Середа, 08.05.2024, 22:03
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5593
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 29 » ПЛАНЕТА ДИТЯЧИХ МРІЙ



    ПЛАНЕТА ДИТЯЧИХ МРІЙ
    16:47
    Закінчується навчальний рік у школах, вузах та інших закладах освіти. Підійшов до закінчення рік й у всіх позашкільних навчальних закладах, в тому числі й у Кобеляцькому Будинку дитячої та юнацької творчості (БДЮТ).
    У 1947 році був створений Кобеляцький районний Будинок піонерів.
    В 90-х роках його перейменовано в Будинок дитячої та юнацької творчості. Протягом  багатьох років Будинок піонерів був  організатором та інструктивно-методичним центром піонерської та позашкільної роботи району.
    - Незмінним гаслом працівників Будинку творчості є вислів : «До дітей з любов'ю», - говорить Галина Сабадирь, директор БДЮТ. – Кожен, хто працює тут, безмежно любить дітей, без цього ніяк. Діти ж усе відчувають. Нашою метою є  сприяння виявленню і максимальному розвитку здібностей і обдарувань кожної дитини.
    - Скільки гуртків при Будинку творчості функціонує на сьогоднішній день?
    - Зараз працює 25 гуртків, у яких свої творчі здібності розвивають більше 600 вихованців  віком від 4 до 18 років, - розповідає Галина Вікторівна. - Тут функціонують гуртки технічного, спортивного та художньо-естетичного напрямків, які поєднують дітей міста і району. Популярні гуртки художньої самодіяльності - танцювальний, вокальний тощо. Протягом року вихованці нашого закладу беруть участь у безлічі різноманітних заходів – це і концерти, приурочені 8 Березня, Новому року, Дню місцевого самоврядування, й огляди художньої самодіяльності, і конкурси, фестивалі, - як районні, так і обласні та всеукраїнські. Часто наші діти повертаються з таких заходів переможцями і призерами.
    - Вітаю, до речі, з другим місцем в обласному конкурсі, приуроченому 190-річчю образу Наталки Полтавки.
    - Дякую. Це перший обласний конкурс, приурочений образу Наталки Полтавки, в якому брали участь 13 районів Полтавщини. У квітні вихованці Будинку творчості захищали честь Кобеляччини й зайняли друге місце і я вважаю, що це хороший результат. В образі Наталки на обласній сцені з'явилась Настя Варич, образ Возного втілив Іван Олійник, Петра – Владислав Матвієнко. Допомагали їм у постановці номерів учасники гуртка народно-бального танцю «Грація». Велика заслуга у доброму результаті, крім дітей, належить і начальнику відділу з  питань внутрішньої політики Тамілі Шевченко, яка дуже допомогла у підготовці дітей. Районна влада виділила для поїздки в Полтаву автобус.
    В минулому році вихованці Будинку дитячої творчості отримали винагороду за сумлінність і працьовитість – районна влада подарувала талановитим дітям комп’ютер. Комп’ютерна техніка як ніколи стане в пригоді для педагогів Будинку творчості.
    - Нам районне керівництво взагалі багато допомагає, - мовила Галина Сабадирь. – Хочеться подякувати за сприяння  в нашій роботі голові райдержадміністрації Олегу Решетилу, голові райради Володимиру Жукову, начальнику відділу освіти Наталії Коваль. В цьому році депутатський корпус виділив для Будинку творчості кошти в розмірі 11 тисяч гривень на пошиття сценічних костюмів.
    Щоразу дивують гуртківці БДЮТ своїми виступами – постановкою номерів, костюмами, умінням триматися на сцені. Педагоги у цьому позашкільному закладі дійсно працюють за покликом серця. Щоразу нові сценарії на заходи пише Тетяна Дядюра, другий рік лиш працює Ольга Гмиза, керівник гуртка «Театр мод», але сумлінно виконує свою роботу.  Галина Івахненко і Людмила Куць власноруч майструють костюми для вихованців БДЮТ. Багато обдарованих дітей відвідують Будинок дитячої творчості – Анастасія Варич, Іван Олійник, Валерія Порубай, Юлія Кулик, Влада Гончарова, Сергій Черкаський, Тарасик Кузема.
    - Інколи важко працювати через те, що вчителі неохоче відпускають дітей на репетиції. В школі діти зараз дуже завантажені, приходять до нас години в три – чотири, втомлені. А ще й уроки вчити треба. А хочеться ж ходити й не на один гурток… Часто буває – приходить дитина на в’язальний гурток, потім побачить, як інші танцюють, і собі хоче. Потім захоплюється ще й співом. Аби лиш часу вистачало!
    - Галино Вікторівно, які плани у гуртківців на майбутнє?
    - Скоро 1 червня - День захисту дітей, тож ми готуємо святковий концерт, приурочений цьому дню. Днями плануємо поїздку до Києва, щоб представити Полтавщину на всеукраїнському конкурсі малюнків «Гоголь очима дітей».
    - Успіхів Вам і Вашим вихованцям!
    Будинок дитячої та юнацької творчості сьогодні - це осередок позашкільної освіти в місті та районі, центр роботи з обдарованими дітьми. Це заклад, де працюють талановиті, закохані у свою справу педагоги, які вміють відкрити здібності дитини і допомогти їх розвинути.
    На порозі літо – пора розваг і відпочинку, але я знаю, що маленькі вихованці Будинку дитячої творчості будуть з великою наполегливістю продовжувати відвідувати улюблений заклад, тренуватися, ходити на репетиції, відвідувати літній табір при БДЮТ. Дітей тягне сюди, в стіни БДЮТ, до творчих педагогів. А у талановитих керівників, як відомо, талановиті й вихованці.

    Марина СІДАШ

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1629 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net