Четвер, 09.05.2024, 20:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5593
    Форум: 555/31829
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 17 » РОК-Н-РОЛЬНИЙ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ



    РОК-Н-РОЛЬНИЙ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ
    16:35
    У суботу ввечері в приміщенні районного центру культури та дозвілля гриміло, бухкало, свистіло та диміло. Від гучного звуку, здавалось, здригалась і тремтіла вся будівля, незвична до такої кількості децибелів. А саме дійство, яке того вечора відбувалось на сцені РЦКД, по праву може претендувати на звання неординарного. У всякому випадку, для Кобеляцького району.
    «Рок-н-рол – славное язычество», - так колись співав знаменитий у свої часи російський рок-бард Олександр Башлачов. Дійсно, рок-н-рол давно вже перестав бути однією лише музикою. У світі вже майже півстоліття тому виникла і успішно функціонує ціла рок-культура із своєю філософією, модою, стилем життя. Дехто із дослідників порівнює її з древньою діонісійською, з її вакханаліями і сатурналіями, котрі плавно переходять в луперкалії. Інші стверджують, що рок – це близький родич індіанських шаманів. Та, зрештою, хіба це дуже принципово? Головне, що це явище існує. Хоча й хоронили рок вже давно і неодноразово. Ще інший росіянин, лідер «Акваріуму» Борис Гребенщіков співав: «Рок-н-рол мертв, а я еще нет». З дня написання цієї пісні минуло кілька десятиліть, а рок, як і сам Борис Борисович продовжує жити. Хоча… В тій же Росії мало хто пам’ятає про Сашу Башлачова, а на зміну покійному кумиру покоління Віктору Цою, прийшли такі як Діма Білан. Пластмасовий світ переміг. Це слова із пісні іншого представника славного російського рок-покоління Єгора Лєтова.
    Та зрештою не будемо про сумне, не будемо про колишніх героїв рок-н-ролу, тим більше російських. Адже дійство, яке відбувалось на кобеляцькій сцені було суто нашим українським, живим і сучасним. Того вечора в Кобеляках святкували рок-н-рольний день народження. Трішки більше календарного року тому був створений рок-гурт із чудернацькою і милозвучною назвою «Поліна Віардо». Доля звела разом двох корінних кобелячан Олександра Климаня, Віктора Кльоза, кременчужанина Олександра Перемишліна та полтавчанина Івана Огійчука. З часом до них приєднався клавішник Олексій Нітьєвський. Свій гурт вони назвали «Поліна Віардо». І зараз навідріз відмовляються признаватися, хто придумав назву. Лише пояснюють, що вона не є іменем якогось літературного чи іншого персонажа. Просто хлопцям сподобалось фонетичне звучання. Тому й назвали вони свій корабель «Поліна Віардо». І він поплив. Причому поплив досить непогано. Основна запорука цього – гарний підбір виконавців. Іван – співає, Віктор є умілим бас-гітаристом, Сашко, той що Перемишлін, як і його кумир Джиммі Хендрікс віртуозно грає на соло-гітарі. А ще є Сашко Климань. Він не лише визнаний по всій Полтавщині рок-барабанщик. Климань ще й має неофіційне звання «мозок гурту». Крім нього невід’ємного інтелектуальною та організаційною складовою «Поліни Віардо» є продюсер Сергій Прокопенко. Завдяки його старанням гурт успішно виступив на популярних фестивалях рок-музики – «Підкамінь» у Львівській області і полтавський «Мазепа-фест». Говорячи про «Поліну», не можна не згадати і про людей, які трішки раніше зробили свій вагомий внесок у її становлення. Це – Микола Гузченко, Сергій Степанський, Михайло Шамраєвський. Ну і безумовно – Валентин Прядко. Виявляється наш кобеляцький баяніст є визнаним авторитетом у середовищі полтавських і київських рок-музикантів. Недаремно ж йому неодноразово дякували зі сцени.
    Пропрацювавши разом рік, вирішили хлопці відсвяткувати перший день народження гурту. Спочатку планували зробити це дуже скромно, майже по-сімейному. Думали посидіти у вузькому колі, позгадувати, пограти для себе. Потім вирішили: «А чому б не пограти зі сцени?». І виявилося, що в Кобеляках для цього немає проблем. Завідуючий відділом культури Григорій Журавель пішов хлопцям назустріч. Так чого ж в такому разі не запросити для участі в концерті інші полтавські гурти? І запросили. Охоче погодилися привітати «Поліну Віардо» Валерій Власенко, лідер «Арахнофобії» та Андрій Буркунов із своїм «Онейроїдом». Звичайно, не змогли обійтися і без молодої кобеляцької команди «Сry Світу». Так що збирався повноцінний рок-концерт. Ось тут вже у продюсера Сергія Прокопенка заболіла голова. Адже одна справа «сейшен» для своїх і зовсім інша – виступ кількох команд перед широкою аудиторією. Потрібно ж і апаратуру знайти, і перевезти її, і з спонсорами домовитися, і рекламну кампанію організувати. Та, на щастя Сергія, під час оргзаходів познайомився він із депутатом-бютівцем Володимиром Білоуськом. І всі проблеми, якщо не зникли зовсім, то стали набагато простішими. Про Володину допомогу Прокопенко каже так: «Спочатку ваші місцеві бізнесмени навіть не хотіли зі мною говорити. Думали, що я шахрай. І їх можна зрозуміти – як можна довіряти зовсім незнайомій людині? Але втручання Білоуська вмить розтопило лід недовіри. Його ж у районі знають!» І дійсно, охочих допомогти в організації концерту було досить багато. Це районні організацій політичних партій «Батьківщина», «Наша Україна», Соціалістичної партії. Свій внесок зробили і піццерія «Ван і Дан» (Тетяна Береза), і власник танц-клубу «Фабрика» Олександр Казирід та Олександр Тітаренко. А головним спонсором рок-н-рольного дня народження став Юрій Срібний, директор фірми «Сік і О», що торгує мінеральною водою «Царичанська». Саме він взяв на себе основні фінансові витрати. В результаті квитки на концерт коштували символічну нині одну гривню.
    І свято вдалося. Навіть не дивлячись на проблеми із озвученням, через які важко було розібрати слова. Навіть попри те, що «Онейроїд», захопившись виступом, ледве не вдвічі перевищив відведений йому часовий ліміт. А незвична до альтернативної музики кобеляцька молодь почала масово покидати зал. Все це можна пробачити. Через те, що хлопі грають щиро, від душі. Не за гроші і не заради слави. «Роком» в Україні ще довго не заробиш навіть на життя. А на обкладинках журналів та на екранах телевізорів ще довго красуватимуться целулоїдні та силіконові поп-хлопчики і дівчатка. Рокери грали для друзів і для себе. Спасибі їм за це. І з днем народження, «Поліна Віардо»!


    Ф.НАНАНАБ
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1085 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Яку пісню(виконавц... >>
  • ЧЕМ ВЫ СНИМАЕТЕ МА... >>
  • хо ноут >>
  • Кімната Саника >>
  • Небезпечна бритва >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net