Пятниця, 03.05.2024, 09:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5568
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 10 » Наш девіз: «А щоб ти здох!»



    Наш девіз: «А щоб ти здох!»
    17:57
    Нагадаю старий анекдот: «А скажи мені, куме, наш сусід у тюрмі сидів? Ні? То давай посадимо!» Або епізод – бувальщина з моїх спогадів:
    - Ти чув, що Серьога помер?
    - Чув. Але щойно бачив «покійника» з відкупореною пляшкою пива в руці.

    Не маю інформації, чи трапляються подібні випадки в інших куточках України, та у нашому селищі хоч раз на півроку кого-небудь обов’язково заживо «поховають». Є у нас і «заслужені покійники», яких «співчуваючі доброзичливці» неодноразово «запихали в домовину». Та кожен з «трупиків», посміхаючись промовляв:
    - Не дождьотєсь! Я іще і вас переживу!
    Автор цих рядків також мав нагоду бути «померлим», але потойбічного блаженства чи пекельних жахів ще не скуштував. Та не дуже переймаюсь - іще встигну. І поки ще дихаю, хочу поставити декілька запитань Недоброзичливому товариству:
    - Ну чому вам, людоньки Недобрі, дуже хочеться чужої смерті? Невже ви маєте велику втіху від людських скорбот?! Чи ваше особисте щастя повниться на чужому горі?!! Чи може ваш статок множиться прямо пропорційно кількості померлих чи загиблих односельчан? А ваша корова збільшила надої одразу після того, як ви дізнались, що у «пришелепкуватого» сусіда здохла теличка?! Ото чудасія! Гадаю, якби усі довкола поздихали, то більшого «щастя» для вас годі й чекати?
    Знаю, більшість із вас хоч раз на рік відвідує церкву. Кого ви згадуєте у своїх молитвах? Невже і перед вівтарем бажаєте сусіду «три кілки в печінку»? Знемагаєте від заздрощів? Хоч я і безбожник, та хочу нагадати вам визначні слова з Біблії: «Полюби ближнего, как себя самого».
    Якщо ви полюбляєте лише самого себе і не здатні наділити краплиною доброзичливості, ласкавою посмішкою, безкорисливою допомогою близьку вам чи сторонню людину, то годі й чекати від них взаємності. І коли вас (не доведи Господь) спіткає недуга, отоді ви згадаєте і Бога, і рідню, і сусідів!
    Найбільше вражають життєві сутички, подібні літературній «Кайдашевій сім’ї». Колишні друзі чи навіть родичі не можуть (чи не хочуть) мирно і полюбовно співіснувати без постійних взаємних образ, лайок, сварок і навіть бійок! Одному із сусідів заважає паркан, іншому – дерево чи вода, що витікає із сусідського двору. Або допікають чужі гуси на присадибній ділянці.
    Спробую надати пораду: а якщо знехтувати своїми злостивими помислами, зайти у сусідський двір і промовити: «А давай-но, сестричко, вирішимо нашу проблему так, щоб і мені не сутужно було, і тобі на обтяжливо, гуртом спідручніше і батька бити». Гадаю, запропонованим компромісом, чи то пак, невеличкою поступкою можна залагодити будь-які непорозуміння (без погроз, лайок і міліції), усунути негаразди і головне – відновити добрі сусідські взаємини.
    І тягар негативних емоцій Вашій душі не дошкулятиме. Не дарма тибетська медицина стверджує, що усі болячки народжуються в організмі людини від негативного психологічного стану. Отже, Ваше здоров’я залежить від доброго настрою, якого ви можете досягти своїми зусиллями і бажанням.
    Чи у вас відсутні будь-які бажання на добрі вчинки? Коли ви носите у своєму серці зло, то насамперед шкодите самому собі. Про це твердить і наша православна релігія (безбожник тлумачить релігійні істини!).
