Четвер, 09.05.2024, 16:50
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5593
    Форум: 555/31829
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Червень » 2 » Як на Говерлі юних "екстремалів" шукали



    Як на Говерлі юних "екстремалів" шукали
    16:17

    У гірських рятувальників Карпатських гір, літо, без сумніву, гаряча пора. Бо у цю пору стає надто багато гарячих голів, котрі хочуть випробувати на собі дикий гірський екстрім. На жаль, з ризиком для власного здоров’я і життя.

    Як це сталося з групою туристів з Житомирської області, котра суботньої днини 30 травня вирішила підкорити Говерлу, про що уже повідомляло "Закарпаття online". У самому бажанні не було нічого поганого, от тільки, як з’ясувалося пізніше 7 хлопців та 2 дівчини віком від 14 до 19 років, зовсім не були готові до непростих гірських реалій.

    До того, ж вони не зареєструвалися на гірському контрольно-пропускному пункті, що є обов’язковою умовою подорожі в горах, а свої речі залишили на контрольно-пропускному пункті національного парку. Судячи з усього, прогулянка горами видавалася їм легкою і цікавою, чимось на кшталт променаду центральним бульваром великого міста.

    Але гори внесли свої корективи. Коли група почала спускатися з Говерли, різко змінилися погодні умови: над місцевістю завис густий туман, видимість стала нульовою, пішов дощ з снігом, температура знизилася до двох градусів тепла. Втративши орієнтацію, туристи пішли іншою стежкою у бік Закарпаття. Коли вони остаточно зрозуміли, що заблудилися, почали телефонувати рятувальникам. І вже о 18.50 5 рятувальників Ворохтянського гірського пошуково-рятувального пункту вирушили на пошуки заблукалих. Пізніше до них доєдналися ще рятувальники Яремчанського ГПРП та Івано-Франківського ГПРЗ.

    Але молоді люди настільки не орієнтувалися на місцевості, що за їхніми описами неможливо було визначити район їх перебування. Отож, попри інтенсивні пошуки, рятувальники одночасно, так би мовити, "вели" туристів по телефону, наказуючи нікуди не сходити зі стежки, якою вони рухаються. У протилежному разі, зважаючи на стан заблукалих, непрості погодні умови та сутінки, нещастя було б неминуче. Адже група перебувала майже на межі фізичних та психічних можливостей, про це свідчили крики дівчат по телефону: "Рятуйте нас! Ми замерзаємо! Вишліть за нами гелікоптер!"...

    Коли блукальці дійшли до лісу, рятувальники наказали їм зупинитися, розпалити вогнище – на щастя, ті мали чим – і чекати на допомогу. Водночас, перевіривши всі можливі місця, прикарпатським рятувальним стало зрозуміло, що на території Прикарпаття, туристів немає.

    Відразу про групу були проінформовані закарпатські колеги – рятувальники Рахівського та Говерлянського гірських пошуко-рятувальних пунктів Закарпаття.

    Саме вони знайшли молодих людей на світанку наступного дня у районі ущелини Гропа Рахівського району. Замерзлих, голодних, переляканих, мокрих, але живих. Їх відразу напоїли, нагодували, довели до села Лазенщини та посадили на потяг до Ворохти... Так об’єднаними зусиллями рятувальників двох областей, була знайдена заблукала група туристів, чиє перебування в горах, принесло стільки клопоту і вартувало таких інтенсивних пошуків.

    На переконання рятувальників, ще однієї такої ночі в горах, туристи б не витримали: переохолодження та виснаження зробили б свою чорну справу. Та й навряд, чи самі дівчата й хлопці захочуть після цієї пригоди вирушати у гори, хочеться вірити, що ця історія їх багато чому навчила.

    Отож, вирушаючи в гори, завжди варто пам’ятати, що гори не вибачають легковажності. Головне управління МНС в Івано-Франківській області вкорте звертається до всіх любителів відпочинку в горах бути обережними і дотримуватись правил безпечної поведінки під час перебування в гірській місцевості.


    http://zakarpattya.net.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 671 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Яку пісню(виконавц... >>
  • ЧЕМ ВЫ СНИМАЕТЕ МА... >>
  • хо ноут >>
  • Кімната Саника >>
  • Небезпечна бритва >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net