тендеру та за кошти спонсорів близько 40 контейнерів для сміття на суму, що перевищує 80 тис. грн. При цьому розпочала в нашому місті працювати система європейського збору сміття. Замовлено проектну документацію для будівництва майданчиків під установку в громадських місцях контейнерів та виконано відповідні будівельні роботи.
    В напрямку озеленення зроблено нашим підприємством та мешканцями міста, установами, підприємствами і організаціями значну роботу. Тільки силами ККП “Міська сервісна служба” насаджено в квітні ялинок звичайних 24 шт. на суму 900 грн. та квітів на клумбах міста на суму 1,5 тис. грн. площею більше 250 м2. Проводилася постійна підрізка кущів у громадських місцях та парках міста, косіння бур’янів і трави з застосуванням 4 газонокосилок на площі більше 5 га, а також проведено формування крон дерев на суму 2,4 тис. грн. Всього на зелене господарство витрачено 46,5 тис. грн.
    Для поліпшення освітлення наших Кобеляк у вечірній та нічний час міська рада постійно приділяла значну увагу роботі відповідних служб, фінансуванню робіт, виготовленню проектної документації, пошуку спонсорів і партнерів по технічному переозброєнні освітлювальної системи міста. Вдалося досягти певних результатів і деякі вулиці стали освітлюватися, а в центрі покращилася якість даної суспільної послуги. При цьому зроблено видатків на ремонт і експлуатацію систем освітлення більше 150 тис. грн. ККП “Міська сервісна служба” за кошти міської ради відпрацювала телевишкою 250 год. на суму 22 тис. грн. та влаштовано 76 нових ліхтарів, відремонтовано 17 старих ліхтарів, замінено 441 ламп на суму 4 тис. грн. В місті постійно діє і утримується 310 зареєстрованих світоточок. Протягом звітного періоду підприємством «Сирена» переобладнано 6 обліків споживання електроенергії по вул. Стародніпропетровській (КТП №560) та в парку Б. Хмельницького (ЗТП – 390) на загальну суму 7080 грн, вул. Шевченка, пров. Шевченка, на Гатищі, на Зарічці, по вул. Франка. Придбано ліхтарів та ламп на суму 19,9 тисяч для поліпшення освітлення міських вулиць. Світло невдовзі отримають Гатище, Заріччя, Солонці та Юрівка. Також ПП Якименко зроблено реконструкцію освітлення по вул. Шевченко на суму 49 тис. грн., де встановлено 52 нових енергозберігаючих і екологічних ліхтарів. З допомогою приватних підприємців нашого міста збудовано лінію освітлення на площі Перемоги та в парку. Відповідні роботи їх зобов’язала виконати Кобеляцька міська рада, як внесок на розвиток нашого міста. Звичайно, довелося частину коштів додати і з бюджету. Планується і надалі продовжувати цю роботу в такому напрямі. Протягом звітного періоду працівники міської ради організували і провели кілька суботників. На цих громадських роботах було задіяно більше 50 чоловік і було виконано очистку кладовища від сміття та вирубано кущі і дерева.
    В галузі поліпшення безпеки наших громадян проведено теж значний комплекс робіт. Ліквідовано та утилізовано 282 бродячих собак на суму 5,5 тис. грн., встановлено 5 каналізаційних люків на вулицях міста, встановлено більше 78 нових та відремонтованих дорожних знаків на металевих високих надійних і міцних стійках, недоступних для вандалів.
    Придбано для міста 4 нових газонокосилки, причому тип техніки різний – для вулиць і відкритих площ. Також виконано ремонт телевишки і отримано дозвіл на подальшу її роботу відповідно проведеної експертизи ще на 3 роки.
    Для поліпшення роботи ККП “Міська сервісна служба” виділено дотацію з бюджету міської ради в розмірі близько 43 тис. грн., та за результатами перевиконання бюджету додатково виділено 62 тис. грн. на благоустрій.