    Подальші мої міркування релігії не стосуються. Пригадую своє проживання у багатоповерхівці. Забилась каналізація. Сантехніків не дочекаєшся. Через декілька днів людям будуть продемонстровані «експонати», виловлені сантехніками з каналізаційного стоку: жіночі гігієнічні засоби, панчохи, рукавички, пакети з лушпинням і т.д. Але це станеться пізніше. А поки що… вибігає бабуся із квартири на першому поверсі і репетує до неба (не до Бога) з мольбою і гнівом: «Людоньки! Та що ж ви робите?! Не користуйтесь туалетом, майте совість! Гімна по хаті пливуть!!!» Як гадаєте, одразу послухались? Дзюськи! Знай наших! Від черствості одинаків страждає значна частина мешканців багатоповерхівки. Та сумління у винуватців не прокидається, бо ситуація повторюється. Був свідком та співучасником у непорозуміннях між мешканцями «осередку» двоповерхівки: тим, хто проживає на другому поверсі, немає діла, що на першому прогнили двері у під’їзді. А тим, що на першому, начхати на стелю, яка обвалилась у коридорі на другому поверсі. Лагодити дах – «прерогатива» тих, кому дощі найбільше дошкуляють, «сінешні» двері ремонтувати тому, у кого ноги мерзнуть і т.д.
    А зараз я репетую: людоньки! Чи ви люди?! Чи ви знаєте тільки рідну мову – матюки? Та зрозумійте нарешті, що багатоквартирний будинок – ваша спільна оселя, від цілісності якої залежить і ваше благополуччя! І якщо ви регулярно ллєте воду у ванні через край на голови сусідам з першого поверху, то це добром не закінчиться і для вас. Колись ваша ванна разом з вами опиниться на першому поверсі. Повірте досвіду будівельника з багаторічним стажем: несправна каналізація під будинком призводить до руйнації фундаменту, а отже і наближає передчасну смерть (справжню) вашого спільного дому. Невже ви неспроможні зрозуміти, що будь-які негаразди у вашому невеличкому суспільстві – серйозна болячка всього організму. Організму, що зветься людством!
    У мене дедалі більше складається враження, що людство не заслуговує статусу «розумного». Хочу протиставити антисемітам свою точку зору: я поважаю євреїв. Не тільки за те, що їхні прізвища частенько зустрічаються серед когорти професорів, академіків, бізнесменів, акторів, письменників, гумористів і т.п. Головна позитивна риса їхньої нації – згуртованість, повага, підтримка. І незважаючи на те, що вони розселені по всьому світу. А ми, проживаючи разом, готові одне одному горлянку перегризти! Та схаменіться! Чи ви хочете, щоб про нас, як про чукчів, анекдоти складали? Живемо як кішка з собакою? Та ні. Частенько спостерігаю, як собака з кішкою живуть у злагоді і порозумінні, згорнувшись разом у клубок. Чим не приклад довершеності взаємин? Інколи чую репліки: «Понаїхали чорні з Кавказу, скоро і нас виживуть». Та ми вдесятеро гірші за них! Ми самі себе винищуємо. Я від кавказців лайливого слова не чув. А наш девіз: «А щоб ти здох!» треба на державному прапорі золотими буквами вигаптувати. Ще й вимагаємо злагоди у парламенті? Який народ, таке і керівництво!!
    Наостанок хочу довести до вашої свідомості слова замісника голови районної ради Миколи Григоровича Жука: «Мені моя мама наказала: «Роби людям тільки добро!» Золоті слова! А тепер давайте разом пригадаємо, а що нам наказували наші мами? Чи ми дослуховуємось їхніх порад? Тож помізкуємо і зробимо належні висновки. Чи як ви думаєте, га? Я дуже хочу, щоб у нашому спільному домі, який зветься Україною, множились повага, шана і доброзичливість. І посміхайтесь, люди, одне одному.
    У вагоні київського метро молода дівчина подарувала квіти сторонній людині і на його здивування відповіла коротко: «А просто так», і посміхнулась. І усі присутні пасажири посміхнулись. Одразу Київ для мене став ріднішим. Отже, ваша посмішка має цілющі властивості! Дякую за увагу!


    Володимир ПЛУЖНИК,
    смт. Білики
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 726 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net