Субота, 04.05.2024, 00:33
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 6 » Відробітчани



    Відробітчани
    10:06
    Після того, як в Адміністративному Кодексі України з’явилась така міра покарання, як «громадські роботи», на собі їх відчули вже 15 жителів Кобеляцького району. Всі 100 відсотків покараних – це власники транспортних засобів, затримані за управління ними в нетверезому стані. Цікаво, що із 15 водіїв лише двоє є власниками автомобілів. Усі інші – скутеристи.
    Віктор Р., житель селища Білики, в понеділок 26 січня з’явився «на прийом» до керівника Кобеляцького районного підрозділу Решетилівської міжрайонної приймальної виконавчої інспекції Валерія Скорика. Саме ця установа контролює, як відбувають покарання люди, засуджені до примусових громадських робіт. Віктор навідріз відмовляється фотографуватись, буркнувши щось на зразок: «Я не фотогігієнічний». А потім чесно зізнається: «Та мене ж у Біликах всі знають, і так сміятимуться, як побачать, що вулиці мету».
    Віктор у грудні був затриманий співробітниками ДАІ, коли їхав на своєму скутері «Хонда-Діо», будучи напідпитку. Про це він говорить так: «Розбалувались всі. І я тоже. Вже привикли на скутерах п’яні їздити». Судив його Кобеляцький районний суд. Суддя Віктор Голубченко прийняв ухвалу застосувати до нерозважливого скутериста таку міру покарання, як громадські роботи. Віктор не приховує задоволення таким вироком. «Звідки ж я візьму оті дві п’ятсот на штраф? - говорить чоловік. - Та у мене скутер дешевше стоє». Чоловік вже кілька місяців після скорочення штатів на Білицькому молочноконсервному комбінаті не працює, знаходиться на обліку в центрі зайнятості.
    Задоволений таким рішенням суду і Валерій Скорик. Він каже: «Це добре, що суд враховує соціальний і матеріальний стан громадянина. Більшість із тих, хто відбуває громадські роботи, – безробітні. А дві з половиною – три тисячі гривень штрафу для них є непідйомною сумою».
    - Віктор, а ви ж у нас злісний порушник. Чому не з’явився в інспекцію одразу після постанови суду? - звертається Скорик до порушника.
    - Так я не знав. Сказали, через два місяці постанову пришлють.
    - Що, і нашої повістки не отримував?
    - Та не отримував я. Поштового ящика у нас немає. А поштальонша десь ту бумажку заносила, - починає виправдовуватись чоловік.
    - Добре. Врахуємо твоє пролетарське походження. Чи може послати матеріали в суд? А там можеш і 15 діб адмінарешту отримати.
    - Ні, не треба.
    - Тоді завтра о 8.00 ви, Віктор Батькович, повинні з’явитись у Білицьку селищну раду в розпорядження селищного голови Юрія Латиша. Будете відпрацьовувати свої гріхи. Кожного дня по чотири години. А ми контролюватимемо цей процес».
    Більшість із покараних за керування транспортом у нетверезому стані є жителями райцентру. А тому виконувати примусові громадські роботи вони приходять до Володимира Слісаренка, керівника комунального підприємства «Міська сервісна служба». Це підприємство розташоване за 50 метрів від кримінальної виконавчої інспекції. Така специфіка місця розташування полегшує контроль за виконанням покарання. «А контролювати треба, - впевнений директор «МСС» Володимир Слісаренко. – Адже далеко не всі й покарання відбувають свідомо. Один вкалує всі 4 години, інший – волинить». А взагалі роботи вистачає всім. Вони (покарані) у нас і вулиці від снігу очищали, і могили копали. Зараз вже всі свої 40 годин відпрацювали, нових «поступлєній» немає».
    За даними, отриманими в Кобеляцькому ВДАІ, в грудні 2008 року за керування транспортом у нетверезому стані були затримані 20 водіїв. Із них 15 чоловік відбули громадські роботи, троє оштрафовані і один відбув 15 діб адмінарешту.

    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 738 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net