Пятниця, 03.05.2024, 18:38
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Червень » 18 » Мер Одеси рекомендує своєму заступнику здати зброю слідству



    Мер Одеси рекомендує своєму заступнику здати зброю слідству
    15:24
    Віце-мер Одеси Вахтанг УБІРІЯ відновив безперебійну роботу полігона твердих побутових відходів «Дальницькі кар’єри», але на період слідства його відсторонено від виконання обов’язків.
    Як повідомили УНІАН в Управлінні інформації Одеської міськради, про це йдеться у розпорядженні мер Едуарда ГУРВІЦА.
    «Тимчасово, на період досудового слідства, відсторонити Вахтанга УБІРІЮ від виконання обов’язків заступника міського голови з 17 червня 2010 року», - сказано у документі.
    Мер Одеси розпорядився також «ознайомити В.УБІРІЮ з цим розпорядженням і рекомендувати йому в добровільному порядку видати органам слідства нагородну зброю», - пістолет марки Макарова, з якого був зроблений постріл у повітря на полігоні твердих побутових відходів «Дальницькі кар’єри», територію котрого намагалася захопити група рейдерів, супроводжувана бійцями підрозділу «Титан».
    У розпорядженні мера Одеси констатується, що «11 червня 2010 року, приблизно о 16-й годині на територію полігону ТПВ-1 «Дальницькі кар’єри» силовим методом, з погрозою застосування зброї увійшла група чисельністю близько 30 осіб. Серед них - озброєні автоматами представники спецпідрозділу ДСО «Титан», працівники невідомої охоронної структури та представники колишнього орендаря полігону ТОВ «Союз».
    Співробітники підрозділу «Титан» одразу «блокували та вивели з території полігону трьох охоронців агенції «Легіон», які перебували на полігоні на підставі укладеного балансоутримувачем полігону ТПВ-1 комунальним підприємством «Одескомунтранс» та агенцією «Легіон» договору», - зазначається у документі.
    «Після цього працівники «Титана» та невідомої охоронної структури, під загрозою застосування силових заходів та зброї, зупинили роботу бульдозеристів, сторожів, обслуговуючого персоналу полігону та наказали їм залишити територію об’єкта, не надавши жодних обґрунтувань та пояснень своїх дій. Лише пізніше представники ТОВ «Союз» надали копію судової ухвали судді Господарського суду Одеської області Миколи НИКИФОРЧУКА від 11 червня 2010 року», - сказано у розпорядженні мера Одеси.
    Як наголошується у документі, «представників Державної виконавчої служби 11 червня на території полігону ТПВ-1 не було, хоча, згідно з приписами Господарського процесуального кодексу України, Законів України «Про виконавче провадження» та «Про державну виконавчу службу», обов’язки виконання судових рішень покладено виключно на державних виконавців.
    Окрім того, зі змісту зазначеної ухвали випливає, що «Управління житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Одеської міської ради і КП «Одескомунтранс» зобов’язувалися лише не чинити перешкод та надати допуск співробітникам ТОВ «Союз» на полігон ТПВ-1. Однак дії, які насправді вчинили представники спецпідрозділу «Титан» та залученої ТОВ «Союз» невідомої охоронної структури фактично свідчать про силове захоплення полігону і блокування його роботи в цілому для недопущення в`їзду спецавтотранспорту КП «Одескомунтранс» та інших організацій», - вказується в документі.
    Відповідно до розпорядження Одеського міського голови від 21 липня 2006 року «Про розподіл обов’язків між заступниками мера та посадовцями міськради, координацію діяльності у сфері екологічної безпеки здійснює заступник міського голови В.УБІРІЯ.
    Враховуючи те, що внаслідок спроби силового захоплення полігону ТПВ виникла реальна загроза припинення своєчасного вивезення з Одеси побутових відходів на полігон і різкого загострення екологічної ситуації в місті, заступник міського голови В.УБІРІЯ, відповідно до службових обов’язків, мав прибути на полігон і забезпечити його безперебійну роботу, аби уникнути завдання шкоди інтересам міської громади та довкіллю. Оскільки «у процесі вирішення конфліктної ситуації та відновлення нормального режиму роботи полігону ТПВ-1 «Дальницькі кар`єри» відбувся інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, то за фактом якого слідче управління Одеське облуправління МВС України порушило стосовно В.УБІРІЇ кримінальну справу», - констатується у розпорядженні Одеського міського голови.
    Як повідомляв УНІАН, зараз В.УБІРІЯ перебуває у палаті реанімаційного відділення одеської міської лікарні №9, що перебуває під охороною міліції. За словами одеського правозахисника Валерія КОЧЕТОВА, консиліум лікарів, які обстежили стан здоров`я В.УБІРІЇ, поставили йому діагноз "інфаркт міокарда”.


    http://unian.net
    Категорія: Новини України | Переглядів: 458 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net