Неділя, 28.04.2024, 11:46
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 8
    Гостей: 8
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 13 » Каналізацію відремонтують, Ісипа не знімуть



    Каналізацію відремонтують, Ісипа не знімуть
    10:16
    10 лютого в Кобеляки приїжджав і провів прийом громадян перший заступник голови Полтавської ОДА Іван Близнюк. Даний захід проходив у кабінеті голови РДА Олега Решетила. Першими на прийом до посадовця записалися співробітники БТІ, активістки громадської організації «Діти війни» Віра Ситник і Марія Коба та жителька Кобеляк Людмила Таранушич. Вони зайняли місця біля кабінету голови РДА ще задовго до 11-ої години, коли мав прибути Близнюк. Згодом «підтяглися» й інші люди, в основному жителі райцентру.
    Іван Близнюк з’явився в РДА за 15 хвилин до 12-ої. До того в черзі вже висловлювали невдоволення і вголос розмірковували, чи взагалі прибуде посадовець з Полтави. Та Іван Близнюк прибув і одразу без зайвих церемоній та «розкачки» розпочав прийом.
    Керівник районного БТІ Ніна Ясинська та її підлеглі поскаржились Близнюку на те, що підприємство поставили на межу банкрутства. Причина – занадто низький тариф на послуги. Фахівці підприємства піврахували і підготували обґрунтовані розцінки. Але у відділі економіки облдержадміністрації не хочуть розглядати відповідні документи. Кобелячани прохають встановити тариф у розмірі 30 гривень, в Полтаві погоджуються лише на 24. Іван Близнюк пообіцяв у найближчий четвер провести в Полтаві нараду за участю зацікавлених сторін і знайти компромісне рішення. Для порівняння: за словами кобеляцьких «бетеішників», аналогічні послуги в Царичанці коштують 60 гривень.
    Людмила Таранушич скаржилась на скрутне матеріальне становище. Вона скаржилась, що втратила роботу і субсидію на користування природним газом і зараз не має грошей для того, щоб заплатити за опалення. Прохала допомогти влаштуватись на роботу або надати матеріальну допомогу. Іван Федорович пообіцяв надати фінансову підтримку через одного з депутатів облради.
    Представниці «Дітей війни» підняли кілька районних і одночасно загальнодержавних проблем.
    - Чому перестали виплачувати тисячу гривень в рахунок повернення втрачених заощаджень?
    - Причина проста. В державному бюджеті на ці витрати немає грошей. І взагалі, питання повернення заощаджень дуже складне і дискусійне. В минулому році по Україні на дану ціль використали 6 мільярдів гривень, в Полтавщині – 261 мільйон. І що? Вкладників вчетверо більше, гроші отримали далеко не всі. Ті, хто не отримав, залишились невдоволеними, нове прискорення отримали інфляційні процеси. Можливо, краще було б 6 мільярдів використати на створення нових робочих місць чи на впровадження енергозберігаючих технологій?
    - Ви знаєте, що кобеляцьке відділення «Ощадбанку» є підрозділом Комсомольського. І в районі побутує думка, що кобелячан обділяють, не дають їм грошей, виділених на повернення заощаджень.
    - Я перевірю статистичні дані. Якщо надана Вами інформація підтвердиться, то такий перекос буде ліквідований.
    - Є питання по пільгах на пасажирські перевезення. Ми вважаємо, що краще доплачувати самим пільговикам, а не давати гроші перевізникам.
    - На 100 відсотків згоден з Вами. Як не парадоксально це звучить, але з цим згодні і самі перевізники. Адже держава постійно затримує їм компенсаційні виплати за перевезення пільговиків. Але депутати Верховної Ради чомусь не бажають змінювати законодавство.
    - Лише «Діти війни» Кобеляцького району подали 2 тисячі судових позовів щодо порушення їх прав. Чи можете надати допомогу у цьому питанні?
    - На жаль, не можу Вам нічого навіть пообіцяти. Просто не хочу брехати. А взагалі-то ця проблема виникла через постійне загравання влади, політиків з народом, з виборцями. «Заграванням» є і ота тисяча, і пільги для дітей війни. Ті, хто все це наобіцяв, законів наприймав, прекрасно знали – на все це немає грошей. А тепер громадяни судяться із державою. Чесно скажу, навіть вигравши суд, шансів отримати гроші практично немає.
