Субота, 27.04.2024, 16:30
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 13 » Перша телефонна станція з’явилась у Кобеляках 95 років тому



    Перша телефонна станція з’явилась у Кобеляках 95 років тому
    16:43
    Перша телефонна станція з’явилась у Кобеляках у далекому 1913 році. Це відомо з енциклопедичного довідника «Полтавщина» під редакцією А.В.Кропивницького (Київ, 1992 рік видання). Тож цьогоріч наш «Укртелеком», який представляє цех електрозв'язку № 14, святкує своє 95-річчя. Ця приємна подія, а також відзначення Дня працівників радіо, стали причиною зустрічі з начальником «Укртелекому» Миколою Терещенком напередодні свята.
    Увійшовши до установи, одразу помічаю охайний вигляд коридору, в кабінетах теж зроблено ремонт. Минулого року проведена реконструкція адмінприміщення цеху електрозв’язку, що дало змогу покращити умови праці для персоналу. Нові кабінети забезпечені новими меблями та комп’ютерною технікою.
    - У 2008 році проведена реконструкція лінійного господарства по селу Світлогірське з заміною повітряних ліній зв’язку на підземні кабельні, - розповів Микола Терещенко. – В цьому році встановлено 196 телефонів, з них пільговим категоріям населення - 36. Телефонна мережа за рік збільшилась на 117 телефонів і налічує майже вісім тисяч, майже половина з них – у сільській місцевості.
    А вісім років тому була введена в експлуатацію перша в районі цифрова станція ЕАТС «Донець» на 192 номери. У 2001 році замінено координату станції в Бутенках на ЕАТС «Донець» на 480 номерів. В цьому ж році замінено на «Донець» і шенгурівську станцію майже на 200 номерів. В 2003-му введена в експлуатацію телефонна станція в Дашківці, побудована крита стоянка для автомобілів. Через два роки у Кобеляках замінено координату АТС на ЕАТС «Дніпро», проведено ремонт переговорного пункту.
    У 2007 році в селі Радянське введена в експлуатацію станція «Донець» на 384 номери, що дало змогу розширити телефонну мережу вдвічі. Також збудована волоконно-оптична лінія зв’язку на дільниці Машівка - Нові Санжари - Кобеляки. У Лучках проведена реконструкція лінійного господарства із заміною однопарних кабелів повітряної лінії зв’язку на багатопарні, з прокладенням їх в грунт, що покращило якість роботи телефонної мережі.
    - Всі працівники цеху електрозв’язку віддані своїй роботі, - переконаний Микола Терещенко. – Та окремо хотілось би подякувати за сумлінну працю моїм заступникам: з маркетингу – Олександру Пестременку та з технічних питань – Миколі Хлистуну.
    В той час, як телефонна мережа збільшується, мережа дротового мовлення, на жаль, зменшується, і станом на 1 жовтня цього року становить 3853 радіоточки. Причиною зменшення, за словами заступника начальника з технічних питань Миколи Хлистуна, є підвищення ціни за радіопослуги.
    - Найчастіше приходять пенсіонери із заявами щодо відмови від користування радіо через неплатоспроможність. Говорять, що пенсії малі, а радіо подорожчало, - каже Микола Михайлович.
    Кілька десятиліть за користування радіо жителі Кобеляцького району сплачували в місяць лише 50 копійок. Тепер ціна зросла до шести гривень. «Причина здорожчання – підвищення ціни на електроенергію,» - говорить Микола Хлистун. Якщо хтось захоче підключити собі радіо, то потрібно буде заплатити 39 гривень 16 копійок.
    Кобеляцький цех електрозв’язку № 14 надає також можливість доступу до мережі Інтернет за різними технологіями. Користуються цією послугою 389 жителів району. З них 144 абоненти, які користуються широкосмуговим доступом до Інтернету за технологією ADSL, 26 абонентів працюють по комутованих лініях, з них 16 - у сільській місцевості. 233 абоненти користуються відкритим доступом до мережі Інтернет. Серед них - 16 навчальних закладів.
    - Нещодавно змонтовано нове обладнання, яке дасть змогу задовольнити всіх бажаючих користуватись швидкісним Інтернетом, - говорить начальних цеху Микола Терещенко. – Та поки що доступом до Інтернету за технологією ADSL зможуть скористатися лише жителі Кобеляк, по району ж поки що діє комутований Інтернет.
    Абонент, який захоче підключити собі швидкісний Інтернет, повинен буде придбати новий модем та сплатити 120 гривень за підключення. Тарифи за користування послугою будуть різні, мінімальна вартість – 80 гривень (128/512 кбіт/с). До кінця року ще 100 абонентів буде підключено до Інтернету за технологією ADSL.


    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 816 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net