Субота, 04.05.2024, 05:18
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 2 » Рік завершено – підводимо підсумки



    Рік завершено – підводимо підсумки
    09:43
    На сучасному етапі розвитку України одним із головних пріоритетів держави та Фонду соціального страхування від нещасних випадків  на виробництві та професійних захворювань України є прагнення покращити соціальну захищеність людини в процесі її трудової діяльності та у разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, аби повною мірою підвищити якість життя людини та сприяти суспільному прогресу.
    Основною та принциповою передумовою успішного функціонування Фонду є темпи та обсяги надходжень страхових внесків від страхувальників. Відповідно  до офіційної статистики, станом на 01.01.2009 року кількість страхувальників Кобеляцького району становить 739, що у порівнянні з початком 2008 року більше  на 16, або на 2,2 відсотка.
    За 2008 рік до відділнення Фонду у Кобеляцькому районі надійшло 612,0 тис. грн. страхових внесків роботодавців.
    Станом на 01.01.2009 року на обліку в Кобеляцькому відділенні Фонду перебуває 97 потерпілих внаслідок травмування на виробництві, з яких 62 інваліди.
    Відділенням Фонду, відповідно до ст.21 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», проводиться відповідна робота по наданню соціальних послуг  та здійсненню виплат потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві.
    За 2008 рік відділенням виплачено коштів потерпілим в загальній сумі 670,7 тис. грн., в тому числі:
    -  нараховано та проведено соціальних виплат на загальну суму 623,4 тис.грн., з них:
    • одноразової допомоги в разі стійкої втрати професійної працездатності  в  сумі 49,5 тис.грн.
    • страхових виплат потерпілим на виробництві внаслідок стійкої втрати працездатності на суму 339,5 тис.грн.
    • Виплачено одноразових допомог в разі смерті потерпілого на суму 183,8 тис. грн.;
    • Призначено  та здійснено страхові виплати внаслідок втрати годувальника в сумі  31,2 тис.грн.
    • Проведено виплату витрат на поховання  на суму   1,9 тис.грн.;
    • Проведено компенсацію моральної шкоди потерпілому  на суму 17,0 тис. грн.
    • Допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю на суму 0,5 тис. грн.
    -  надано медико-соціальних послуг 16 потерпілим на загальну суму 47,3 тис.грн., зокрема:
    • спеціальний медичний, постійний сторонній догляди та  побутове обслуговування в сумі 25,6 тис. грн.;
    • відшкодовано вартість лікування у лікувально-профілактичних закладах  11 потерпілим на суму 15,1 тис.грн.;
    • компенсація виплат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування інвалідів в сумі 0,5 тис. грн.;
    • відшкодовано витрат на протезно – ортопедичні вироби 3 потерпілим в загальній сумі 5,6 тис. грн.
    надано санаторно-курортні путівки 5 інвалідам, з відшкодуванням вартості проїзду в сумі 0,5 тис.грн.

    За 2008 рік в Кобеляцькому районі було допущено 7 нещасних випадків пов’язаних з виробництвом (3 - на підприємствах агропромислового комплексу, 2 - в переробній промисловості та 2 - на підприємствах житлово-комунального господарства), внаслідок яких постраждало 9 осіб, в тому числі 2 смертельно. Крім того, встановлено один випадок професійного захворювання.
    За аналогічний період минулого року в районі було допущено 11 нещасних випадків, внаслідок яких постраждало 11 осіб, в тому числі 1 смертельно.
    Підводячи підсумки виробничого травматизму, слід сказати, що 2008 рік не дивлячись на зменшення загальної кількості нещасних випадків призвів до збільшення їх тяжкості та  нещасних випадків із смертельним наслідком.
    Головними причинами нещасних випадків  були і залишаються організаційні, тобто такі, що залежать насамперед від людського фактрору і які можливо, передбачити, попередити та не допустити, а саме: незастосування засобів індивідуального захисту, порушення технологічного процесу, допущення до виконання робіт з підвищеною небезпекою без спеціального навчання та перевірки знань з охорони праці, не проведення медичних оглядів працівників.
    Відповідно до ст.22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» Кобеляцьким відділенням Фонду проводяться відповідні профілактичні заходи, спрямовані на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці.
    За 2008 рік Кобеляцьким відділенням Фонду проведено 96 перевірок на підприємствах Кобеляцького району, за результатами проведених перевірок виявлено 1543 порушення законодавчих та нормативних актів з охорони праці.
    З метою оперативності та підвищення ефективності проведення перевірок відділення Фону в своїй роботі плідно співпрацює з іншими контролюючими органами, а саме:
    згідно розробленого графіку спільних перевірок проведено перевірки на 4 підприємствах із залученням представників управління праці та соціального захисту населення, управління агропромислового розвитку, Кобеляцької районної санітарно епідеміологічної станції, інспекції Держгірпромнагляду в Полтавській області, за результатами проведених перевірок виявлено 96 порушень законодавства про охорону праці.
    Проведеними перевірками встановлено, що в ряді перевірених підприємств не дотримуються нормативних актів та законодавства України «Про охорону праці» , при цьому керівниками підприємств не вживаються відповідні заходи по усуненню виявлених порушень, що є загрозою травмування працівників та призводить до виникнення нещасних випадків.
    На жаль в Кобеляцькому районі ще трапляються «бізнесмени», які, користуючись прогалинами в чинному законодавстві та спекулюючи на дефіциті робочих місць, намагаються зекономити на безпеці та здоров’ї підлеглих шляхом неофіційної експлуатації найманих працівників без оформлення трудових договорів або оформляючи найманих працівників приватними підприємцями з метою ухилення від сплати податків та страхових внесків до Державних цільових фондів.
    Використовуючи найману працю без укладення трудового договору, роботодавці фактично позбавляють працівників соціальних прав та гарантій передбачених Законом України «Про охорону праці» та порушуючи вимоги вказаного Закону сприяють створенню соціальної напруги серед населення.
    З огляду  на весь маштаб негативних процесів сьогодення, звертаюсь до Вас, шановні роботодавці , як до однієї зі сторін соціального партнерства від імені тих потерпілих, для кого щомісячні виплати, які вони отримують від Фонду, є єдиним джерелом доходів; тих інвалідів, для яких інвалідний візок, милиці, авто від Фонду є єдиною можливістю відчути себе незалежними та повноцінними членами суспільства.
    Шановні роботодавці! Усвідомлюйте відповідальність за найманих працівників. З метою недопущення дестабілізації у здійсненні страхових виплат потерпілим від нещасних випадків на виробництві та членам їх сімей  своєчасно перераховуйте страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, адже від цього залежить доля людей, які втратили своє здоров’я у процесі трудової діяльності.

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 865 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net