    - Ми нібито й розуміємо це. Але ж яка несправедливість – одні бідують, інші жирують.
    - Так, це є. Ось ми тут з Вами говоримо про пенсії, про якісь 700-800 гривень. А депутати Верховної Ради не забули лише про себе, коханих, піднявши собі зарплату з 25 до 36 тисяч гривень на місяць. А всім іншим – зась.
    - Ще є прохання від людей. Як би змінити градацію при встановленні тарифу на газ? Нехай би мінімальна ціна встановлювалась при споживанні 3 тисяч кубів у рік.
    - Цікава пропозиція, будемо вивчати. Хоча привчатись до економії потрібно. І Ви знаєте, статистика свідчить, що українці вже завзято економлять. Так, за останні два роки по Полтавщині газифіковані сотні населених пунктів, з’явились десятки тисяч нових споживачів. А кількість спожитого населенням газу не зростає. Більш ощадливими стали люди.
    Потім в кабінет зайшли кілька жителів райцентру. Це були переважно жінки пенсійного віку, мешканки багатоквартирних будинків по вулицях Шевченка і Пушкіна. Поскільки стільців для всіх не вистачило, Іван Близнюк попрохав зачекати хвилинку, доки занесуть додаткові. Але почув у відповідь: «Нічого, ми постоїмо». Тоді чиновник встав зі свого стільця і до кінця розмови стояв.
    Розпочав діалог Валерій Коробчинський:
    - Що нам робити з нашим міським головою? Він ігнорує закони України і приписи прокурора.
    Одразу вступили в діалог і жінки, які прийшли на прийом.
    - У нас у дворі каналізація забита.
    - У під’їздах світла немає.
    - Інваліда першої групи викинули на вулицю.
    Почувши таку кількість різних претензій, Іван Близнюк запросив у кабінет для роз’яснення ситуації голову РДА Олега Решетила.
    В ході розмови вияснилось, що група жителів Кобеляк звернулась до влади з проханням ліквідувати надзвичайну ситуацію, що склалася в зв’язку із аварією в каналізаційній системі. У міської влади немає ні грошей, ні фахівців, ні засобів захисту людей, щоб відкачати нечистоти, які накопилися у стічних ямах, що поряд із багатоквартирними будинками. Олег Решетило запевнив, що райдержадміністрація про ситуацію знає і в найближчі дні аварія буде ліквідована. Іван Близнюк, в свою чергу, пообіцяв у разі необхідності сприяння облдержадміністрації.
    Щодо загальних претензій до міського голови з боку групи пенсіонерів, то конструктивної розмови не вийшло. Й Іван Близнюк, і Олег Решетило в один голос заявили, що не мають законних підстав втручатися в роботу міської влади.
    Іван Федорович заявив: «Вперше бачу людей, яких цікавить не так вирішення конкретної проблеми, як спрага крові. Взагалі я вважаю, що Кобеляки по благоустрою, по утриманню комунальної інфраструктури є одним із кращих райцентрів Полтавщини».
    Подякувавши за обіцяне сприяння у вирішенні каналізаційної проблеми, відвідувачі пішли. Щоправда не зовсім задоволені, адже обіцянки «посадити» чи «зняти» Олександра Ісипа вони не отримали.
    Вже після зустрічі до автора статті підійшов і надав свій коментар Валерій Коробчинський: «Після прийому добавилось запитання: «Хто «вище сидить»: чиновники ОДА над міським головою, чи міський голова над чиновниками ОДА?» Щодо репліки пана Близнюка «Ви хочете крові», то насправді ніхто «крові» не хотів, люди хотіли, щоб над ними не ставили експериментів і дали можливість жити не «по поняттям», а по закону. І ще, говорять, що американська конституція розпочинається словами «влада слугує народу». В нашій такого немає, а сама влада як вважала народ за бидло, так і вважає. Чиновники ще й щиро обурюються, якщо хтось із скаржників уміє читати і писати.»
    Від автора: не беручись коментувати цю ситуацію, наведу точку зору незалежного експерта. Днями в Кобеляках перебував Олександр Стешин, керівник відділу матеріального забезпечення комунгоспу міста Борисов, що в Білорусі. Дізнавшись, що в Кобеляках всі будинки переведені на індивідуальне опалення, він сказав: «Це велике досягнення. Борисов - місто багатше, аніж Кобеляки. Але ми про таку реформу лише мріємо».

    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 820 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net