Пятниця, 03.05.2024, 19:28
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 2 » Необмежені можливості від Олександра Олійника



    Необмежені можливості від Олександра Олійника
    09:48
    Зима цього року знову застала усіх зненацька. Знову старі-нові проблеми з опаленням, а в першу чергу — з його вартістю. Чергове зростання цін на газ і автоматично — подорожчання опалювання. За ті ж самі напівтеплі батареї. Чи можна розірвати це коло? Не на рівні високої політики, а, так би мовити, на побутовому рівні.
    Вже давно пропонує свою концепцію дешевого опалювання будинків, промислових і господарських об'єктів полтавський винахідник Олександр Олійник. І не тільки теоретично. Він запатентував свій винахід — одноконтурний опалювальний котел «НОМ». Абревіатура вибрана невипадково. «НОМ» — «необмежені можливості».
    Олійник - не винахідник-теоретик, чиї креслення, експериментальні зразки протягом років припадають пилом. Він створив приватне підприємство, і його котли «НОМ-1», «НОМ-3» вже давно (майже десять років) і надійно працюють в Україні — у Львові, Києві, Ужгороді, Донецьку, Житомирі, Тернополі, Луганську, Краснограді та інших містах, вони дозволяють витрачати майже вдесятеро менше газу, ніж казани з «розкрученими» брендами.
    Не вдаючись у технічні деталі, зрозумілі тільки фахівцям-теплотехнікам, зазначимо, що казани Олійника відрізняються рекордно низьким споживанням газу для обігріву приміщень. Економія досягається за рахунок застосування високоефективного теплообмінника, запатентованого винахідником кілька років тому. Наприклад, для обігріву шкільного приміщення площею 2000 м2 казан «НОМ» буде споживати 60-100 м3 газу в добу, приватного будинку площею 610 м2 - 32 м3 на добу з урахуванням окремого підігріву води і приготування їжі. Цікаво, що котли відрізняються від своїх аналогів не тільки виконанням (природною і заданою циркуляцією теплоносія ) і потужністю — 20, 29, 38, 58 кВт і більше, але і використанням палива. Окрім традиційного газу, вони ефективно працюють як на рідкому паливі, так і на твердому - вугіллі, дровах, відходах деревообробки і т.п.
    До речі, за словами Олійника, в Америці, як і в Європі, вже відмовляються від водяного опалювання як недостатньо ефективного і дорогого: підігріти великий об'єм води і транспортувати його, підтримуючи при цьому необхідну температуру, дуже витратно. В умовах постійного дорожчання енергоносіїв перевагу все частіше віддають іншим видам опалювання. Наприклад, підігріву повітря в приміщеннях. Перспектива цієї тенденції і стала для полтавського винахідника поштовхом для пошуку. Олександр Олійник розробив новий вид продукції - теплогенератори «НОМ» - і збирає їх на своєму підприємстві.
    — Сфера застосування теплогенераторів значно ширша, ніж у водогрійних котлів, — пояснює Олійник. — Так, теплогенератори «НОМ» швидко обігрівають як маленькі, так і дуже великі приміщення — цехи, шахтні стовбури, тваринницькі ферми, птахофабрики, теплиці та інше. З допомогою «НОМ» можна, наприклад, сушити дерево, зерно. Дякуючи мобільності, їх можна застосовувати в польових умовах. Наприклад, в армії, в зонах стихійної біди, в інших екстремальних умовах.
    Як і котли опалювання, теплогенератори можуть працювати на різних видах палива - газі і твердому паливі. З газом все зрозуміло: буде газ - буде і тепло. Але особливість цих теплогенераторів у тому, що на дровах вони працюють не менш ефективно, ніж на газові. «НОМ-3» забезпечує вихід гарячого повітря до 1900 м3 на годину. При цьому на дві години роботи йому потрібно всього 8-10 кг дрів, а газу - 1-6 м3 для роботи протягом години.
    До речі, технологією вже зацікавилися кобеляцький міський голова Олександр Ісип та директор Ліщинівського будинку-інтернату Анатолій Шкарбан. Крім них, «НОМи» мають намір використати виробники сільськогосподарської продукції для сушки зерна.
    Детальніше дізнатися про технології Олександра Олійника та можливість їх застосування можна за телефоном 8(050)973-72-30.


    Олексій Теплий

    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1679 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net