    VII. Утримання дорожнього господарства
    На утримання доріг витрачено близько 195 тис. грн. При цьому ККП “Міська сервісна служба” щодня виконувала цілий комплекс робіт для забезпечення безперебійного і безпечного проїзду по дорогах населеного пункту. На очищення доріг і тротуарів від сміття і грунту витрачено з бюджету міської ради 7,2 тис. грн., на посипання взимку піщано-сольовою сумішшю – 4,3 тис. грн., на очищення доріг від снігу та льоду – 7 тис. грн., на встановлення дорожніх знаків – 4 тис.грн., виконання дорожної розмітки підприємством Лубенське ДЕД – 10 тис. грн., видалення дерев, трави на узбіччі доріг – 0,5 тис. грн.
    Проведено роботи по поточному ремонту вулиць Шевченка, Полтавська, Гоголя, Радянська, Червоноармійська, Леніна, Дніпропетровська, Калініна, 1-го Травня, Московська, Київська, Петровського. Деякі ремонти проходили за домовленістю з мешканцями на основі спільного фінансування.
    На окраїнах міста теж покращений стан деяких доріг. Засипано щебенем та відремонтовані ділянки доріг по вулиці Франка, Павла Усенка, Набережна, Гатищанська, дорожного покриття біля Ведмедівського мосту. Проведено вирівнювання та розширення доріг у мікрорайоні Заворскло.
    На численні прохання мешканців міста збудовано з допомогою спонсорських та міських коштів зупинку біля вулиці Гоголя та влаштували там майданчик для контейнерів.
    Для виконання ремонтних робіт залучалися кобеляцькі міські підприємства та кошти спонсорів. Основним виконавцем робіт було кобеляцьке підприємство МПМШК-8. Досить відчутно допомогли в ремонті вул. Полтавської підприємці оптового магазину “Два кума”, також ними було збудовано функціонально необхідний для нашого міста паркувальний майданчик по вул. Полтавська. В нашому місті майданчики для паркування автотранспорту з’являються все частіше. Приватні підприємці, прислухаючись до вимог міської влади, вкладають немалі кошти в такі об’єкти і цим самим приносять користь і собі і місту. В 2007 році з’явились майданчики біля 7 магазинів.
    Впроваджено нові методи боротьби з порушниками правил дорожного руху, які перевищують швидкість на міських дорогах. Для підвищення безпеки в районі загальноосвітньої школи №2 встановлено пристрої примусового зниження швидкості, так звані «лежачі поліцейські». Вартість одного такого комплексу становить близько 28 тисяч грн., виконавець робіт ТОВ «Дорожні системи України».
    Гарним подарунком громаді в кінці року було виконання капітального ремонту вулиць міста в межах транзитної дороги на суму більше 1 млн грн. та передачі їх на обслуговування «Укравтодору».

