Пятниця, 03.05.2024, 15:58
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 20 » Так чого ж насправді хочуть районні депутати?



    Так чого ж насправді хочуть районні депутати?
    12:09
    Під час сесії Кобеляцької районної ради, котра відбулась минулого тижня, неабияка суперечка виникла під час обговорення питання, пов’язаного із діяльністю регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський». На перший погляд буденне питання порядку денного ледве не закінчилось скандалом і так і не було розглянуте по суті. Нагадаємо, анонсувалось воно як розширення меж території, на якій дозволений любительський та спортивний вилов риби. Про прийняття цього рішення районних обранців неодноразово просили так звані прості рибалки. Адже вони обмежені у своїх правах, мають дуже мало місць, де можна без страху бути оштрафованим вийти на лід і піймати свої кілограм-два окунів чи тарані. А поскільки більша частина водойм району, придатних для риболовлі, знаходиться в межах РЛП «Нижньоворсклянський», дирекція якого підконтрольна і підзвітна районній раді, то доля рибалок була в руках депутатів. Питання про розширення площ, де можна ловити рибу, рибалки ставили ще три місяці тому, задовго до Нового року. Спочатку прийняття рішення відтерміновувалось в часі через те, що документи проходили перевірку і узгоджувались в обласному управлінні екології. Зрештою обласні охоронці довкілля дали своє «добро».
    А ось кобеляцькі депутати, котрі всі як один - «за народ», за рішення, котрого чекає багатотисячна армія рибалок, не проголосували. Більше того – це питання на сесії практично не обговорювалось. Дискусія йшла в основному навколо особистості директора «Нижньоворсклянського» Віктора Попельнюха та необхідності в існуванні парку взагалі.
    Чому ж так сталося? Чого насправді хочуть кобеляцькі депутати? Відповіді на ці запитання «ЕХО» спробувало отримати від людей, котрі були того дня в сесійній залі і від волі яких залежить доля прийняття чи неприйняття рішень. На жаль, задати запитання всім активним учасникам дискусії не вдалося. Валерій Лісний, депутат від БЮТ і, напевне, найзапекліший опонент Попельнюха і всього «Нижньоворсклянського», одразу після сесії потрапив у лікарню. Сам Віктор Попельнюх, отримавши пропозицію прокоментувати ситуацію, відповів, що вже написав з цього приводу цілу статтю.
    Погодились відповісти на запитання «ЕХО» депутат районної ради від Партії регіонів України Петро Маник та депутат від БЮТ, голова екологічної комісії райради Світлана Грисенко.
    Петро Маник: «Ми – за те, щоб рибалки отримали більше площ для риболовлі. Але ж… Але давайте згадаємо, як було сформульоване питання, винесене на розгляд депутатів. Воно називалось так: «Про внесення змін до рішення шостої позачергової сесії районної ради четвертого скликання від 31 березня 2003 року «Про створення адміністрації регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» та визначення її місцезнаходження.» Як бачите, про рибальські угіддя мова не велась. Прийняттям цього документу керівництво району фактично лобіює інтереси директора парку Віктора Попельнюха. Положення про парк виписане під цю конкретну особистість. А чому парком повинен керувати саме він? Невже в Кобеляцькому районі немає своїх освічених, досвідчених, порядних людей? На нашу думку, Віктор Попельнюх вже давно не займається науковою і просвітницькою діяльністю. Його інтереси сконцентрувались виключно на воді, в сфері риболовлі. Він підміняє своєю діяльністю роботу державної екологічної служби та рибінспекції. Тільки й мови, що про вилучені сітки. А де ті сітки, де та вилучена риба? Хто цей процес контролює?
    Також Віктор Попельнюх є відкритим прихильником створення в районі Національного парку. Нібито й блага, хороша ідея. Але практичний досвід говорить про інше. Не так давно в кількох телевізійних програмах демонструвався сюжет про Національний парк на Кінгобурській косі, що біля Очакова. Тільки-но там створили подібну структуру, як на заповідних землях миттєво виросли цілі котеджні містечка, з’явилась приватна охорона. І все – простим людям доступу до води вже немає. Можливо, щось подібне хочуть «провернути» і в Кобеляцькому районі? У нас вже є приклади, як чужакам віддали швейну фабрику, радгосп Луценка, інші підприємства. Великої користі від цього не отримали ні район, ні місцева громада. Ось так з часом Решетило і Жуков «здадуть» і парк.
    Є й протилежні приклади. Багато років поспіль у лісах острова Вільховатський господарювали «чужаки». І порядку там не було. Зараз співкористувачем на цій території став кобелячанин Василь Бєляєв. Він свою роботу може показати у будь-який момент, будь-якому перевіряючому. Там ведеться підгодівля тварин, там немає браконьєрів.
    Так що повторюю, ми проти того, щоб під виглядом турботи про громаду депутатам нав’язували виключно свої ідеї, своїх керівників. А рибалкам додаткові угіддя ми обов’язково надамо.
    Світлана Грисенко: «Комісія, якою я завідую, підготувала всі необхідні матеріали для того, щоб рибалки отримали можливість спокійно займатись улюбленим заняттям. Нові межі, дозволені для рибальства, були вказані в додатках до рішення, яке запропонували прийняти депутатам. Все було опрацьовано, ґрунтувалось на п’яти десятках нормативних актів. Але частина депутатського корпусу, особливо представники Партії регіонів, зірвали обговорення цього питання. Вони намішали туди «сім мішків гречаної вовни». То їм не подобається, що Попельнюх почав посилатися на Конституцію та Адмінкодекс, то їм не подобається сам Попельнюх. Бачте, не згодні з тим, що за Положенням про парк його директором повинна бути людина з вищою професійною освітою та науковим званням. Кажуть, що Жуков та Грисенко лобіюють інтереси Попельнюха. Та нехай візьмуть в руки те Положення, прийняте ще у 2003 році, і почитають. Ще тоді в документі були записані вимоги і про освіту, і про науковий ступінь. А тоді ж керували Копелець, Таранушич. Вони що, своїх документів не читають?
    Ото ж бо й воно, що справа не в Положенні. Просто Попельнюх декому з депутатів як кістка в горлі. Він їх самих ловив на браконьєрстві. А тепер йому намагаються помститися. І поставити директором парку свою людину, яка дозволятиме браконьєрствувати. Про незаконні забудови вони кричать. А хто ж, як не Попельнюх, в прокуратуру писав про ті забудови? А ці борці за екологію по кущах ховались. І на простих рибалок їм начхати. Так і напишіть, що депутати-регіонали виступили проти рибалок району».
    Як бачите, на словах всі депутати виступають за розширення ділянок, дозволених для рибальства. Немає єдності лише в ставленні до директора «Нижньоворсклянського» Віктора Попельнюха та до самого статусу парку. Але все то – слова. На ділі ж рибалки так і залишились ні з чим.
    Нижче ми публікуємо проект додатку до рішення, за яке депутати повинні були проголосувати.

