Понеділок, 13.05.2024, 02:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5598
    Форум: 555/31829
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Лютий » 12 » Взимку і влітку – на короткий рукав!



    Взимку і влітку – на короткий рукав!
    13:53
    …Домовились зустрітися ввечері - біля каплички Божої Матері. Не домовлялись тримати в руках газети або бути вбраними у червоне. Герой – упізнаваний. Узимку – на короткий рукав…
    Йосиф стояв, сховавши долоні під пахвами. У "моржа” від холоду "зуб на зуб не попадає”?! Крокуємо вулицею, шукаючи сяку-таку кнайпу, де б можна було поспілкуватися. Перехожі дивляться на нас, не приховуючи подиву. Дехто зупиняється, щоб розгледіти дивака.
    Йосиф Крупицький ось так узимку шокує публіку 22-й рік поспіль. Каже, до кпинів і здивованих поглядів звик. Було й таке, що, побачивши Йосифа "у всій красі”, міліціонери тягли "за шкірку” у райвідділ. Логіка - залізна. Ходить чоловік у футболці навіть при -20 – порушує громадський спокій. Тепер руки Йосифу не заламують. Впізнають. А от перехожі шкодують чоловіка. Хто светр із себе знімає, хто куртку - пропонують зігрітися. Чоловік не лукавить: взимку ходити напівроздягненим – холодно. Терпить. Навіть коли на вулиці – 20-градусний мороз. У його гардеробі всі речі – на короткий рукав.
    За барикадами слів і виплеснутих емоцій ховається людина-одинак. "Полюбляєте бувати на самоті?”, - запитую. "Якщо поруч немає людей, спілкуюсь з природою, - відповідає. – Це – краще, ніж втупитися в комп’ютер, розмовляти по мобільному чи слухати музику в навушниках. Людина відірвалась від природи – звідси й усі проблеми: катаклізми, війни, хвороби”.
    Йосиф загартовується за методикою Порфирія Іванова. Але "порфирійцем” себе не вважає. Удосконалює правила на свій лад. До нововведень нікого не заохочує: "Погляди не можна нав’язувати. Можна лише радити. Хто я такий, щоб інших вчити?”. Не палить. Вряди-годи голодує. Алкоголь вживає зрідка. Та й то, виключно хороше вино: "Люблю пиво, проте не п’ю – не хочу засмічувати організм хімією”.
    Іноді Йосиф приєднується до колективного занурення в ополонку. Місця оздоровлення - на міських озерах. Проте зазвичай "гуляє” сам по собі. Зранку обливається крижаною водою. Одразу виходить на двір, щоб вдихнути морозне повітря. Подумки зичить добра - собі та світові. "Вода – найпотужніший очисник, - переконує. – Зранку наповнює енергією, силу дає. Увечері негатив відбирає. Недарма в народі кажуть: "Помий ноги, а тоді вже спати лягай”.
    У помешканні Йосифа – тепло. Каже, якщо не опалювати кімнати, повітря буде мертвим, спертим. "З тепла вибігаєте на мороз?! Що ж тут доброго?!”, - апелюю до здорового глузду. "За 20 років жодного разу не застуджувався. Але здоров’я моє – "кульгає”, - укотре дивує. - Займаюсь нетрадиційною медициною. А люди з грипом не приходять. Буває, хвороба і до мене підкрадається. Тоді одразу вибігаю на вулицю, на мороз, більше обливаюсь, більше молюсь – і болячка відступає”.
    Йосиф – людина релігійна. Про своє віросповідання говорить неохоче. Як і про те, що лікує хворих: "Не хочу реклами. Оголошення в газети не даю. Пацієнти приходять за порадою близьких”. Зізнається, допомогти може не завжди. Попереджає: його знання перед хворобою безсилі. "Людина – самовпевнена істота, - каже. – Буває, машина зламається, тягають її від одного майстра до іншого – і ніхто не може пояснити, чому авто не заводиться. Людина – набагато складніша система”.
    Йосиф переконує: офіційна медицина – не його моральний супротивник. Зрештою, як і церква. "Приходять до мене і священики, і лікарі”, - каже. Інша справа – фармацевти. Найбільше зло, на думку чоловіка, фарміндустрія, яка заробляє на нашому здоров’ї мільярдні статки: "Торгувати піґулками не менш прибутково, ніж торгувати нафтою чи газом. Тому таблеток принципово не вживаю”.
    Щороку їздить в тайгу – зустрічається з колегами. Одні лікують каменями, інші – травами, дехто – замовляннями. Обмінюються досвідом. Згадують минуле. Знахарі, з якими спілкується Йосиф, – його однокурсники, фахівці нетрадиційної медицини. Закінчували Міжнародний інститут Дружби народів імені Патріса Лумумби в Москві.
    Хобі Йосифа – бардівська пісня. Пригадує, як в юності "вештався” з Гариком Кричевським, з гітарою в руках: "Виступали перед публікою… Гарик й досі на сцені, а я – лікую людей”. Як – не зізнається. "Радите змінити спосіб життя?”, - запитую. "Декому раджу. Наприклад, обливати ноги холодною водою. Легше почати з малого”…


    Коментар для «ВЗ»
    Надія Середоха, лікар-санолог
    "Моржувати” корисно, але починати треба з малого. Бажано – з вересня. Тоді взимку можна пройтися босоніж по снігу. 2-3 хвилини – не більше. Маєте силу волі, загартовуйтесь поступово: спочатку один палець пхайте в холодну воду, потім – два і т. д. Часові проміжки збільшуйте поетапно: секунда, хвилина, дві, три… Зануритися без підготовки в ополонку чи вийти на короткий рукав на мороз – ризиковано. Загартовування – тривалий процес. Не кожному під силу. Особисто знаю випадки, коли "моржі” помирали від ускладненої пневмонії. Організм Йосифа адаптувався до холоду. Хочете повторити його приклад, готуйтесь до клопіткої роботи. Якщо маєте хронічні захворювання, порадьтеся з лікарем.


    Фото автора
    На фото: Надворі – 10С, а він завжди по-літньому одягнений!

    Категорія: Новини України | Переглядів: 635 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Яку пісню(виконавц... >>
  • ЧЕМ ВЫ СНИМАЕТЕ МА... >>
  • хо ноут >>
  • Кімната Саника >>
  • Небезпечна бритва >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net