Пятниця, 03.05.2024, 09:24
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5568
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 20 » Селянам пропонують по 100 гривень за «сотку»



    Селянам пропонують по 100 гривень за «сотку»
    12:27
    У вівторок у приміщенні Кобеляцької РДА відбулась зустріч жителів Краснянської та Підгорянської сільських рад із представниками служб, котрі опікуватимуться будівництвом автомобільної дороги, яка йтиме в об’їзд міста Кобеляки. На зустріч прибули заступник начальника обласного підрозділу служби автомобільних доріг України Олександр Парамонов та співробітник інституту землеустрою Олександр Стріла. Вони мали за мету вмовити селян дати згоду на те, щоб дорога проходила по землях, котрі їм належать. Місцеву владу на зустрічі представляли перший заступник голови РДА Михайло Лещук, міський голова Олександр Ісип та сільські голови Ганна Зайченко і Зінаїда Лісова.
    Олександр Парамонов ще раз нагадав присутнім про те, що питання будівництва дороги в об’їзд Кобеляк назріло дуже давно. Географічне розташування міста сприяє жвавому автомобільному руху. Через Кобеляки проходить один із найкоротших маршрутів із Києва в Дніпропетровськ, Донецьк і навіть у Крим. А те, що дорога проходить через місто, поряд із житловими будинками, роблячи поворот під 90 градусів, не вкладається в будь-які норми автоперевезень.
    Тому ще у 2007 році була прийнята постанова Кабміну про будівництво об’їзної дороги. Виграш Україною права на проведення Чемпіонату Європи з футболу ще більш прискорив втілення в життя цього проекту.
    Олександр Стріла уточнив, що зараз потрібно лише отримати принципову згоду власників земельних паїв та особистих селянських господарств на проходження дороги через їх землі. Таких на території Краснянської сільської ради налічується 2 чоловіки, Підгорянської  - 14.  Дорога забере в кожного з них від однієї «сотки» землі до 3-х гектарів. Селянам пропонують два варіанти вирішення проблеми – або надати їм земельні ділянки в іншому місці, або викупити землю. Скільки людям заплатять, не уточнюють. Говорять лише про те, що середня вартість гектара землі на Полтавщині становить 10 тисяч гривень. Тобто за «сотку» землі її власники можуть отримати від держави 100 гривень. Натякають, що можливий торг.
    Міський голова, отримавши від представника Служби автомобільних доріг відповідь, що будівництво дороги розпочнеться вже у 2009 році, покидає засідання. Адже на території міста дорога займатиме лише 1,8 кілометра і ніяких майнових суперечок не викличе. По землях, які перебувають у приватній власності, вона не проходитиме.
    Сільські ж голови заявляють, що рівноцінних земель, які вони можуть запропонувати селянам як обмін, у них немає. Ганна Зайченко закликає земляків: «Люди, будьте активними, задавайте питання, це ж ваша власність».
    Він імені краснян слово бере Іван Гриценко. Він говорить: «Я не проти того, щоб по моїй землі пройшла дорога, якщо є така необхідність. Але думаю, що з кожним торг потрібно вести окремо. І приїжджати в село до дідусів та бабусь. А то вони приїхали в Кобеляки, найнявши машини. Ще нічого не получили, а вже витратились. А хто нам компенсує витрати на внесення змін у державні акти на приватну власність? І чи не дешево нам цінять нашу землю?»
    Із залу лунає репліка: «Правильно. Он під Києвом за «сотку» тисячі доларів дають. А земля і у них, і у нас однакова – чорна».
    Олександр Стріла обіцяє: «Всі витрати на внесення змін у документи візьме на себе держава».
    Слово бере Підгорянський сільський голова Зінаїда Лісова: «Дорога проходитиме по землях людей, деякі з яких не мають Державних актів. Вони б і хотіли їх виготовити, але вже близько року державна землевпорядна служба зволікає з цим».
    Її слова підтверджують присутні в залі. Дійсно, є наказ не видавати висновків щодо земель, які знаходяться на і поряд із територією, по якій пройде дорога. Селян запевняють у тому, що це не є проблемою. Компенсацію отримають і ті люди, в яких документи недооформлені.
    Після того, як дискусія припинилась, Олександр Стріла пропонує селянам підписати документи, згідно з якими вони погоджуються з тим, що дорога пройде по їх землях. Першим свій підпис ставить Іван Гриценко. Його приклад наслідують інші жителі Красного.
    А ось підгоряни і кобелячани, чиї землі знаходяться на території цієї сільради, вагаються. Ніяк не вирішать, хто ж першим поставить свій підпис. До речі, серед зацікавлених землевласників виявилась і сама сільський голова і землевпорядник Кобеляк Віталій Савенко. Він говорить: «Нібито й потрібно підписувати, але першим бути не хочеться».
    Зрештою свої підписи ставлять і вони. Гості із Полтави задоволені. Вони обіцяють під час наступного свого приїзду провести індивідуальну бесіду по узгодженню цін з кожним землевласником.
    Між собою селяни говорять таке: «Повезе тому, на чиїй землі захочуть збудувати заправку чи кафе. Ось там вже можна буде торгуватися». Обговорюють чутки і про те, що в сусідній Петриківці Дніпропетровської області дорожники платили селянам по 200 доларів за «сотку».

    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 978 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net