Пятниця, 03.05.2024, 06:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5568
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 20 » Є така служба – охоронці



    Є така служба – охоронці
    11:41
    Чимало фахівців, котрі займаються аналізом і прогнозуванням криміногенної ситуації в Україні, з середини минулого року почали «бити на сполох», сигналізуючи про майбутній різкий ріст злочинності. До цього неминуче призведе економічна криза, ріст армії безробітних, зменшення доходів більшості українців, а відтак – неможливість в законний спосіб матеріально забезпечити себе і свої сім’ї. У 90-их роках минулого століття ситуація в Україні була схожою, але не аналогічною. Тоді люди, котрі втратили звичну для себе роботу, ще мали альтернативу – заняття дрібним бізнесом. Нині ця ніша фактично заповнена.
    Одночасно із зростанням кількості потенційних правопорушників може зменшитись кількість структур, які здатні їм протистояти. І мова йде не про райвідділи міліції. Їх матеріальне забезпечення та стан справ з підбором кадрів, звичайно, викликає чимало дискусій, та все ж міліція в Україні є і поки що нікуди зникати не збирається.
    А ось така структура, як Державна служба охорони, більш відома в народі як позавідомча охорона, має серйозні проблеми. І якщо держава на законодавчому рівні не вживатиме ніяких заходів, то в найближчі роки на зміну підготовленим професіоналам можуть прийти громадські організації. До чого це може призвести, можна лише уявляти.
    У Кобеляцькому районі служба охорони була створена у 1965 році. Спочатку в її штаті були лише начальник Петро Коровєнков та водій. Згодом кількість охоронців збільшилась. Щоправда, про якийсь вишкіл чи професіоналізм мова не йшла. Хоча бабусі і дідусі з гвинтівками досить успішно справлялись з охороною магазинів і складів.
    Напевне найкращі часи служба охорони переживала у 80-ті роки минулого століття. Більше аніж 300 працівників надійно охороняли заклади торгівлі в Кобеляках та Нових Санжарах, продовольчі та промислові бази в Бутенках, молококонсервний комбінат у Біликах, гранітні кар’єри в Орлику та Радянському.
    Зараз державна служба охорони переживає не найкращі свої часи. Та все ж не втратила можливості надавати кваліфіковані послуги по збереженню майна як підприємств, так і громадян. Розповідає Віталій Савенко, працівник структури із дуже складною абревіатурою – Кобеляцької філії Кременчуцького МВДСО УДСО при ГУ УМВС: «У нас в штаті семеро досвідчених охоронців, п’ятеро операторів централізованого пункту охорони, електромонтери. Разом з керівним складом в охороні працюють 20 чоловік. Маємо дві собаки. Службу несемо цілодобово, охороняємо більше сотні об’єктів на території Кобеляцького і Новосанжарського районів. Крім закладів торгівлі, забезпечення своєї безпеки довірили нам і 11 жителів Кобеляк. Вони здають під охорону свої квартири».
    З словами Віталія Савенка, його співробітникам частенько доводиться допомагати патрульній службі. «Хтось почав дебоширити в барі, підлітки на вулиці хуліганять – люди дзвонять до нас, і ми виїжджаємо на виклик, - розповідає працівник. – Такі виклики трапляються щодня».
    Не жалкують, що довірилися державній службі охорони, і підприємці. «Один із відомих і заможних кобеляцьких підприємців, який торгує електронікою, вже двічі дякував нам, - говорить Віталій Савенко. – Його намагались пограбувати. Ми виїжджали на спрацювання сигналізації і рятували його майно та гроші. Тепер підприємець зрозумів, скільки зекономив, користуючись нашими послугами. До речі, він сам цікавиться новинками в системі безпеки. Тільки щось нове з’явиться, каже: «Встановлюйте мені».
    Єдина, але дуже велика проблема, яка є в роботі «позавідомчої», - це недобросовісна конкуренція. Надто багато з’явилось в Україні приватних охоронних фірм. Не маючи ні пультів, ні систем сигналізації, ні зброї, а тим паче – кваліфікованих кадрів, вони виграють лише за рахунок демпінгових, тобто занижених, цін. І деякі керівники спокушаються на «дешеву рибку». «Ви знаєте, був анекдотичний випадок, - розповідає Савенко. – На одній із кобеляцьких АЗС п’яні підлітки почали бійку. Цю «заправку» охороняла приватна фірма. Ці, з дозволу сказати, «охоронці» приїхали на виклик, стали й стоять, дивляться. Що вони вдвох без зброї, без підготовки вдіють з десятком малолітніх хуліганів? Потім приїхали наші працівники і навели порядок».
    Відомий в Кобеляках і випадок, коли навчальний заклад охороняли люди, котрі мали судимості за зберігання наркотиків. Адже в приватні охоронні фірми часто-густо беруть людей «з вулиці».
    Та незважаючи на проблеми, працівники ДСО не втрачають оптимізму. Вони вірять, що зрештою громадяни зрозуміють різницю між професійністю і дешевизною.

    Наш кор.
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 702 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net