Пятниця, 03.05.2024, 23:46
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 6 » Порушники, увага, вас знімають!



    Порушники, увага, вас знімають!
    09:59
    Як свідчить статистика, однією з основних причин скоєння ДТП є перевищення швидкості руху транспортних засобів. На сьогоднішній день для контролю за рухом транспортних засобів та дотримання ними встановленої швидкості руху працівниками Кобеляцької роти ДПС використовуються вимірювачі швидкості „Беркут», „Радіс», а зовсім недавно з’явився прилад нового покоління - радіолокаційний записуючий вимірювач швидкості „Візир», який використовується для фото- та відеозапису фактів порушень Правил дорожнього руху. Зовні прилад нагадує звичайний радар. Зручний у користуванні. Інспектор ДПС легко може тримати „Візир» у руках. Працювати „Візир» може у двох режимах: у першому випадку за допомогою функції „Радар» потрібно налаштувати прилад на відповідний поріг швидкості. Якщо швидкість більше зазначеної, прилад автоматично спрацьовує у системі фото- або відеозапису. У другому випадку „Візир» може бути використаний як звичайна відеокамера, наприклад, для зйомок ДТП. Принцип дії приладу заснований на вимірюванні частоти високочастотних сигналів при відображенні об’єкта, що рухається. „Візир» фіксує правопорушення протягом 60 секунд, потім автоматично вимикається до наступного правопорушення. Щоб притягти водія до відповідальності за перевищення швидкості, навіть не обов’язково його зупиняти, досить зафіксувати на „Візир».
    В одному з кабінетів Кобеляцької роти ДПС є спеціально відведений комп’ютер. Після закінчення патрульного чергування інспектори ДПС підключають „Візир» до комп’ютера і переносять всю зібрану інформацію. Дані з „Візира» обробляються на цьому ж комп’ютері, і після перегляду відеозапису робляться фотографії. Інспектор вводить в базу даних зафіксований під час зйомки номер транспортного засобу і у вільних ячейках таблиці з'являються дані про власника автомобіля.
    Для посилення доказової бази інспектори практикують проведення відеозапису, де чітко видно не тільки номер машини, а й знак, що вказує на назву населеного пункту або знак щодо обмеження швидкості. Це дає можливість якомога точніше підтвердити факт порушення.
    Далі порушнику виносять постанову, зазначають суму штрафу. Копія постанови і фотографія надсилається власнику транспортного засобу, оригінал направляється до ВДАІ за місцем проживання власника транспортного засобу.
    Нагадуємо, що відповідно до статті 14-1 КУпАП до адміністративної відповідальності за порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису, притягаються власники (співвласники) транспортних засобів.
    За наявності обставин, які свідчать про вчинення порушення іншою особою, власник (співвласник) транспортного засобу може протягом десяти днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу повідомити про відповідні обставини (транспортний засіб знаходився у володінні чи користуванні іншої особи, вибув з його володіння внаслідок протиправних дій інших осіб тощо) орган (посадову особу), що виніс постанову про накладення адміністративного стягнення. На період з’ясування та перевірки цих обставин виконання постанови про накладення адміністративного стягнення зупиняється до моменту встановлення особи, яка вчинила це правопорушення.
    Постанова по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена у порядку, передбаченому статтями 287, 288, 289 КУпАП.

    Командир Кобеляцької роти ДПС майор міліції Вадим Чумак
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1054 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net