Четвер, 02.05.2024, 19:53
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 23 » Проректор пітерського вишу "замовив" вагітну ректорку, щоб приховати факт розкрадання держкоштів



    Проректор пітерського вишу "замовив" вагітну ректорку, щоб приховати факт розкрадання держкоштів
    12:12

    Навколо ректора Полярної академії Санкт-Петербурга Кермен Басангової розгорівся скандал. Спершу повідомлялося про її загибель в результаті замаху, пізніше з'ясувалося, що вона жива і неушкоджена, пише NEWSru.com.

    Наразі вона перебуває на своєму робочому місці. "Замах" на керівника вишу стався під контролем співробітників кримінальної міліції ГУВС, які добилися ідеального інсценування виконання замовленого вбивства. Про це повідомляє в середу сайт Фонтанка.ru. Затримано трьох людей за підозрою в спробі організації вбивства, зокрема першого проректора академії.

    - Вбивство ректора мало приховати факт викрадання 264 тис дол

    У вівторок поширювалася інформація, що на 35-річну Басангову, яка на дев'ятому місяці вагітності, напали. Повідомлялося, що жінка вийшла у внутрішній двір і збиралася сісти до свого автомобіля, коли на неї і напав невідомий. Він кілька разів ударив її ножем. Басангова померла від отриманих поранень у лікарні, писали ЗМІ.

    Насправді, коли жінка підійшла до машини, до неї підбігла людина і зробила вигляд, що завдає їй ударів ножем. Басангову відвезли до лікарні імені Костюшка.

    Раніше судимий молодик, який брав участь в інсценуванні, згідно з інформацією ГУВС, отримав замовлення на вбивство ректора Полярної академії. Співробітникам правоохоронних органів вдалося встановити з ним довірчі відносини і схилити його до співпраці.

    Для того, щоб переконати замовника у реальності вбивства, на місце події було стягнуто сили у складі слідчих прокуратури, співробітників міліційного главку і Фрунзенського РУВС. "Новина" швидко потрапила у ЗМІ. До вечора вона стала федеральною, і десятки ЗМІ говорили про зухвалий злочин у Санкт-Петербурзі.

    Через кілька годин після інсценування біля будівлі академії слідчі відділу з розкриття замовних убивств ГУВС затримали 21-річного Михайла Жаворонкова. Його схопили відразу ж після передачі 500 тис рублів (близько 15 тис дол - прим.ред.) "кілерові". Сам Жаворонков є водієм ректора у штаті вишу. За даними СКП, які наводить ИТАР-ТАСС, замовник готовий був заплатити виконавцеві злочину 360 тис рублів (понад 10 тис дол - прим.ред.).

    Затримано також батька водія - 53-річного Володимира Жаворонкова. Він працює у виші на посаді начальника відділу з господарсько-матеріального забезпечення.

    Під приводом перевірки в ГУВС було викликано багато викладачів, серед них і першого проректора академії - 70-річного Володимира Лукіна. У результаті процесуальних дій слідчої бригади СКП Лукін і Жаворонков зізналися у злочині.

    Вночі Лукіна і Жаворонкова було затримано. У них у квартирах були проведені обшуки. Кримінальну справу порушено за ознаками "замах" і "вбивство вагітної жінки, про стан якої заздалегідь відомо винному" КК РФ.

    Вбивство ректора мало приховати факт викрадання 264 тис дол

    В середу Басангова розповіла журналістам про замовника вбивства проректора Лукіна і про мотиви злочину.

    За її словами, Лукін був замішаний у незаконному привласненні бюджетних коштів. "Перевірка фінансово-господарської діяльності академії виявила серйозні порушення. Кошти, які повинні були піти на ремонт гуртожитку на Воронезькій вулиці, було привласнено угрупуванням Лукіна. За попередніми підрахунками, завданий академії збиток сягнув 9 млн рублів (близько 264 тис дол - прим.ред.)", - розповіла Басангова.

    Вона додала: "Ця пухлина, яка утворилася у нас, її потрібно було видалити, і ми це зробили".

    Підозрювані у спробі організації вбивства потрапили під перевірку, організовану у виші Басангової. Ця обставина, за версією слідства, і стала мотивом для скоєння злочину". "Підозрювані хотіли запобігти продовженню цієї перевірки", - сказав у середу перший заступник керівника Слідчого управління СКП РФ по Санкт-Петербургу Олександр Клаус.

    За словами Басангової, Лукін не претендував на посаду ректора під час останніх виборів, оскільки досяг граничного віку - 70 років. "Мене обрали ректором 24 грудня 2008 року, оскільки колишній керівник академії також досяг граничного віку", - продовжила вона. За наявною інформацією, Лукін - чоловік колишнього ректора.

    Чинний ректор додала, що зараз погрози їй не надходять.

    Про інсценування замаху ректор Полярної академії розповіла наступними словами: "Завдяки тонкій роботі правоохоронних органів операція пройшла успішно. Про неї я знала за тиждень... Але подробиці проведеної операції я розголошувати не можу на користь слідства".

    Відповідаючи на питання журналістів, чи не було їй страшно брати участь у спецоперації, знаходячись на дев'ятому місяці вагітності, Басангова сказала, що більше переживала за близьких.

    Басангова - кандидат економічних наук, доцент кафедри державного і муніципального управління, декан факультету економіки і управління. Вона подякувала співробітникам силових структур, завдяки "ювелірній роботі" яких вчора вдалося запобігти її замовному вбивству, передає "Эхо Москви".

    Категорія: Новини світу | Переглядів: 713 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net