    VIII. Утримання
    житлового фонду

    Утриманням та експлуатацією житлового фонду в нашому місті займається ККП “Водоканал”. На сучасному етапі це є однією з найбільш проблемних ланок в міському управлінні. Міська рада намагається вирішувати питання капітальних ремонтів багатоповерхових будинків за принципом співфінансування з власниками квартир. В такому випадку кількість поремонтованих об’єктів може збільшитись, а також в результаті зацікавленості мешканців зростає якість контролю та подальшої експлуатації житла. В 2007 році в бюджеті заплановано на дані витрати близько 40 тисяч грн.
    Виконаних робіт у 2007 році вкрай недостатньо для вирішення проблем в житловому фонді, але все ж таки часково відремонтовано дах на будинку №26/21 по вул. Шевченка, проведено капітальний ремонт водопровідних та каналізаційних мереж на суму 2,6тис. грн. в будинку №24 по вул. Пушкіна, де було замінено водоканалізаційні стояки в 8 квартирах, а також в будинку по вул. Київська 6 – замінено водяний та каналізаційний стояки – 823 грн., в будинку по вул. Чернишевського 7 на суму 1,6 тисячі грн. Роботи в основному проводились за принципом співфінансування з мешканцями будинків.
    У 2007 року виконано капітальний ремонт замощення комунального будинку по вул. Чернишевського, 5 на суму 7,7 тис. грн. за принципом співфінансування (4716 грн виділено з бюджету міської ради), виконано капітальний ремонт замощення житлового будинку по вул. Полтавська, 28 на суму 4600 грн і таку ж приблизно суму виділили мешканці будинку. Крім того, в цьому будинку було відремонтовано ККП “Водоканал” несучі конструкції та оглядові колодязі, виконано капітальний ремонт в’їзду до житлового будинку по вул. Шевченка, 56 на суму близько 4 тисяч грн. в даному будинку тепер не затікає вода з міста в двір та підвал, також виконано капремонт в’їзду до житлового будинку №2 по вул. Київська, прочищено дворових каналізацій за результатами 38 викликів і мереж у багатоповерхових житлових будинках – 17 викликів, ремонтів водопровідної та каналізаційної мережі в багатоквартирних житлових будинках – 68 викликів. Виконано скління вікон, ремонт дверей, поточні і аварійні ремонти в житлових будинках по вул. 1-го Травня 2/6, вул. Шевченка, 56, вул. Шевченка, 26, вул. 1травня, 11, вул. Пушкіна, 7а, вул. Київська, 1д, вул. Московська, 1а. Проведено обстежень покрівель за участю комісії міської ради в будинках по вул. Полтавська, 28, Шевченко, 46/38, 26/21,31, 56, Московська, 23, Пушкіна, 24 та виконано поточний ремонт у будинках по вул. Пушкіна, 24 (на суму 2,6 тис. грн), Київська 6а, Пушкіна 22, Пушкіна 7а та виконано поточний ремонт дахів, під’їздів, мереж.
    Проведено ремонт електрообладнання у 12 квартирах будинків житлового фонду, земляні роботи в будинках по вул. Шевченка 12, Київська 6а, 1д, Пушкіна 7б, встановлено силами ККП “Водоканал” 20 з/б люків у дворах.
    Вивезено нечистот населенню та організаціям на суму 8,3 тис. грн. Вивезено побутового сміття сміттєвозом на суму 2,2 тис. грн. Надано інших послуг на суму більше 20 тис. грн. Реконструйовано та поремонтовано лавочок біля під’їздів та навісів на суму більше 2 тис. грн.
    Вже близько у 20-25% будинках комунального житлового фонду замінено каналізаційні та водопровідні мережі на нові з поліетиленових труб та євро матеріалів. Так, найактивніше в цьому процесі приймають участь ОСББ. В листопаді 2007 року зроблено капітальний ремонт водопровідної мережі в ОСББ «Оберіг» по вул. Московська, 2 г на суму 5,7 тисячі з міського бюджету та 3,8 за кошти мешканців.
    В будинку по вул. Чернишевського, 10 виконаний капітальний ремонт шиферної покрівлі на суму 6000 грн., а загальна сума виконаних робіт становила близько 11 тисяч грн., адже мешканці будинку запропонували свою фінансову участь в розмірі 5 тисяч грн.

    ІХ. Розвиток водопровідно-каналізаційного господарства
    Обслуговуванням водопровідних мереж та наданням послуг у галузі водопостачання в місті Кобеляки займається ККП “Водоканал”. Ця організація стабільно розвивається і нарощує обсяги та якість послуг. В 2007 році підприємством реалізовано води населенню 348,9 тис.м. куб. на суму 724,8 тис. грн. з них підприємствам і організаціям 29,4 тис.м. куб. на суму 141,3 тис. грн., прокладено водомережі протяжністю 36 м. п. вартістю 2234 грн по вул. 1-го Травня зі з’єднуванням з вул. Московська. Замінено водогін по вул. Р. Люксембург протяжністю 35 м. п. Замінено ділянку водогону по вул. Остроградського протяжністю 30 м. п. Збудовано новий водогін по вул. Фрунзе протяжністю 220м.п. та вартістю 7947 грн. збудовано новий водогін по пров. Проїжджий протяжністю 120 м. вартістю 4,3 тис. грн.з метою закольцовки. ККП “Водоканал” встановлено, опломбовано та зареєстровано 50 лічильників холодної води, в тому числі 9 лічильників встановлено працівниками підприємства. Проведено 42 врізки абонентів приватного сектору в міську водомережі. Підключено 48 нових споживачів до міської мережі та виявлено 9 самовільно підключених. Відремонтовано пожежних гідрантів 2 шт. та 121 шт. поривів водогону центральної мережі.
    За кошти міського бюджету закуплено лічильників холодної води для свердловин та задвижок на суму близько 18,5 тисячі гривнів. Також виготовлено бетонних 30 люків.
    Проведено зустрічі з людьми в мікрорайонах Заворскло та Лісне селище і створено там кооперативи для будівництва водогонів за рахунок спільних коштів мешканців та міської ради.

