Субота, 27.04.2024, 18:20
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 13 » Нарада під парканом



    Нарада під парканом
    16:57
    У вівторок до Кобеляцького району з робочим візитом приїжджав перший заступник голови Полтавської ОДА Іван Близнюк. Мету свого приїзду Іван Федорович визначив чітко і лаконічно: «Створення Національного парку».
    Та розмова під час невеличкої наради, в якій узяли участь заступники керівників обласних підрозділів Держлісгоспу, охорони навколишнього природного середовища, перший заступник голови Кобеляцької РДА Михайло Лещук та директор РЛП «Нижньоворсклянський» Віктор Попельнюх, в основному йшла навколо незаконних забудов, яких вдосталь на території потенційного національного парку. Сама нарада відбулася поряд з 2-метровим парканом, котрий відгороджує добрий гектар прибережної смуги від навколишнього світу. На паркані в кількох місцях вивішені аншлаги із суворим написом: «Приватна власність». На територію забудови обласних чиновників не пропустила охорона. На двох кремезних чоловіків у камуфляжі  не подіяли посвідчення ні першого заступника голови ОДА, ні тим більше представників екологічної служби. Даремно головний спеціаліст Кременчуцького відділення охорони навколишнього природного середовища Віталій Мазняк нагадував охоронцям, що по законодавству він та інші чиновники мають право заходити на територію об’єктів, розташованих у прибережній смузі. Чоловіки були незворушні: «У нас наказ керівника, телефонуйте йому».
    Іван Близнюк висловив здивування з приводу того, що у Світлогірському на березі споруджують такі об’єкти, а влада бездіє. Він запитав: «А що говорить сільський голова?». І почув у відповідь: «Він під слідством». Тоді Іван Федорович заявив: «Без зацікавленості влади поява таких об’єктів на березі Дніпра неможлива. Не пізніше як через тиждень з цього приводу в Полтаві буде проведена нарада. На неї будуть запрошені і співробітники природоохоронної прокуратури. Вже сьогодні я дам відповідне доручення по підготовці робочих матеріалів Ігорю Піддубному і Григорію Шарому, керівникам екологічної та землевпорядної служб».
    Далі розмова на фоні чиєїсь приватної власності йшла суто про можливість створення на території Кобеляцького району Національного парку. З-за паркану лунали звуки будівництва та просочувався запах чогось смаженого. З одного боку будівельники споруджували 3-поверховий котедж і ангари для човнів та яхт, а з іншого чиновники говорили про охорону довкілля.
    Віктор Попельнюх заявив, що Національний парк в Кобеляцькому районі вже мав бути створений. Але проти цього виступили депутати районної ради. За словами директора «Нижньоворсклянського», противники появи заповідного об’єкту в основному переймаються особистими інтересами, побоюючись втратити можливість безборонно полювати і рибалити.
    Представник районної ради Василь Мірошніченко, сказавши, що за останній рік позиція багатьох депутатів змінилась на користь Нацпарку, констатував: «Та все ж думки у депутатів різні. З ними потрібно працювати». А Михайло Лещук нагадав: «Деякі депутати виступають навіть проти існування нинішнього регіонального парку».
    Підсумовуючи, Іван Близнюк сказав: «Ваша ситуація не унікальна. Чимало місцевих чиновників по всій Полтавщині виступають проти  створення заповідних об’єктів державного значення. Так само борються і проти появи в пониззі Сули парку «Нижньосулинський». Я б рекомендував кобеляцькій владі, особливо райдержадміністрації, змінити свою позицію. Такі парки потрібні».
    На цьому й порішили. «Підпарканна» нарада закінчилась проголошенням «протоколу про наміри». Чиновники поїхали милуватися краєвидами дельти Ворскли, а будівельники діловито продовжували свою роботу.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 675 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net