Пятниця, 03.05.2024, 23:21
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 6 » Заробітчани повертаються додому і стають на облік в районному центрі зайнятості



    Заробітчани повертаються додому і стають на облік в районному центрі зайнятості
    09:50
    Станом на 28.01.2009 р. у Кобеляцькому центрі зайнятості на обліку перебуває на 597 осіб більше, ніж рік тому. З них близько 300 чоловік працювали за межами району і повернулися із заробітків внаслідок звільнень із великих підприємств інших міст України. Більшість з цих людей були працівниками банківської сфери, менеджерами, робітниками на заводах. В центрі зайнятості на момент написання статті було 38 вільних вакансій. Серед них - вакансії слюсаря, страхового агента, соціального педагога, підсобників, заготівельників сировини та ін.
    - Зараз у нас іде стабільна, спокійна, як завжди, робота. Звичайно, кількість людей, що звертаються до центру, збільшилася, але не настільки, щоб це можна було назвати кризою, – розповідає директор Кобеляцького районного центру зайнятості Наталія Хейлик. – Для прикладу, ви зараз проходили по коридору і, напевно, помітили, що в нас немає ажіотажу, немає великої кількості людей, які нервують, стоять у чергах. Ми не відмовили жодній людині з тих, що звертаються до нас за послугами: надаємо консультацію, ставимо на облік. До нас часто звертаються працівники сільськогосподарських підприємств, які розташовані як в нашому районі, так і в сусідніх районах.
    Твердження, що критичної ситуації немає, Наталія Миколаївна спробувала довести з допомогою статистичних порівнянь. З початку цього року працевлаштована 31 особа (станом на 26.01.09), а в січні минулого року – 40 чоловік. На тимчасових оплачуваних громадських роботах в цьому році уже працювали 30 осіб, в минулому – 24. Проходили профнавчання цього року на виробництві 34 особи, в минулому році за цей самий період – 41. Але вже є домовленість, за якою ще 15 чоловік буде направлено на профнавчання за рахунок коштів роботодавців.
    Серед підприємств інших районів, у яких працювали кобелячани, є ті, з якими центр зайнятості має усні домовленості. Наприклад, агрофірма «Ворскла» Новосанжарського району, де працювало близько 20 жителів Бутенківської сільської ради, котрі зараз перебувають на обліку в центрі зайнятості. Підприємство, щоб зменшити навантаження на свій фонд оплати праці, звільнило цих осіб. У минулому році таких тенденцій не спостерігалося. Але вже існує домовленість з агрофірмою про те, що вони у лютому візьмуть працівників на громадські роботи та профнавчання.
    Працівники центру зайнятості не лише пропонують вакансії безробітнім, а й намагаються спрямувати робітників на самостійний пошук роботи, наприклад, давати оголошення про пошук в газету. Читачі «ЕХО» також, напевно, помітили, що кількість оголошень «шукаю роботу» останнім часом значно збільшилась.
     Нещодавно на законодавчому рівні відбувся ряд змін по отриманню матеріальної підтримки в центрі зайнятості. Звільнятися «за згодою сторін» тепер не так вигідно, як раніше.
    13 січня цього року вступив у силу закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення», згідно з яким особам, звільненим з роботи за згодою сторін, при зверненні до центру зайнятості допомога по безробіттю скорочується на 90 календарних днів, а її виплата починається з 91 календарного дня перебування особи на обліку. Крім того, якщо ви пройшли курси перепідготовки і двічі відмовились від запропонованої роботи, ви втрачаєте право на допомогу по безробіттю.
    Поганою новиною для роботодавців є зміна розміру страхових внесків на загальнообов’язкове державне страхування на випадок безробіття. Відтепер роботодавці повинні нараховувати страхові внески в розмірі 1,6% (до 13 січня - 1,3%), а утримувати із заробітної плати своїх працівників – в розмірі 0,6% (до 13 січня - 0,5%).
    Після розмови з директором кореспондентові запропонували екскурсію по приміщенню центру зайнятості. Здивувала кімната для семінарських занять площею не більше двадцяти квадратних метрів.
    - Коли на семінарському занятті присутні близько 30 осіб, нам на вулицю виходити доводиться, – коментує Наталія Миколаївна.
    Привернув увагу привабливий куточок для відпочинку дітей, доки їх батьки знаходяться на прийомі. Розфарбовані аркуші в альбомі свідчили про те, що вже не одне дитя проводило тут дозвілля…
    Комфортніші умови повинні бути вже влітку, коли працівники центру зайнятості планують святкувати новосілля у новій будівлі. Тоді й актовий зал буде для семінарських занять, і кімната відпочинку для дітей, і простір для відвідувачів. Навіщо будувати нову будівлю? Насамперед для відвідувачів центру зайнятості, хоча навряд чи хтось там опиняється із власного бажання. Сьогодні на обліку в центрі зайнятості стоїть 2119 осіб, у минулому році у цей же час було 1522.

    Любов ОНИЩЕНКО
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1363 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net