    ДІЛЯНКИ ТА СТРОКИ ВИЗНАЧЕНІ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ
    ЛЮБИТЕЛЬСЬКОГО РИБАЛЬСТВА НА ТЕРИТОРІЇ РЛП «НИЖНЬОВОРСКЛЯНСЬКИЙ»

    Зона регульованої рекреації:
    - у межах Вільховатської сільської ради: лівий берег від проходу в залив до Існуючої бази «Дубовий гай» на трасі Кобеляки - Світлогірське до проходу в урочище Осоти дозволяється любительський лов громадянам безкоштовно вудками усіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на одного рибалку та спінінгом з берега в період від скресання криги до льодоставу (за винятком нерестового періоду).
    Господарська зона:
    - у межах Вільховатської сільської ради в кв. 58-59 (лівий берег р. Ворскла біля с. Правобережна Сокілка); у межах Світлогірської сільської ради у Ворсклянській затоці - правий берег від Кишеньківського лісництва (кв. 18) до мису “Козацький острів” в районі с.Світлогірське і далі від мису лівий берег Дніпродзержинського водосховища до Тахтаївського гранітного кар’єру; у межах Орлицької сільської ради у Ворсклянській затоці від кордону МРГ Дніпродзержинське лівий берег до адміністративної межі з Радянською сільською радою і далі (в межах Радянської сільської ради) до південної частини гранітного кар’єру - дозволяється любительське рибальство громадянам безкоштовно вудками усіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на одного рибалку та спінінгом з берега в період від скресання криги до льодоставу (за винятком нерестового періоду). В нерестовий період однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.
    ділянки та строки визначені для організації спортивного рибальства на території рлп «нижньоворсклянський»
    У господарській зоні РЛП у межах Кобеляцького та Дніпродзержинського ГМРГ Полтавської організації УТМР дозволяється вилов риби членами громадських об’єднань за їх членськими квитками в межах ділянки від кв. 18 Кишеньківського лісництва правим берегом Ворсклянської затоки до мису «Козацький острів» в районі с. Світлогірське далі лінією на крайню західну точку о. Вишняки, північним берегом острова, огинаючи його, до південної частини кв. 57, далі лінією через протоку на мис в кв. 19 на о. Новоорлицькі Кучугури, північним берегом острова до мису в кв. 29 і далі лінією до лівого берега водосховища до адміністративної межі Радянської та Орлицької сільських рад і берегом до північної межі с. Орлик, звідти орієнтиром на кв. 18 Кишеньківського лісництва - від скресання криги до льодоставу (за винятком нерестового періоду) з берега і човнів (з механічною тягою зареєстрованих та з чіткими номерами на бортах, за наявності документів на плавзасіб та посвідчення на право керування плавзасобом) вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше десяти на одного рибалку і спінінгом, а також безкоштовно інвалідами І та II груп, учасниками війн та збройних конфліктів і ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС І та II категорії (за наявності посвідчення).
    У зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється здійснювати рибальство зимовими вудками з блешнею вертикального ходу з гачком не більше №10, мормишкою, наживкою і живцевими снастями із загальною кількістю гачків не більше п’яти на одного рибалку. Іншими способами рибальство заборонено.

    (Від ред.: збережено мову та стилістику оригіналу)

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 715 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net