Пятниця, 03.05.2024, 11:22
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5568
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 19 » "Болить голова" від контрабандних цигарок лютий, 06 2009



    "Болить голова" від контрабандних цигарок лютий, 06 2009
    09:44
    Проблемним питанням з початку 2009 року для прикордонників Львівського прикордонного загону стала контрабанда цигарок у залізничних пунктах пропуску.

    - Від наших польських колег постійно надходять скарги, що ми не дотримуємося угоди, не виконуємо своїх зобов’язань з протидії контрабанді. Наразі це питання нам вдається вирішувати на місцевому рівні... Однак, скоро воно може вийти на рівень державний і польська сторона може звернутися до Міністерства закордонних справ України, – заявив під час координаційної наради «Про підсумки спільної протидії правопорушенням на державному кордоні у 2008 році та визначення основних напрямків взаємодії та протидії контрабандній діяльності у 2009 році» за участі представників Львівського прикордонного загону, «Львівської залізниці» та митної служби начальник Львівського прикордонного загону Валерій Гав’як.

    Валерій Гав’як розповів, що упродовж 2008 року через кордон було пропущено понад 4 млн. осіб та 1,639 млн. транспортних засобів. У порівнянні з 2007 роком, слід відзначити збільшення таких потоків. Однак, на кінець січня 2009 року у порівнянні з січнем 2008 року є незначне падіння таких показників.

    Щодо залізничних пунктів пропуску, то у 2008 році з ними не було проблем. А вже з початку 2009 року зросла кількість вантажів, які не були характерними для наших пунктів пропуску, зокрема, деревини.

    Пояснюючи, чому відбулися такі зміни на кордоні, Валерій Гав’як сказав: «Упродовж 2008 року виявлено та вилучено товарів, прихованих від митного контролю на 18 870,755 тис. грн. Також було вилучено 17 одиниць зброї, понад 8 кг психотропних речовин, 100 грам важких наркотиків тощо. Водночас, питання автомобільних пунктів пропуску для нас не є проблемним. Щодо залізничних пунктів пропуску, то схеми протиправної діяльності тут нам відомі. Головне питання, яке нас турбує, – вивіз тютюнових виробів. Мені здається, що це питання більше зараз нікого не цікавить, зокрема, суми, які тут фігурують є недостатніми для СБУ, щоб відкрити кримінальну справу. Ми намагаємося це вирішувати, але не маємо усіх можливостей. Наприклад, у пункті попуску у Володимирі-Волинському є вага, яка здатна важити з похибкою п’ять тон. А що таке п’ять тонн для цигарок? Ми не можемо таким чином їх виявити. Днями ми чотири вагони протримали два дні. Адже я знаю, що цигарки у них заховані є, вони кажуть – нема. Тоді довелося вручну усю деревину переглядати…»

    За 12 місяців 2008 та січень 2009 року було 16 випадків, коли прикордонники Льввіського прикордонного загону виявили цигарки. Зазвичай, їх перевозили у сипучому вантажі, адже саме у такому вантажі цигарки виявити набагато легше.

    Натоміть, поляки у 2008 році у 34 випадках вилучили понад 262 тис. пачок цигарок. До прикладу, 7 січня 59 ящиків сигарет вилучили поляки з потягу, який їхав з України через Володимир-Волинський. Також згодом у польській пресі з’явилася інформація, що ще два рази – 19 та 20 січня польські митники виявляли великі партії тютюнових виробів.

    Валерій Гав’як скаржиться, що важко спрацювати, коли в середньому за добу через територію впливу Львівського прикордонного загону проходить до 59 вагонів. Усіх неможливо переглянути, особливо, якщо перевозять деревину.

    - Ми визначили, що в основному завантаження лісом відбувається на станціях у Жовкві, Ковель, Заболоття, а також низка завантажень у Рівненській області. Станцією, через яку проходить фактично весь такий вантаж і де можна щось з ним зробити, є Ковель. За п’ять хвилин важко загрузити і заховати у вагоні з деревиною велику кількість цигарок. На це треба витратити час. Як правило, цигарки ховають у таких вагонах у місцях загрузки деревини для транспортування. У нас є інформація, що у Ковелі є спеціальний бокс, куди заганяють вагони для того, аби там сховати контрабандні цигарки. Але на жаль жаль, я не маю повноважень працювати у Ковелі, це не моя ділянка, – зауважив начальник Львівського прикордонного загону.

    http://mediastar.net.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1133 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net