    Х. Підприємництво
    Цікавими новинками поповнилась скарбниця нашого міста в 2007 році. З ініціативи міської ради та приватного бізнесу на вулицях з’явилися ще кілька об’єктів торгівлі і сфери послуг. По вул. Шевченка виріс новий і сучасний павільйон В.О.Касьяненка для частування і відпочинку наших громадян. На весні він буде введений в дію.
    В 2007 році у нашому місті з’явилося кілька нових магазинів, одне кафе, стоматкабінет, аптека і аптечний пункт, 3 перукарні тощо. Загалом, міський бізнес поповнився 12 комерційними об’єктами різної сфери діяльності.
    Виконавчим комітетом міської ради за звітний період видано 62 дозволів на розміщення об’єктів торгівлі та сфери послуг, 35 погоджень на здійснення торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Рішення про припинення діяльності комерційних закладів не приймалися.
    Міська влада приділяла увагу вирішенню багаторічної проблеми ринкової торгівлі в Кобеляках. У 2007 році велися переговори з усіма зацікавленими сторонами щодо перенесення такої торгівлі із площі Перемоги на територію колишньої валяльної фабрики. В останньої з’явилися реальні власники, які поділяють нашу думку щодо розміщення в майбутньому на цьому місці міського ринку.
    Будівництво і благоустрій приватних об’єктів бізнесу та реконструкція приватного майна під різного роду об’єкти – це насправді тисячі гривень інвестиційних вкладень в наше місто, сотні робочих місць, податкові надходження і, звичайно, приємні враження про наше місто у гостей та й самих кобелячан.

    ХІ. Будівництво і реконструкція

    Нове будівництво у кожному місті – це ознака розвитку. Тому Кобеляцька міська рада намагається в межах можливого розвивати інфраструктуру комунальної власності і всього міста. Збудовано до 9 травня подіум для проведення урочистих подій присвячених Великій Перемозі вартістю 7 тисяч гривнів. Також побудовано тротуар на площі Перемоги біля нового ряду магазинів. В приміщенні міської ради встановлено банкомат і виконано поточний ремонт внутрішніх приміщень.
    Проведено реконструкцію теплотраси і котельні в дитсадку №1 «Світлячок» під енергозберігаючу теплогенераторну вартістю 44 тис. грн. Це відразу ж дало ефект економії бюджетних коштів з перших днів роботи. Виконувало роботу кобеляцьке підприємство «Ворскла».
    Виконано силами ККП “Водоканал” реконструкцію водомереж по вул. 1-го Травня (2,2 тис.) та будівництво водомережі по вул. Фрунзе (7,95 тис.). На реконструкцію обліків споживання електроенергії в місті по вулицях Шевченка, Дніпропетровська, площу «Перемоги» - 69,6 тисяч грн. Збудований майданчик по Калініна був заасфальтований мпмшк-8 і коштував більше 15 тисяч грн., також збудовано 16 майданчиків для розташування контейнерів під тверді побутові відходи на суму 41,3 тисячі грн. В парку Перемоги збудовано нову алею вартістю 28,9 тисячі грн. з встановленим лавочками для відпочинку та сміттєзбірниками. Збудовано зупинку та дошку оголошень. З метою енергозбереження замінено в міській раді вікна і двері частково на нові на суму 19,9 тисячі грн.
    Надзвичайно важливим для відродження духовності та культури в нашому місті є подія початку будівництва православної церкви в парку Б.Хмельницького.

