Неділя, 28.04.2024, 12:06
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 13 » Ігор Кріль: Ми повинні зупинити сповзання України у прірву



    Ігор Кріль: Ми повинні зупинити сповзання України у прірву
    10:16
    5 лютого лідер Єдиного Центру народний депутат України Ігор Кріль представив у парламенті антикризову ініціативу Єдиного Центру. Для чого потрібен План оновлення країни, політик розповів кореспонденту нашої газети.
    К.: Ігорю Івановичу, невже ситуація в Україні настільки складна, що виникла необхідність розробити окремий спеціальний план її порятунку?
    І.К.: Складна - це дуже м'яко сказано. Фінансова та економічна криза набирає обертів. Уряд довів неспроможність ефективно реагувати на кризові явища. Економіка опинилася перед небезпекою повного краху. І на тлі цієї небезпеки у нас триває політична криза. Якщо нічого не змінити, то найближчим часом вона лише поглиблюватиметься. Президентська кампанія вже почалась, і чим ближчою стає дата виборів, тим більш запеклими будуть політичні баталії. Ми повинні зупинити сповзання України у прірву. Ми всі разом повинні дати країні план розвитку, який би врахував економічні та політичні ризики. Без політичної стабільності ми не зможемо протистояти кризі економічній.
    К.: Як саме Ви пропонуєте досягти такої стабільності?
    І.К.: У нас попереду низка різноманітних виборів, які загалом триватимуть понад два роки. У січні 2010-го - вибори Президента. У березні того ж року - вибори міських, сільських, селищних голів, а через рік - вибори до місцевих рад. Крім того, сьогодні очевидно, що у ці два роки нам не вдасться уникнути позачергових парламентських виборів. Така кількість виборчих кампаній в умовах економічної кризи може виявитися згубною для країни. Тому ми пропонуємо зменшити їхню кількість до двох. У жовтні - листопаді цього року - провести одночасно позачергові парламентські та президентські вибори. А поряд з ними винести на всенародне голосування проект змін до Конституції. Український народ має поставити крапку в нескінченних дискусіях про модель влади. У країні має бути один господар.
    К.: А яким чином, на Вашу думку, зменшення кількості виборчих кампаній сприятиме досягненню політичної стабільності?
    І.К.: По-перше, я сподіваюсь, що одночасні парламентські та президентські вибори залишать у минулому те протистояння, яке ми зараз спостерігаємо у владі. По-друге, чим менше буде у нас «днів виборів», тим більше нервів ми збережемо людям. Та й у політиків буде не так багато приводів тягати один одного за чуби. І по-третє, що сьогодні особливо важливо, це дасть можливість зекономити бюджетні кошти. Бо організувати одне голосування, нехай і за кількома бюлетенями, завжди дешевше, ніж два різні.
    К.: Ви і Ваші однопартійці у парламенті виступаєте за відставку уряду Тимошенко. Але якщо вже цього року проводити парламентські вибори, можливо, варто почекати, поки новообрана Верховна Рада сформує новий Кабінет міністрів?
    І.К.: Верховна Рада мусить сформувати новий Кабмін, у який мають увійти виключно професіонали від усіх парламентських політичних сил. Основними вимогами до кандидатів на посади міністрів мають стати професіоналізм і публічна відмова від участі у президентських виборах. Лише в цьому разі в складний передвиборний період можна буде утримувати ситуацію в економічній та соціальній сферах і уникнути популістських кроків з боку виконавчої влади.
    К.: Тож яким чином Ви пропонуєте організувати виборчий процес у найближчі два роки?
    І.К.: Вже в найближчий час необхідно змінити виборче законодавство, запровадивши відкриті партійні списки на виборах народних депутатів та місцевих рад. Люди мають знати тих, кого вони обирають. Далі - змінене законодавство, яке забезпечить прийняття Конституції на референдумі.
    Політичні сили, які виступають за різні моделі влади в Україні, повинні винести на Референдум свої варіанти змін до Конституції.
    Необхідно перенести вибори міських, селищних та сільських голів і провести їх разом з виборами депутатів місцевих рад у березні 2011-го року. Таким чином ми уникнемо постійних виборчих кампаній, забезпечимо чіткий розподіл повноважень Президента, уряду й парламенту на основі моделі влади, яка відповідатиме волі народу.
    Тільки в такий спосіб ми зможемо стабілізувати владу, а головне - зупинити зневіру в суспільстві і повернути людям надію.

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 707 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net