Вівторок, 21.05.2024, 17:45
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5621
    Форум: 555/31830
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Лютий » 29 » До гадалки не ходи



    До гадалки не ходи
    10:05
    Не так давно до редакції завітали дві молоді жительки Кобеляк. Обидві жіночки є приватними підприємцями, що само по собі передбачає наявність у людини таких якостей, як обережність, розсудливість, вміння правильно оцінювати ситуацію. Та, не дивлячись на це, гості редакції розповіли Істрію, в якій вони швидше є жертвами, аніж людьми, які претендують на лаври переможця. Та про все по порядку.
    Ось що розповіла Ольга К.: «Восени в моїй сім’ї сталася трагедія – в страшній і безглуздій автомобільній аварії загинув мій батько. І ми, всі родичі, довгий час перебували в депресії. Нам порадили звернутися за допомогою до народних цілителів, так званих знахарів, бабок-шептух, цілителів. До однієї такої жіночки ми й потрапили. Живе вона в селі Млинівка, звати ї Ганна Остапівна (від редакції: ініціали змінені). Цілителька нас прийняла і пообіцяла допомогти. Знайшла у кожного із п’яти родичів цілий букет «болячок» і взялася їх лікувати. Всі лікувальні процедури в основному зводились до маніпуляцій із свічками та курячими яйцями. Також ми запросили знахарку до себе додому, щоб вона очистила від порчі наші квартири. Так вся наша сім’я і моя подруга Катя лікувались більше місяця. Весь час ми давали цілительці гроші і подарунки, забезпечували продуктами харчування. Та згодом почали сумніватися в її здібностях. Гроші вона брала, сеанси свої проводила, а нікому із пацієнтів краще не ставало. І тут я вирішила перевірити поставлений мені діагноз, а це – грижа, у кобеляцьких медиків. І Олег Скорик, і Сергій Хорішко дружно заперечили наявність у мене цієї хвороби. Ось тут очі наші почали розкриватися. Поговоривши між собою, ми дізналися і про секрет прозорливості знахарки, яка розповідала нам про нас дуже інтимні речі. А ми ніяк не могли второпати, звідки вона все це знає і вірили в її надлюдські здібності. Виявилося ж, що в ході сеансів вона випитувала у нас відомості про родичів. А потім ошелешувала своїми знаннями. «Прозрівши», ми стали звертати увагу і на побутові умови, в яких проводились лікувальні сеанси.
    В домі і дворі було, м’яко кажучи, не прибрано, панували хаос і антисанітарія. І вирішили ми «зав’язувати» із лікуванням. Та це виявилося непросто зробити».
    А далі Оля і Катя, її подруга, розповіли, з якими проблемами їм довелося зіткнутися при розторженні «договору» із знахаркою. Потрібно відзначити, що до цього вони її добряче проавансували. Катя залишила у Ганни Остапівни свого товару на суму близько 2 тисяч гривень. І резонно почала вимагати його повернення. Ольга, в свою чергу, відмовлялася бути для знахарки поручителькою при отриманні кредиту. І тоді «всесильна чародійка» почала погрожувати дівчатам. Вона попередила, що наведе на них порчу і вчорашні біди здадуться їм дитячою забавкою у порівнянні з майбутніми трагедіями.
    Частину грошей і товару дівчата все ж отримали. На цьому й заспокоїлися. Мета ж їх візиту в редакцію – попередити інших, щоб вони не стали жертвами таких ось чародіїв. І, звичайно, спитати поради – чи слід їм очікувати порчі чи інших нещасть. Їх розповідь ми вже вище оприлюднили. А за порадами вирішили звернутися до служителя церкви і психолога.
    Ось якою була точка зору православного священика отця Георгія Момохода. Він категорично наголосив, що православна церква не визнає і засуджує діяльність численних екстрасенсів, цілителів і знахарів, яких зараз з’явилося більше аніж достатньо. Але, на жаль, чимало людей сліпо вірять всім цим новоявленим чудодіям, так званим спеціалістам в області нетрадиційної медицини. Між тим, межа між традиційною і нетрадиційною медициною окреслена ще з біблійних часів. Всі офіційні методики й ліки, перш ніж втілитися в життя, проходять багаторічну перевірку. Звідси консерватизм медицини.
    А для чудодіїв ніяких етичних чи інших норм не існує. А часу для перевірки своїх знань і умінь вони не мають. Потрібно ж швидше славу і гроші заробити. До речі, самі ці знахарі, коли хворіють, чомусь поспішають за допомогою до звичайних медиків у лікарню, а не до «сірих», «білих» чи інших магів.
    Щоправда, церква визнає фітотерапію, голкотерапію, контактний масаж, мануальну терапію. Цілителі ж, нібито допомагаючи людям, насправді роблять дуже чорну справу. Вони служать Дияволу. Навіть ті, що носять хрестики, обставляють домівку іконами, застосовують у своїх ритуалах свічки. Це ще гірше. Цим вони вводять в оману людей, присипляють їх пильність. І навіть коли цілителі нібито виліковують хворобу – це обман. Насправді вони домовляються із Сатаною, а полегшення в майбутньому обернеться ще більшою бідою.
    А тепер щодо порчі. Ніхто і ніколи людині не зашкодить, якщо вона в це сама не повірить. Для істинно віруючої людини всі ці розмови, погрози, страхи є нікчемними. Якщо прочитати Євангеліє, то потрібно звернути увагу на слова Христа про те, що падші духи виганяються «лише молитвою і постом (МФ-17,21). Ніде в Євангелії нічого не сказано про заповіді Спасителя «викатувати яйцями» або «виливати воском».
    Підводячи підсумок своєї консультації, отець Георгій наголосив, що при всіх бідах і хворях потрібно звертатися виключно до спеціалістів офіційної медицини та священнослужителів. Перші лікують тіло, другі – душу.
    
    А ось точка зору одного із кобеляцьких практикуючих психологів:
    Гадання на свічках, кавовій гущі, паперовому попелі, монетах, картах, плямах фарби…, всього й не перелічити. Людське суспільство має тисячолітній досвід усіляких гадань. Психологія ж – наука відносно молода, а тому психологам було б нерозумно відмовлятися, заперечувати чи недооцінювати досвід багатьох поколінь.
    Люди по-різному відносяться до гадань. Хтось сліпо довіряє їм, хтось ставиться як до гри, хтось вважає за злісне шарлатанство. Але, як бачимо, незалежно від науково-технічного прогресу та суспільного розвитку, гадання анітрохи не втратило своєї популярності.
    Гаданнями витягуються на поверхню різні суб’єктивні асоціації, людські страхи і надії, почуття і бажання, які заховані глибоко у підсвідомості. Особа, якій гадають, із усіх можливих варіантів трактування гадань вибирає той, що викликає у неї найбільший резонанс. І тоді виходить, що гадалка-ворожка «говорить, як у воду дивиться». А насправді нею використовується так званий «випадковий процес». Велика кількість можливих варіантів тлумачення робить гадання максимально чутливим і гнучким процесом. Трактування побудовані так, що вони активують уяву і підсвідомість людини, впливають на її психо-емоційну сферу. І саму психо-емоційна стійкість особи визначає глибину впливу гадань на неї. Коли людина перебуває у здоровому психологічному стані, вміє контролювати і дозувати вплив на себе ззовні, жодна ворожка не буде «загрозою» для фізичного чи психічного здоров’я такої людини.



    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2393 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Яку пісню(виконавц... >>
  • ЧЕМ ВЫ СНИМАЕТЕ МА... >>
  • хо ноут >>
  • Кімната Саника >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net