    ХІІ. Земельні питання
    Усвідомлюючи, що земля є одним з основних джерел поповнення міського бюджету, ми намагалися протягом року якомога більшій кількості вільних земельних ділянок знайти справжніх ділових господарів по найвищій ціні, а також слідкувати за ефективним і цільовим її використанням. Всього від плати за користування земельними ділянками наше місто отримало близько 67 тисяч гривнів з юридичних осіб та 8,4 з фізичних осіб. При цьому надходження від оренди становлять 47,3 тисячі гривнів з юридичних осіб та 91,6 тисяч гривнів з фізичних. В 2007 році прийнято більше 1000 рішень щодо землекористування. Продано 3 земельні ділянки загальною площею 0,3 га на суму 106,5 тис. грн., а також надано в оренду 16 земельних ділянок загальною площею 1,5 га. Знаходиться в стадії оформлення (виготовлення технічної документації, реєстрація договорів) – ще 15 земельних ділянок загальною площею 1,7 га. Середня орендна плата за 1 кв.м. землі по місту у 2007 році становила приблизно 15 грн. Виконавчим комітетом Кобеляцької міської ради та землевпорядним відділом видано 1300 довідок про право користування (власності), розглянуто 90 земельних спорів; комісією по земельних питаннях складено і затверджено 75 актів. Всього видано 20 дозволів на оформлення ділянок для підприємницької діяльності та 8 дозволів для оформлення землі під городництво, сінокосіння, садівництво, особисте селянське господарство. Надано 25 земельних ділянок для будівництва житлових будинків і господарських споруд. Громадянам міста надано близько 340 дозволів на добудови, реконструкцію, перепланування і будівництво, 900 дозволів на безоплатну приватизацію земельних ділянок. Прийнято 32 рішення про присвоєння та затвердження нових адресних номерів, а також проведено 45 переоформлень присадибних земельних ділянок. Складено 24 актів комісії про списання житлових і господарських будівель.
    Проведено 9 земельних конкурсів на визначення кращого претендента на оформлення ділянок в оренду для комерційного використання. Витрачено на оренду земельної ділянки під звалищем в селі Ганжівка 4,5 тисяч гривнів.
    Діяльність Кобеляцької міської ради перевірялася спеціально уповноваженими органами. При перевірці грубих порушень та суттєвих недоліків не виявлено.
    Міська влада й надалі впроваджуватиме політику ефективного та раціонального землевпорядкування, спрямовану на пошук ефективного господаря із одночасним залученням коштів до міського бюджету.

    ХІІІ. Зовнішні відносини

    Багато зроблено в напрямку розвитку міста. Але сьогодні громадяни міста потребують більшого. Цього «більшого» місто не має змоги виконати власними можливостями із-за обмеженої кількості платників податків та розміру бюджету. Необхідні кошти з додаткових джерел. Керівництво міської ради переконане, що можливо надалі залучати кошти інвесторів поза межами громади. Для цього щоразу проводиться реклама міста Кобеляки під час поїздок в інші регіони й міста з презентацією фотоальбомів, сувенірів. З бюджету міста на випуск альманаху «Керманичі поступу» витрачено 2090 грн, що є рекламою Кобеляк на загальнонаціональному та міжнародному рівні. Поширено сувенірної та рекламної продукції про наше місто на суму більше 2 тис грн. з метою підвищення його конкурентності серед інших міст та підвищення інвестиційної привабливості. Перспективність нашого міста очевидна. Але в часи, коли виникла конкуренція не тільки між підприємцями, а й між самими містами – необхідно вміти запросити працювати грошовитих людей та підприємців саме до нас, а не до сусідів. Це можливо зробити завдяки активній роботі та зменшенню кількості бюрократичних перепон. Поїздка в ФРН, Словаччину, робота в клубі мерів та Асоціації міст України та громад дають можливість розширити зв’язки з партнерами і друзями, вийти на вищий рівень спілкування. Протягом року міським головою ініційовано в процесі роботи в відрядженнях зміни, які стосуються розвитку місцевого самоврядування на рівні малих міст.
    Взято участь у парламентських слуханнях з приводу прийняття Закону України “Про місцеві податки і збори”, проведені консультації щодо адміністративно-територіальної реформи. На засіданнях Всеукраїнської організації Клубу Мерів впроваджувалося у життя політику реформування системи фінансування територіальних громад малих міст України, адже в цю категорію входить і наше місто Кобеляки. Сьогодні на рівні регіону та держави знають наше місто як успішний населений пункт, який розвивається і має великі плани на майбутнє. Пошук коштів із-за меж міста у вигляді державних субвенцій, грантів, депутатських допомог, коштів облавтодору та допомог із міст-партнерів займає велику частину роботи посадовців міської ради. Значною залишається співпраця із представниками місцевого бізнесу. Протягом року залучено коштів із підприємств на розвиток соціально-культурної та побутової сфери та поліпшення побуту кобелячан на загальну суму – більше 50 тисяч гривнів. Завод продтоварів «Мрія» виділила 10500 на придбання контейнерів, Кобеляцьке УЕГГ – 2,5 райспоживспілка та ринок придбали 3 контейнера на суму близько 7,5 тисячі грн. Досить значна кількість інших спонсорських допомог вирішували невеликі проблеми нашого міста. На відрядження працівників міської ради при цьому витрачено 1,5 тис. грн. за 2007 рік.

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2059 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Яку пісню(виконавц... >>
  • ЧЕМ ВЫ СНИМАЕТЕ МА... >>
  • хо ноут >>
  • Кімната Саника >>
  • Небезпечна бритва >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net