Пятниця, 03.05.2024, 14:52
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 20 » Бюджет затвердили, про рибалок – забули



    Бюджет затвердили, про рибалок – забули
    11:51
    Певно, щоб не наврочити, свою сесію депутати Кобеляцької районної ради вирішили провести в четвер. Адже наступним днем була п’ятниця 13-го. Та ще й повний місяць. Від такого містичного збігу можна було очікувати чого завгодно, крім плідної роботи.
    Забігаючи наперед, потрібно відзначити, що й у четвер 12-го в сесійній залі без ексцесів, суперечок та взаємних обвинувачень не обійшлося. На жаль, де в чому депутати районного рівня беруть поганий приклад із своїх колег-парламентарів.
    А почалась сесія із поздоровлень. Депутат від «НУ-НС» Дмитро Кулічковський того дня святкував День народження. І отримав від голови райради Володимира Жукова букет троянд, а від колег – оплески і привітання. Згідно із планом сесія повинна була продовжуватись три години. Хоча самі депутати не надто вірили в те, що вкладуться в регламент. Адже напередодні вони 3,5 години розглядали ті ж питання на засіданні президії райради.
    Та не дивлячись на тривожні очікування, початок сесії пройшов досить спокійно. Хіба що при затвердженні додаткових питань порядку денного звично посперечались між собою депутати-регіонали та голова районної ради.
    Потім почали розглядати бюджет та Програму економічного та соціального розвитку району на 2009-й рік. Із почутого стало зрозуміло, що районна влада налаштована досить оптимістично, незважаючи на загальний занепад в економіці держави. За планом соціально-економічного розвитку, з яким присутніх ознайомив начальник управління економіки РДА Микола Тюпка, на 2009 рік головним завданням для Кобеляччини є збереження економічного росту. Хоча в першому кварталі спад промислового виробництва все ж планується. За тим же планом у кризовому році в районі повинно бути не більше 2 тисяч безробітних. Вислухавши все це, депутати запитань Миколі Тюпці не задавали.
    Не надто докучали вони і начальнику фінуправління РДА Андрію Дацку. Андрій Іванович повідомив, що район у 2009 році повинен зібрати 10 мільйонів 190 тисяч гривень податків. Ще кілька десятків мільйонів у вигляді субвенцій і трансферів повинно надійти з державного та обласного бюджетів. І в кінцевому результаті бюджетний «гаманець» району вмістить в себе 83,5 мільйони гривень.
    Із співдоповідями виступили начальник відділу освіти Наталія Коваль, головний лікар ЦРЛ Іван Супруненко, начальник управління праці та соціального захисту населення Анатолій Кісіль, начальник відділу культури та туризму Григорій Журавель та начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Віталій Детюк. Вони розповіли про те, як і куди збираються витратити бюджетні кошти. Тут депутати пожвавішали і почали задавати питання. Найбільше – на адресу Івана Супруненка та Віталія Детюка.
    Головний лікар повідомив, що в 2009 році районна медицина на забезпечення медикаментами отримає лише 50% коштів. Це від того, що медики просили. А якщо говорити про те, скільки потрібно… Цю цифру ніхто вже й не вираховує. На придбання продуктів харчування закладено лише 30 відсотків. Єдина втішна новина від Івана Супруненка – на закупівлю інсуліну грошей повинно вистачити в повному обсязі. Також Іван Іванович повідомив, що жоден медичний заклад в районі не буде закритий. Щоправда, світлогірська лікарня понизиться в статусі із районної до дільничної. Але, за словами головного лікаря, на якість надання медичних послуг це не вплине. Начальнику відділу культури та туризму Григорію Журавлю і депутати, і голова райради Володимир Жуков поставили за завдання скрупульозно контролювати роботу його підлеглих. Адже в районі є клуби і бібліотеки, котрі фактично не працюють. А зарплату культпрацівники отримують.
