Пятниця, 26.04.2024, 02:37
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Серпень » 30 » Освітяни: відлуння "свинячого" карантину



    Освітяни: відлуння "свинячого" карантину
    17:01
    Світловодські освітяни перебувають наразі у передстрайковому стані. Про це їхні земляки чи не вперше довідалися з чужомовної газети обласної організації Партії регіонів "Площадь свободи".
    Стоси "Площаді свободи" (№6 від 7 серпня) у якості презенту для покупців заполонили минулого тижня прилавки крамниць, аптек тощо, їх роздавали перехожим на вулицях партагітатори... У газеті, як і в інших партійних виданнях, нічого цікавого – звичний до нудоти партійний піар. Та все ж одна замітка на першій шпальті – "Світловодськ: наслідки "Юлячого грипу" – звісно, не могла не заінтригувати.
    І дійсно, йшлося у ній про "гріхи" тутешньої влади, яка, разом з управлінням освіти, змусили минулого року освітян піти у вимушену відпустку через оголошений тодішньою прем’єркою Тимошенко карантин, пов’язаний із пандемією "свинячого" грипу. І все-то би нічого – вся країна "пошилася" тоді в карантин. Але ж зарплату за час його тривалості світловодські освітяни, на відміну від колег з інших регіонів, отримали не у повному обсязі – лиш дві третині від посадових окладів. Зрозумівши, що їх ошукали, педагоги котрий місяць вимагають заплатити їм законну решту коштів. Та вимагають марно, говориться у замітці, і вони ось-ось застрайкують. На це – і це є лейтмотивом замітки – голова Кіровоградської ОДА "регіонал" Сергій Ларін виказав неабияку стурбованість, розпорядившись створити робочу групу з обласних чиновників від освітньої (і не тільки) галузі, які би розібралися у ситуації, знайшли винуватців і захистили вчителів... Що і стало приводом звернутися до головного міського освітянина Геннадія Френкеля задля того, аби почути його коментар на задану тему. За його словами, в замітці у "Площаді..." "все зведено до купи – і людей, і коней". Міське управління освіти як підпорядкована міській владі структура не могла не підкоритися рішенням міськвиконкому. А він (виконком) ще 31 серпня прийняв рішення про порядок оплати педагогічним працівникам під час канікул. А саме – на цей час вони мають отримувати зарплату не у повному обсязі, як наголошує галузеві Інструкція, а лиш дві третини. Такий розмір оплати світловодські вчителі одержали за два тижні минулорічних осінніх канікул. А відразу опісля, продовжив пан Френкель, "насунув" тритижневий карантин, пов’язаний з пандемією AH1N1. І знов, перебуваючи у вимушеному "простої", освітяни "задовольнилися" тими ж таки двома третинами. Хоча, зазнає начальник освітнього управління, така оплата, знов таки, суперечила вже згаданій Інструкції, а також – тодішній Постанові Кабміну, яка зобов’язувала виплатити зарплату вчителям у повному обсязі. "Але у нашого виконкому, очолюваному паном Юшком, була своя думка щодо цього", - констатує Геннадій Френкель... На наше запитання, щодо сприйняття (чи не сприйняття) його управлінням виконкомівської "законотворчості", співрозмовник відповів, що він особисто кілька разів звертався до пана Юшка з відповідними листами. А ще – як депутат міськради, член фракції ПР – до Світловодської міжрайпрокуратури. Та відповіді він так і не отримав – ані звідти, ані звідти.
    ...На сьогоднішній день, сказав пан Френкель, після перерахунку частина заборгованої за час карантину зарплати вчителям вже виплачена за рахунок бюджетних асигнувань по галузі освіти. Але з боргами остаточно ще не покінчено. "Тому я розумію стурбованість нашого губернатора і схвально сприймаю його розпорядження щодо комплексної перевірки даної проблеми (у тому числі і по лінії КРУ), яка, сподіваюсь, розставить крапки на "і", - підсумував головний освітянин.


    Віталій Асауленко
    http://svetlovodsk.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 837 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net