    Віталію Детюку дорікнули за те, що він займає дві посади – водночас є держслужбовцем і головою громадської організації. Мова йшла про добровільне спортивне товариство «Колос».
    Крім бюджетних питань, депутати заслухали звіт Володимира Жукова і присвоїли звання «Почесний громадянин Кобеляцького району» своєму колезі Володимиру Чернявському.
    Так собі, потихеньку, робота сесії добігала кінця. Аж раптом… Пристрасті спалахнули навколо питання, яке в порядку денному мало номер 13. Містичне число таки спрацювало. Хоча саме питання, на перший погляд, було досить буденним, не пов’язаним з політикою. Районні обранці мали всього-на-всього розширити території, на яких дозволено любительське і спортивне рибальство. Про це депутатів неодноразово просили жителі Кобеляччини. Та виявилось, що питання це хоча й не політичне, але зовсім не просте і не буденне. Можливо тому, що пов’язане воно із власністю, землею, водою та рибою? Отже – з грошима.
    На початку розгляду цього питання Світлана Грисенко, депутат від БЮТ, як голова постійної комісії, котра опікується екологією, закликала колег проголосувати за розширення меж території, де дозволене спортивне та любительське рибальство. Її пропозицію підтримали однопартійці Володимир Жуков і Володимир Білоусько. Але інші районні обранці, відійшовши від теми, почали обговорювати діяльність директора районного ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» Віктора Попельнюха і пред’являти йому чимало претензій. Найцікавіше те, що у своїх судженнях та намірах розділилися колеги по фракції – «бютівці». Першим «олії у вогонь» підлив Валерій Лісний. Він сказав: «Ми створили цей парк, щоб там займатись науковою роботою – пташками, квітами, деревами. Але цей чоловік (від ред.: Віктор Попельнюх) дуже мудрий і досвідчений. Він знає, що робить. Його більше цікавить вода і риба. Ще він хоче створити на місці РЛП національний парк і стати його директором. І тоді взагалі, ми йому – не указ. Та й зараз у нього прав забагато. Від Кобеляк і до Дніпра він на воді хазяїн. Я пропоную зменшити площу парку».
    Лісного підтримав регіонал Микола Рибалко. Він запитав: «Де діти, що там навчаються? Де наукова робота?» На захист Попельнюха спробувала стати Світлана Гринько. Вона сказала, що учні кобеляцьких шкіл мають можливість вивчати довкілля на базі «Нижньоворсклянського». Але ті слова «потонули» у хвилі критики на адресу директора ландшафтного парку. На кілька хвилин у залі запанувала обстановка більш звична для стін українського парламенту. З місця кричали: «На берег вже вийти не можна», «Знаємо, якою там діяльністю в кущах займаються». І так далі і тому подібне. Апофеозом безладу стала словесна перепалка між Валерієм Лісним та Володимиром Жуковим. Депутат закинув голові ради небезкорисливе лобіювання інтересів Віктора Попельнюха. А голова нагадав Лісному про браконьєрство на воді і на суходолі.
    Сам директор «Нижньоворсклянського» виступити так і не зміг. Зійшовши на трибуну, він вирішив почати з цитування Адміністративного кодексу України. І цим викликав бурю в лавах депутатів-регіоналів. Від імені фракції найголосніше обурювався Петро Маник.
    Про рибалок та місця, де можна вудити рибу, вже й не згадували. Анатолій Таранушич запропонував відкласти розгляд цього питання. Він сказав: «Через два тижні почнеться нерест, і ловити рибу заборонять. А ми розберемось у цьому питанні».
    Даремно Світлана Грисенко і Микола Жук закликали дати можливість людям ловити рибу на законних підставах. Їх не слухали. Мало хто звернув увагу і на повідомлення Володимира Жукова про те, що Апеляційний суд фактично узаконив забудову на заповідній території. В кінці-кінців за очікуване тисячами рибалок рішення так і не проголосували.

    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 809 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net